Tuesday, May 25, 2010

Dipersembahkan Ice Cream Dan Slurpee Farmville!!

Bagi sapa2 yang tak tau Farmville tu apa. Sila tanam kepala anda sekarang dekat mana2 lubang. Meh sini ak jelaskan. Secara ringkasnya, Farmville(FV) nie adalah satu game yang korang boleh main dekat Facebook(FB). Siapa yang tak tau FB tu apa memang nak kena ketuk. Setakat nie seramai 75,469,379 active users yang main game nie dekat FB. Bapak banyak!!. 

So macam mana nak mainnya? Senang je. Korang just guna mouse je. Tak payah guna benda2 lain. Keyboard? Joystick?. Korang boleh buang semua tu masa main game nie. Apa yang korang perlu lakukan adalah : 

1. Tanam
2. Tuai
3. Jual
Ulang sekali lagi..

1. Tanam 
2. Tuai
3. Jual
Sekali lagi cik kiah oi

1. Tanam
2. Tuai
3. Jual
Lagi sekali!!

Dah2.. ak dah tak larat dah nak taip. Game nie unlimited. Sampai korang dah ada cucu cicit pun tak habis. Game nie betul2 dah jadi kegilaan ramai sekarang. Dekat wall FB ak tu penuh post pasal game ni. Atas kepopularitian tahap gaban yang company FV nie iaitu Zynga terima. So diorang dah bekerjasama dengan 7 Eleven nak buat edisi khas "Farmville Slurpee". Alamak ak dh terbayang taik lembu dalam Slurpee tu. =O

~Tada~ Colourful gile.. Eh ada babi telinga panjang!!

Ak tak tau samada promosi ni akan dibuat Malaysia atau tidak. Rasanya tak kut. Tengok lah macam mana. Tapi ak rasa gambar tu kena edit lah sikit sebab ada piggy dalam tu. Trauma orang Islam nk minum Slurpee tu. Haha. Selain tu FV jugak nak buat ice-cream diorang sendiri. Still akan dijual di 7 Eleven gak.

Amik kau!! Siap perasa Vanilla sekali.


Sekali lagi ak terbayang sesuatu yang tak senonoh dalam ice-cream tu. Kalau dalam vanilla tu ada bintik hitam?? Macam mana?? Ok2!! Lupakan!!. Korang cuba tengok moto dia. "Scoop Earn Play". Huh?? Apa tu?? Tak paham!!. Ok2 ak mengaku. Dulu ak jugak agak obses dengan FV nie. Kalau buka FB je benda ni lah yang pertama sekali ak bukak. Sekarang nie ak dah tak main dah. Sebab dah makin merepek dan agak membuang masa.

Bayangkan lah. Korang kena klik untuk tanam, tuai, gembur tanah dekat tapak tanaman tu. Maknanya kalau korang ada 60 petak tanaman. Then darab tiga. So jumlah 180 klik. Kalau sebulan 5580 klik!! Ok ak give up sekarang!! 

Cakap pasal FV nie. Jom tgk ladang ak. Ak pun nk check jugak. Dah beberapa bulan ak tak main.


Ni ladang ak. Tengok!! Tanaman semua dah mati. Sebab tak kutip. Oops!!
Klik untuk tumbesaran melampau


Ni pulak haiwan2 belaan ak. Ada kuda, itik, ayam, angsa, kambing dll. Piggy tak de ye. Ak dah haramkan dalam ladang ak. Klik untuk tumbesaran melampau.


Yang ni semua harta pusaka ak. Macam2 jenis rumah ada. Sebut je. Semua lot tanah di sini adalah kepunyaan ak. Malangnya di alam cyber je. Klik untuk tumbesaran melampau.


Tapi yang pasti zaman FV dah berlalu dalam hidup ak. Bye2. Bagi yang still main tu. Teruskan lah usaha menjadi peladang yang berjaya.

P/S : Ermmm. Still was2 dengan Slurpee dengan ice-cream FV. Bukan apa namanya pun agak keladangan untuk diletak pada Slurpee. Haha =P


7 comments:

DaHLia said...

peminat FarmVille tegar, kalo da kat Malaysia ni mesti akan dapatkan..hehe

know what, sis xpernah addicted to this game.. :)

ciK LyndaWawa igUana said...

itu sekadar gambar di luar..hohoho

Si Kenit said...

ahahahah
apelah game nya nih
tak layan langsung aku
tapi kalau slurpee tu aku layan
hiks =p

zxara said...

ahaha.. aku pon obses ngan game nih.. tp da stop da skarg.. gile ketagih oo..

miss hav0c said...

gilakla kau hahahahaha farmville berhantu

Frodo Baggins said...

wa xder FB ... wa layan rfeal punya farm jer .. ehkekekekkeke



>>___<<


ternak vavi ada tak dlm game ni. woooohaaaaa!!!

WZulhilmi said...

@DaHLia
Haha.. Sis tak penah main ke? Don't even try nanti boleh ketagih.. Hahaha

@ciK LyndaWawa igUana
Gambar di luar sahaja?? Apa yg diluar??

@Si Kenit
ko x de FB nie mmg lah ko tak layan. Cube ko main sekjap. Mau tak berenti terus. Hahaha.

@zxara
Hahaha. Ni bekas FV tegar lah nie. Tahniah anda berjaya hilangkan rasa ketagihan itu. Hahaha

@miss hav0c
Hahaha. Mmg berhantu pun. Ada pn haiwan je. Boleh buat set movie cerita hantu FV sy ni.. :)

@Frodo Baggins
ko bukak ladang ke?? Nie mesti mamat kaya nie. Hihihi. Ehh FV tu klu ko nk vavi pun boleh!!