Sunday, May 9, 2010

Senarai Musuh-Musuh Ketat

Dah 3 minggu rupanya2 ak dah cuti. Best giler!! Tak payah ak nk mengadap assignment dgn test yg merumitkan kepala otak ak nie. Dengan kegembiraan ak balik ke rumah ader je mata2 yg perhatikan segala gerak geri ak. Serious!! Rimas pulak rasanya. Mereka nie macam tak puas hati je bila ak dah balik rumah. Mungkin kut sekian lama ak tak de kat kampung nie bila ak dah balik. Mereka mula macam berasa tak selesa. Memang busuk hati betul!!. Mula lah buat perkara jahat kat ak. Ak nie sabar je lah dalam hati. Kadang2 sedih jugak.(Teremosional pulak) Orang kata kalau kita buat baik dekat orang yg jahat dekat kita, kita akan dapt pahala yg byk. Betul ke? Sejak ak kecik lagi benda2 ni dah ader. Nie ak nk senaraikan ciri2 or jenis2 musuh ketat ak. Boleh lah korang buat panduan. Ye lah senang nk detect sape yg busuk hati dgn kita. Tak de lh nanti korang tertipu.

Tgk mata pun tau perangai tak senonoh!!

Jenis 1 
Keterangan : Pengotor, suka merayap, suka muncul dimerata tempat. Paling byk waktu malam!!
Nama Sebenar : Encik Lipas!!
Sejarah Hitam
Masa tu tgh nak masuk toilet (waktu malam ni). Tgh2 nk membuang saham tiba muncul sekor kat depan ak. Tak pe lah sekor je. So lps dh selesai ehem2. terus nk amik ridsect. Ye lah sekor pn klu biar nanti beranak pinak. Ak jugak yg susah. Bila dah masuk toilet balik. Terkojut ak. OMG!!!! Ader 8-9 lipas berkeliaran dekat sekeliling dinding!!! Byk giler. Bygkan klu diorg terbang ramai2 lepas tu hinggap kat bdn korang. Ape lagi ak pn spray sekor2 tanpa belas belas kasihan
Senjata : Ridsect, Bygon, Sheildtox.
Status : Populasinya semakin berkurangan. Sebab ak dh mulakan Ops Spray Gedik.



Menari2 sebelum ko mati.

Jenis 2
Keterangan : Pengotor, suka lari laju2, suka mengigit
Nama Sebenar : Cik Siti aka Tikus
Sejarah Hitam :
Dulu masa rumah ak guna PC lagi. Lalalaala~~~ Hatipunya lah gembira kan sebab nk bukak PC sbb nak main game Pokemon. Bila semua dh siap open. Tekan2 keyboard tiba2 x de respon. Check punya check Cik Siti dh gerit wayar keybord dgn speaker!!! Wah!!!!!!!! Jahat giler. Tak jadi ak nk main game. Last2 ayah ak pakai perangkap tikus dapt lah sekor dua. Baru padan muka. Ak malas nk maki2 tikus nie. Nanti dia mengamuk terus dia gigit wayar TV, Radio, Peti Ais, Heater. Mati ak.
Senjata : Perangkap Tikus versi Kurungan besi, Squad elit kucing yang diketuai oleh kucing ak yg tak bernama
Status : Akibat peperangan selama setangah tahun. Diorang sekarang malu2 nk muncul balik.. 




Jenis 3
Keterangan : Pandai melompat, Suka kencing kalau terkejut
Nama Sebenar : Katak Pisang
Sejarah Hitam :
Inilah risiko klu duduk kat rumah kampung. Mmg ader binatang alah nie. So masa ak nk basuh tangan lepas makan. BInatang ni boleh bertempek pulak dekat pili air. Tolong lah. Nie tak pe lah. Klu korang nk buang ehem2 tahap cirit. Tiba2 masa nk masuk tahan binatang nie dok bertenggek lh dekat flush. Terjojol mata ak tgk. Dah lh tak tahn nie. Nak tak nak  ak simbah air byk kali. Ader lh dia gerak sikit. Rasanya dalm 2-3 baldi ak simbah kat binatang tu baru nk blah. Klu ayah ak ader di just guna buluh panjang buang katak tu. lepas tu mula lh terkencing2 katak tu. Wooo boleh buta tu klu kena. (betul ke???)
Senjata : Air, buluh atau jerit kuat2 sampai katak tu pening(hahaha)
Status : Jarang muncul sekarang. Tapi kalau muncul mmg terbantut semua kerja  ak nk buat.



Nak sgt pisang kan. Meh sini ak tonyoh pisang

So korang berhati2 lh dengan jenis musuh2 nie. Jangan nk bela pulak kat umah~~ hihihi

P/S : Binatang2 nie dh jarang muncul sejak ak balik rumah. Dgn bantuan2 Kapten kucing tak bernama, Ridsect dgn sebaldi air ak mampu menguasai semula rumah ak dari unsur2 jahat nie. Muahahaha. *gelak jahat*



10 comments:

Si Kenit said...

lipas aku geli, tikus takpa lagi. katakkk??
oh nooo00000!! =.="

Si Kenit said...

haha, betol gamaknya
mak aku pon ckp kena air kencing katak tu boleh buta
ke dongeng semata-mata??
errr T___T

nabil_potter said...

selamat hari ibu utk ibu kamu...

mie said...

hepi mother days..

Wzulhilmi said...

@nabil_potter
@mie

Thanks Guys.. :)

Wzulhilmi said...

@si kenit
Ntah yg pasal air kencing tu pn ak x pasti. Tapi org selalu ckp mcm tu. Tapi ak elakkan lh dr katak pisang. Dh kulit lembap semacam.. =S

cracked bunny said...

cni kan.lipas jenisan moscow adelah jenis berani mati.pakai racun segala.hidup jugak.takot tuan bilik yang mati kang.
kot2 cium katak pisang jadi princess ke mana taw kan.kn

Wzulhilmi said...

@Sha

Aiyoo.. ader ke lipas mcm tu?? Scary giler.. Hahaha.
Tak mau lh cium nanti tumbuh ketuat. Hahaha. Klu princess tak pe lagi. Klu drag queen??? tak ke naya. Baik jadi katak je. Wakaka

star said...

cis baca tajuk ak dh risau dh,sape musuh ko tu.almaklumla,sekampung.sekali makhluk2 tu plak!haha tgk lipas teringt cite sinchan..himawari nk tangkap lipas hahahaha

WZulhilmi said...

@star
Ingat ah chai ke musuh ak? Hahaha.. saje je nk wat suspen2 sikit. Hahaha