Thursday, May 13, 2010

Korang Melancong!! Aku???

Memandangkan cuti sem baru je bermula sekarang. So ramai lah budak2 nie bercadang menghabiskan masa dengan melancong. Macam mana pulak ak tau? Duh!!! Kat wall Facebook tu berlambak post pasal nie. Maklum lah 2 bulan cuti. Antaranya posting mereka :

POST 1 : Tak sabarnya nak pergi ********. Excited tul!!
POST 2 : I'm about leaving to ****** soon. :D
POST 3 : Wah bestnya!!! Sekarang nie ak dekat ******.
POST 4 : Besok nak bertolak pergi *******. X tau nak bawa apa!!


Tumpang geram gembira ak tgk diorang bergembira. Antara lokasi2 yang mereka gedik nak pilih ialah : (lagi geram best bila diorang nak pergi oversea!!). 

1. JEPUN!!



Crap!!! This is my favourite place!!! Tolong lah bawak ak sekali!!! My dream place in the whole planet!! Sakura, Mount Fuji, Harajuku Street, Tokyo, Argh!!! *Pitam*

2. KOREA




Mula lah ak teringat KPOP. Wonder Girls, Rain, Winter Sonata(Padahal tak pernah tgk sampai habis pn). Noo!!! Nak ikut!!! Nak pegang salji. Jangan lupa bawak sebotol salji yea dari sana!! (Kisar ais sudah!!)

3. Australia



Boleh pegang kangaroo!! Main boomerang. Pergi Gold Coast. Melawat Sydney Opera House. Bestnya!! Yang ak dapat hanya main game Australia je.  T-T  .Tengok dalam entry Jom Pergi Australia. Kesian kan??


4. Cameron Highlands



Best2 dpat lah menghirup udara segar kat situ sambil minum teh panas dekat balkoni rumah ala Inggeris (Amboi berangan nombor satu!!)

Tu je lah yg ak ingat. Mungkin ade yg nk pegi melancong tp tak nk post kat Facebook. Best kan klu dpat kluar sekali sekala. Lagi byk pengalaman dapat. Boleh jugak lah ak ada idea nak update entry2 ak nie. Dah nak tandus dah nie bak padang pasir. Help!!
Aku?? Korang tanya ak pegi mana cuti nie. Hahahaha *Gelak riak*. Ak pegi tempat yang lagi best dari empat2 lokasi kat atas. Siap buat passport lagi tu. Kena beratur panjang tau klu nk buat passport!! Yeah!!
V
V
V
V
V
V
V
V


Tada~~ I'm totally sucks!!


P/S : Nak ak belikan apa2 kat korang? Macam2 ada kat sini sebut je. Friskies nak? (- -")

9 comments:

papabear said...

melancong tu best! try lah!

cracked bunny said...

meh la datang cni meh.kita pegi euro trip yay!

WZulhilmi said...

@papabear
tak de duit lh papabera. Klu ada dh lame satu dunia saya jelajah. Buat world tour. hihihi :)

@sha
I WISH!!! Hahahaha

Si Kenit said...

wehh
tu giant mana tu?
macam kenal je --"

WZulhilmi said...

@Si kenit
Giant Manjung.. Ko pernah pegi ke? Mmg bukan semua giant punya building sama ke?

Si Kenit said...

bongok! aku dok bota lah
memamglah aku kenal giant tu selalu aku pegi
caitt! ang ni orang mana?
oh oh, ntah2 uitm seri iskandar ek?ek?
--"

WZulhilmi said...

Jauhnya ko shopping?? Kat bota tak de market ke? Hihihihi. Seri iskandar?? Jauh tu.. Ak duk Ayer tawar je. Muhahaha

Si Kenit said...

wei
ang ni belajo mana?
cehh
mula lah aku nak ckp perak ni
dah jumpa orang mike
ekekeekkeee =D

WZulhilmi said...

suka ye keme.. Ak study nun kat JB. Jauh beno!!..wakakaka. Gedik ckp perak.