Tuesday, May 18, 2010

Blog Aku Tak Berat!!

Disebabkan ak dah tukar header baru ditambah pulak dengan background baru. Ak nak lah jugak check lembap ke tak blog nie loading. Mana lah tua. Penat2 hias. Lepas tu loding alahai macam siput khinzir pulak. Last2 orang nak datang melawat pun tak jadi. 

Contoh yang paling mudah mcm nie. Kita dah hias rumah kita punya lah cantik. Tukar cat baru ala2 gloss. Biar berkilat satu rumah. Beli sofa baru(Hutang Courts Mammoth). TV plasma baru. Carpet dari Bangladesh.Dan macam lagi lah perabot lain. Bila semua dah siap. Last2 ada tetamu nak datang rumah. Dah bunyi loceng dah nie. Kita pulak lambat sangat nak bukak pintu sebab sempit sangat nk pergi bukak pintu. Sebab dah terlampau banyak sgt perobot. Last2 tetamu pun cabut lari. 

Macam tu lah jugak dgn blog kita. So korang tukar je contoh diatas macam rumah sebagai blog kita manakala perobot adalah widget2 dalam blog kita.  Senang kan nak faham.

Bila korang dah check yang result blog korang size dia lebih 200 KB. Maknanya blog korang dah kena obesiti. Bawak2 lah bersenam ye. Bagi yang kurang tu. Nampak sangat lah tak kreatif nak hias blog. Tahniah!! Blog anada mencapai berat ideal.<<< (palsunya ak cakap sopan mcm nie). Dah2 jom check ak punya blog berat ke tak.


Tada~~ Nie result dia.

   Klik untuk tumbesaran melampau


Tengok blog ku ramping kan. Muhahahaa *gelak jahat*. Koran pun boleh try check. Just pastekan korang punya URL dalam kotak kat bawah. Lepas tu klik check.


Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)





8 comments:

Si Kenit said...

oh, aku punya
119.58 KB
1.05 seconds
0.01 seconds

berat ke wei??
T____T

WZulhilmi said...

@Si kenit
Ok lah tu. Janji tak lebih 200kb. :)

princess_eryna said...

i punyerr pun ramping gak tau...heheh

size : 179.1kb
load time : 0.1 seconds
average : 0 seconds....

fikah mus said...

berat jugak.
126kb.
tapi loading time 0second.
suke..suke!!
thanks!!

ciK LyndaWawa igUana said...

camne nak kira tu...=)

ciK LyndaWawa igUana said...

kat mahu check sume tu ye.....

WZulhilmi said...

@princess_eryna
Hihihihi. Tapi tu lagi sikit nak obes tu. Cukup makan lah tu. :)

@fikah mus
Ok ape tu.. 126kb. Ringan lah jugak. :)

ciK LyndaWawa igUana
Saya tak paham comment cik yang pertama. Bileh jelaskan lagi sekali?? :)

A.Q.I.L.A.H™ said...

mine :)
size-->69.23kb
load time-->0.44s
average speed-->0.01s
kire ok right? :)