Saturday, May 1, 2010

Salah Faham

Teringat satu peristiwa masa nk pegi2 beli barang dekat supermarket. Tgh syok2 nak pilih barang nie (ye lh!! masa tu tgh dilemma nk pilih aiskrim.tak tau nak beli yg kecik ke atau yg besar). Tiba2 ada amoi mana ntah tiba2 muncul kat sebelah ak. (ak anggap amoi tu ade kuasa munculkan diri2 tiba2). Dari jelingan mata ak yg mantap nie. Ak tau lh die pekerja kat situ. (Laa!! Mati2 ak ingat agen dari syarikat iklan nk offer ak jadi iklan produk depa!!. Ceh).
Dia tiba2 tanya. " Encik tak nak try jenama nie?". Korang mesti pelik. Kenapa ,pasal nie pn ak nk kecoh2. Mesti lh ak nk kecoh. Dah amoi tu tanya dalm bahasa cina!!! Mesti korang pikir lagi  kenapa ak boleh tau apa yg dia ckp. Padahal ak tak amik pn paper bahasa mandarin masa SPM. Ak teka je lh!! tapi ak agak soalan tu lh dia tanya. Takkan dia nk tanya mana tandas.
Lepas dia tanya tu. Ak pn tak tau nk buat apa. Nanti ak jawab dlm BM karang tak pasal2 malu dia. So ak pn berlakon mcm pemenang utk kategori pelakon pembantu lelaki terbaik terus pura2 belek aiskrim kat depan ak tu. Konon tak dengar ade org ckp dgn ak. Seriuos ak sendiri pn kagum dgn hasil lakonan ak.Hahahaha. Lepas dia dh sedar yg ak mcm tak dengar(or maybe dia dh malu alah yg ak nie melayu bkn cina). Terus dia blah. Tapi masa dia blah tu pun, Ak tak sedar. Tiba2 dia tak ada dekat sebelah ak. Wah!! magic power again!!. So kepada amoi yg kerja kat The Store tu. Ak nk bg nasihat. Hati2 lh masa nk promosi brg tu. Jgn nk main terjah aje. Kang sendiri dah malu. Tapi tak salahkn amoi tu seratus peratus pn. Hahaha. 





P/S : Tegur ak hanya bila korang yakin yg korang tu agen pengiklanan atau komposer yg terkenal ok. Wakakaka.  Nanti kalau ada masa ak nak criter lagi pengalaman ak pasal2 org salah faham ni. Hihihi. Byk lagi tu. Lawak pulak bila teringat balik.

5 comments:

Leelee said...

dia igt org cina ja kot yg masok situ,
huhu~

Wzulhilmi said...

tak kan org cina je beli aiskrim kut..wakakaka :)

Si Kenit said...

hahahaha
kesian =D

Wzulhilmi said...

kesian kt sapa nie? haha

star said...

sedapnye aiskrim~haha off topic...