Monday, May 17, 2010

Belitkan Lidah Anda Sekarang

Selamat datng ke kelas PJK kita hari ni!! Korang tak tau PJK tu apa? Tak tau!1 Korang tinggal kat mana nie. PJK stands for Pendidikan Jasmani dan Kesihatan!! Dah ingat?? (ak dah boleh dengar ada org cakap "OOOO!!"). 

Hari nie ak tak nak korang lompat bintang ke. Lari setempat ke. Kita bukan nk buat semua tu. Asyik2 fokus tang perut or bontot pinggul je. Kesian lah kat anggota badan lain. Kali ni kita akan exercise guna bahagian otot yang paling kuat dalam badan kita. Cuba teka apa dia << (Elo!! Tajuk entry dah terang2 bagi tau. Mau tanya lagi! Duh!!).

Ye betul!! Jawapan dia ialah lidah!! <<< (tak sedar diri lagi padahal semua org dah tau). Baik lah lets begin!!

Exercise satu => Panaskan badan erk!! lidah.

Ok. Keluarkan lidah masing2. Oi apahal panjang bebeno!! Jangan julur panjang sangat macam biawak. Ala2 comel sudah. Ok lepas tu gerakkan ikut pusingan jam. Tgk2 ader yang tak boleh buat!! Kakaka. Terketar2 lidah nk pusingkan. Muhahaha << Siapa tak buat mmg tak paham kenapa ak gelak kejam. 
Buat sehingga air liur keluar tiba2. 


Exercise dua => Senaman jenis English

Sekarang nie. Tumpukan perhatian. Fokus dengan apa yang ak nak cakapkan. Ok!! Tarik nafas!! Lepas!!. Baca ayat dekat bawa nie dgn laju but at the same time betul sebutannya. 3, 2, 1 MULA!!!


Peter Piper picked a peck of pickled peppers.
Did Peter Piper pick a peck of pickled peppers?
If Peter Piper picked a peck of pickled peppers,
Where's the peck of pickled peppers Peter Piper picked?


Tergeliat lidah korang!! Tu namanya lidah korang need more exercise!! Ok try yang nie pulak. Mula!!


She sells seashells by the seashore.
The shells she sells are surely seashells.
So if she sells shells on the seashore
I'm sure she sells seashore shells


Guys!!! Teruknya prestasi korang. Kecewa sungguh ak. dah2 jom ke step seterusnya.


Exercise tiga => Senaman jenis Melayu

Dah bahasa omputi korang fail. Ak bagi chance lah kat korang nak tunjuk terror sikit. Try dalam Bahasa Melayu pulak. Ok. Jojol2kan mata korang semua. Ingat!! Sebut berulang kali ye perkataan2 dibwah. Tgk korang boleh bertahan sampai bila. Sedia............ Mula!!!


Cuka, Kicap, Cuka, Kicap, Cuka, Kicap,Cuka, Kicap..........


Man!!! Nie pun korang tak boleh lepas!!. Macam mana nak wakil Malaysia nie.  Ak bagi lagi satu chance. Cuba yang ni pulak. Yang nie mesti korang pernah dengar. So mesti dah boleh cakap sebut dengan lancar.  


Buaya, Biawak, Buaya, Biawak, Buaya, Biawak



Dah2 lah tu. Kesian ak tengok. Ada yang sampai terkeluar air liur dah. Dah2 lap2 mulut tu. Ak batalkan kelas kita hari nie. Penat ak tukar baju PJk nie. (- -")


"Ak pun lagi terror lah lagi dari korang!!. Bwekkk!!"


P/S : Sapa nak nak lembu di atas tu sila amik lah ye. Buat masak rendang ke kicap ke. 


7 comments:

Lala Lulu said...

abis basah skrin laptop gua..hoho

Jamlah Jam said...

HAHAHAHAHAHA!!!!!! krem lidah aku woiii!!!!

ciK LyndaWawa igUana said...

ala..sekadar sebut boyak n biwak tu pandai jugak ape..

star said...

hahaha blum cukup mantopp lg

WZulhilmi said...

@Lala Lulu
Tak pe2. Boleh terus cuci lappy terus. Jimat spray.

@Jamlah Jam
Hahaha.. jgn sampai tak boleh ckp sudah

@ciK LyndaWawa igUana
Tahniah2.. Anti sy kirimkan sijil anugerah. Pelajar lidah fleksibel..Hihihi :)

@star
sama lah kita.. :)

Si Kenit said...

agagaaa
penat aku wei
=D

WZulhilmi said...

@Si Kenit
Tu baru lidah belum lagi tempat lain.. Hahaha