Monday, February 13, 2017

Not Private Anymore

Mungkin sesetengah akan pelik gila tetiba blog yang macam ingatnya dak mati ditelan zaman keluar post baru. Jangan risau, kita bukan di alternate timeline. Kita masih lagi berada pada tahun 2017 dengan Donald Trump menjadi President USA. That is not going to change. 

Pada 3hb March 2014, aku buat keputusan drastik untuk buat blog baru dan tinggalkan blog ini. Selepas beberapa bulan kemudian aku private kan blog ini dengan harapan semua followers sudah tahu notis penukaran blog dan aku boleh tumpukan dengan blog baru.

To be honest aku rasa tujuan utama aku berpindah ke blog baru pada waktu itu ialah untuk asingkan reader yang betul-betul follow blog aku dengan yang sekadar ikut saja follow dengan harapan aku akan follow blog mereka semula. Mind you, at that time blog was a popular medium and the slogan 'I follow you, you follow me' was a trend. After the migration, aku berjaya dapat around 5-6 orang untuk follow blog baru daripada total 300+ followers sini. LOL! That proves something isn't it? 

But it is ok. Aku tulis entry ni pun kata nak sambung tulis balik dekat sini. Tapi cuma nak bagitau this blog is no longer private anymore. You can now access all these 4-5 years of stories with me being immature and nonsensical. It is funny to read it all again but not only to myself alone but together with all my former readers. Tengoklah komen-komen korang tu semula! 

But if you wish to continue reading my current stuff, kindly do visit and follow my new blog. The design is less fancy and I shamelessly took the this blog banner and slap it there. Pemalas katanya.


Cheers.