Wednesday, May 5, 2010

Nak Jadi Superstar!!

Masa tgh merewang2 kt laman web org. Tiba2 terbaca satu tajuk berita yg amat menarik perhatian ak. Tajuk entry dia  'Big Bang and Caffe Latte is searching for a 6th member'. So apa yg  special sgt nie? Mesti lh special weh!!! Nie lah satu2 nya peluang ak nk jadi superstar dengan menjadi member ke 6 kumpulan Bing Bang. Bagi sape2 yg tak tau. Big Bang nie adelah salah satu kumpulan lelaki popular kat Korea.(Tak ade kene mengena langsung dgn teori Big Bang ye) Ader 5 orang semuanya. Boleh dikatakan group nie antara A-list lh kt Korea. 

Tak ke bangga klu ak kat duduk kat tengah2. Wakakaka

So bila dh kluar statement nk cari ahli keenam nie (Mcm layak je!!) dgn rakusnya ak baca lh entry tu. Rupa2nya Caffe Latte bersama Big Bang nk cari ahli keenam (Sementara je. Tapi sapa tak nak!! walaupn sementara je!! Popular sekejap!!) untuk nak wat satu promosi utk product Cafe Latte nie. Cara dia adalah dgn meletakkn muka kita kat gambar yg disediakan. Lepas tu satu lucky winner akan dipilih dan seterusnya wajah dia akan digunakan bersama dengan semua ahli group Big Bang utk diletakkan di semua pelekat produk2 yg terlibat dgn company Caffe Latte ni !! *Ak baca entry tersebut smbil mata terjojol excited!! *.
Dalam hati berkata2 'Inilah peluang ak utk bersinar!!' *Gelak Tamak* (Perasan giler!!)

So pegi lh website company tu (Excited ni nk masuk). Bila dh masuk je, ak terus tgk bwh website tu. Dah ramai dh join contest nie rupa2nya!! Mana boleh mcm nie!! So dgn ghairahnya ak klik butang untuk tampal gambar.


Kena letak gambar kita kt lubang kosong kat angka 6 tu.

Sebelum nk letak gambar ak kena isi borang dulu. Masa nk isi je borang tu tiba2 ak terkesima kejap. Macam mana nk isi nie!! (Korang jgn ingat ak tak reti isi borang. Semua borang ak reti isi terutama isi borang nk kluar duit. Nie pasal sebab lain). Yg nie sbab semua bahasa dia dalam dalm borang tu adalah dlm  Bahasa KOREA!!!!!!!!!!!!!!!!! Tidak!!! Mana lah ak paham!! Nampak sgt lh dia nk bg org Korea je masuk!! Kedekut!! (Pulak)
MySpace



Nie lah borang dia. Satu habuk pn ak tak paham!! T-T

Terpaksa lh ak batalkan niat ak yg suci nie nk jadi artis!! Sedihnya. So alang2 tak boleh masuk ak tampal lh gambar ak sendiri guna software Adobe Photoshop. Tapi tak boleh submit pn. At least boleh lh ak berangan sekejap.. 


Korang tengok!! Tak ke sesuai klu ak jd member diorg. Mmg Rugi betul tak amik ak. Hampeh!!


P/S : Misi nk jadi artis tak kesampaian lagi. Tapi at least ak dh reti guna Adobe Photoshop!! Wah!! Dh reti kerat2 gambar sekarng nie!! 


6 comments:

Nad. said...

oh big bang. haru haru btul la. bleh lak borg dlm bhse korea. bru nk suggest kt bf aku suh join. hehe.

Wzulhilmi said...

tau tak pe... mmg saje buat borang dlm korea. . Musnah semuanya.. wakakaka

swingoflife said...

wakakakakakaka!!! hilarious!!! =D

Wzulhilmi said...

Where hv u been? Dh lama tak muncul?? hihihhi.. gelak2. Kesian kat ak.. wakakaka

mokteh said...

hahaha
nak terguling2 aku gelak baca entri ko
weh...google translate ah
apa susah
nak seribu daya kan...
yang atas skali tu dia mintak nama ko
bawahnya aku rasa tarikh lahir kot
bawahnya lagi....takde idea dah...haha

Wzulhilmi said...

@mokteh

dh google translate dh. Still tak belh. Sbb borang tu dia macam gambar. So x boleh nk translate. :(
Lagi haru klu dia suruh buat slogan. Lagi pening..hihihi