Wednesday, May 12, 2010

Aktifnya Iklan Nuffnang!!

Sejak dari malam tadi sampai lah sekarang. Teperasan pulak sesuatu kat ketiga2 lokasi iklan Nuffnang yang selama nie statik je tak bergerak. Maklum lah blog tak popular mana nak bergerak. Tapi kadang2 muncul lah certain iklan tapi random je. Kadang2 ada kadang2 tak de. Macam chipsmore (kalau chipsmore ak rasa terus tak de sebab ak lanyak makan semuanya). Tiba2 pulak hari nie dia bernyawa!!! Tergedik2 iklan berwarna  merah tu bergerak2. 

Nak kate dpat buffered earning tak juga sebab dah check kan. So reload lah balik page blog ak nie nak tgk iklan tu ada lagi ke tak. Bila dh habis reload iklan tu still ade lagi tergedik2 dengan bangganya!! kat tiga2 tempat pulak tu. Tak puas hati lagi. Reload lagi. 
Ingatkan dah tak de. Tapi salah jangkaan ku ini lagi. Iklan tu still setia beraksi. Pelik tu.!! Cuba tgk pic yg ak sediakan. (mcm nk buat proposal projek pulak!!)

1. Dekat Leaderboard

  Klik untk tumbesaran melampau

2. Dekat Skyscraper


Klik untuk tumbesaran melampau


3. Dekat Large Rec

Klik untuk tumbesaran melampau


Tapi ak just biarkan je lah iklan2 tu mengedik kat blog ak. Meriah sikit. Tak de lah kosong aje.  Lepas tu ak pergi lah menjalankan tugas ak sebagai seorang bloggger yang bertanggungjawab dgn berblogwalking di tengah hari yang panas nie.(Tanggungjawab atuk ko!!). Bila dah pergi blog orang lain. Semua bahagian iklan Nuffnang diorang pun bergerak2 dengan aktifnya!! Adakah Nuffnang sengaja mengaktifkan iklan2nya di setiap blog???.  Or maybe mmg perkara nie berlaku setiap bulan? Maklum lh ak nie masih baru lagi dalam dunia blogging nie. Tak tau byk sgt pn.

Korang mesti rasa pelik. Benda macam nie pn ak nak kecoh2. Ak boleh dengar ada suara2 halus ckp "Apa lah lu nie. Kecoh2 pasal hal kecik macam nie. Senyap2 sudah ar!!". (Sapa yg cakap tu baik mengaku cepat!)  Tapi ak nk criter jugak!!(sebab dh takde idea nk buat entry apa dah nie!!! kiki =P )

P/S : Duduk lah lama2 iklan Nuffnang oi kat dalam blog ak nie!!(sambil hembus2 kat laptop)

11 comments:

I n n z said...

ape kate jampi gini.
"mintak2 la iklan ni,iklan buffered. "
hehe ;)

sophie said...

Setuju!aktif sgt sekrng..Terkejut gak..Hehhee

Anak Perak said...

klu x silap ni iklan cpc. lagipon ni campaign baru, jadi mungkin x cukup lagi click untuk hari. itu meriah ckt.

rammyd said...

hehehe.. a'ah tetibe nuffnang pemurah lak. law tak ne jadik burung antu malam2 semata2 nak tunggu nuff.. huhu -_-''

WZulhilmi said...

@Sophie
Jom terkejut sama.. AArgh!!! hahaha :)

@innz
Dh jennuh jampai dah. Sampai terkeluar2 air liur. Tp still x dpt lagi. Hihihi

@Anak Perak
Mcm tu ke. baru lah faham.. :)

@Rammyd
Jd burung hantu, mata pn bengkak last2 pitam.Hihi :)

Shahrul Shaharuddin said...

mugkin rezeki untuk semua bloger... =)

yours
SH

WZulhilmi said...

@Shahrul Shaharuddin
Yup!! maybe. :)

DaHLia said...

yup, sejak malam tadi lagi, iklan ni meriah sampai tengahari kalo tak siap sis..

kalo nak tau buffered ke tak, nampak je iklan gedik2 smacam, try usha blog lain about 10 blog at least, kalo blog kita jer ada, esok check akaun nuff utk pastikan buff ke bukan :)

WZulhilmi said...

@Dahlia

Thanks for the tips!! Sampai sekarang pn still meriah lagi. Iklannya. Hihihi. Congrats sebab dpt 6 BE!! :)

Si Kenit said...

eleh elehhh
suka diee =D

WZulhilmi said...

@Si kenit
Mesti lah suka. Klu tak suka ader something wrong tu. hahaha. :)