Wednesday, May 12, 2010

Entry Dapat No 1 Dalam Google Search!!

Ptg2 yang bosan nie, mula lah ak tak de kerja nak buat. Lps dh godek2 semua benda kat blog. Dah balas komen semua, sekali dengan blogwalking. Terus termenung jap. Tak tau nak buat apa. Tiba2 datang idea nk search Google.

Search bkn sebarang search ye. Ak nk search adakah entry ak cukup power betul sampai boleh dapat no 1 dalam senarai result Google. Nak test lah nie. So taip lah 'Air soya cincau'. Sebab ak ader buat entry pasal "Tutorial Air Soya Cincau" masa dulu2. Kalau korang nak baca and try resepi tu korang boleh klik kat sini.

Ok sambung balik pasal Google. Bila dah taip keywords tu keluar lah senarai result. Macam dalam gambar kat bawah nie.


Tgk!! Dapat nombor satu!!.Klik untuk tumbesaran melampau. 



About 6150 results. Banyak tu!!. Klik untuk tumbesaran melampau.

Satu je ak nak cakap. KELAKAR!!!! Wakakaka. Entry ak dapat nombor satu mengalahkan 6150 entry yang lain!!! Amik kau!!. Popular lah jugak entry ak nie rupa2nya. (Perasan tak hingat!!). Wakakaka. *Gelak guling2*. Klu tak percaya jugak korang boleh search sendiri. Taip "Air soya cincau". 

Korang pun boleh jugak try search entry2 korang. Tapi taip lah secara am lah. Klu korang taip sejibik2 tajuk korang punya entry. Mestilah kluar entry korang. Sebagai contoh. Korang ader entry. "Saya Cantik Lagi Bergaya". Tapi cantik bergaya je. Klu keluar entry korang dlm page satu tu. Dah kira power lah tu. 


P/S : Try jugak entry yang lain. Tapi satu pn entah lesap ke mana tak jumpa. Tu mesti dh page 30++. Hihihi.  

13 comments:

DaHLia said...

tahniah!!
Memang besh kan bila kuar 1st dkt Google... senyum jer :)

WZulhilmi said...

Wah!! Cik Dahlia sudi dtg ke blog saya yg tak seberapa nie!!! Thanks.. Terkojut sekejap..

Mmg best rasanya.. Hihihi :)

mie said...

tahniah!!!
kn bg award ni..
heheee

Nisa A. said...

wahhh best nye~ =)

Eryati said...

hihi..tahniah...

Leelee said...

wahhh,
bangga la tuu. .
ahhaha , ((;

WZulhilmi said...

@Mie
nk bg award kategori apa nie? hihihii "Air soya terbaik"? Hahaha

@Eryati
Thanks

@Nisa.A
Best + Lawak..Kikiki

MaryamJamilah said...

Punyer la excited ingatkan ade tips penting. rupenye pasal air soya cincau. Tp tips la jugak tu kan? leh ikot resepi tu. ^^

WZulhilmi said...

@Leelee
Bangga lh jugak walaupn entry ntah pa pe..hihihi

@MaryamJamilah
Alamak!! OOps!! klu tips saya akan letak tajuk entry tu ader perkataan tips. So yg nie just entry bebel je. Jgn lupa try resepi tu ye. Bleh wat niaga. kikiki

sophie said...

Bestnya!! Cmne ea nak wat cmtu?Haish..Teringin gak

WZulhilmi said...

@Sophie
Bg org ramai baca entry kita.. Makin ramai, makin cerahlh harapan nak dpat nombor satu. Hihihihi :)

Si Kenit said...

hoh!
nak jugak =(

WZulhilmi said...

@Si kenit
Kikiki. Ko buat lah entry yg orang jarang buat. Senang sikit nk naik. Tapi at the same time ramai baca :)