Friday, May 28, 2010

Bila Aku Pulak Shopping

Sori guys!! Lambat giler lah aku update blog hari ni. Bukan apa. Line slow gila lah. Nak buka blog pun loading lambat sangat. Padahal bukan lah berat sangat blog aku nie. Aku dah check berat terbaru blog aku yang dah dimodified nie pun baru 59.97KB. Alahai!! Kan mantop tu. Sama macam tuan dia. So salah line  aku lah yang lambat bukan blog aku. Kalau siapa2 nak check blog korang berat ke tak korang boleh klik dekat  sini

Entry ni ak bukan nak cerita pasal berat blog ye. No no no. Aku nak cerita pasal apa yang aku akan pakai kalau tiba2 kawan aku ajak keluar. Maksud keluar kat sini adalah macam tengok wayang ke main bowling ke bukan pergi majlis Red Carpet Grammy ye. Nyiahahahaha. Lepas tu aku anggap satu Internet nie adalah shopping mall Billion yang banyak kedai. Let's get started!!

Ok first stop nak kena beli baju ni. So aku nak pergi laman web Butik Topman!!. Amboi!! Demand betul!! Wakaka. Tak pergi pun Cheetah ke, Tom's Blue ke. Nak buat macam mana aku dah tak nampak butik tu!! (Padahal taip je!!!).  Ok setelah survey satu kedai aku pilih baju nie!! ~Tada~

Klik untuk tumbesaran melampau

Ok!! Mari kita tengok harganya

Blue Striped Polo T-shirt = 18 Pound, so jumlah dalam RM jadi. Jeng2. RM87!!!! Terkojut sekejap. Ok! Takpa2. Murah je tu. Jom kita tengok seluar jeans pulak.

Sekali lagi aku berlari ke arah Butik Levi's Jeans dengan penuh ghairah. Muahahaha. Selak punya selak. Akhirnya ak pilih yang ini!!


Klik untuk tumbesaran melampau


Tada!! Aku pilih Skinny Jeans 511. Amik kau.Sekali code ak hafal. Amik pulak yang skinny pulak tu. Hahaha. Memang tak sedar diri. Lepas dah tanya akak kaunter. Ini harganya!! USD 49.50, So kalau dalam RM.. (Sambil tekan calculator).. Jadi RM163!! Dah setel untuk seluar!! Jom pegi tengok kasut!! 

So agak rambang mata lah jugak pilih kasut nie. Sebab dalam Butik NIKE nie (Sengaja menekan perkataan Nike). Banyak juga yang menarik hati. Tapi ak nak something yang lain daripada yang lain. So aku amik nie. Hahaha. Memang pelik. Tapi aku suka. 

 Klik untuk tumbesaran melampau


Harga dia ialah USD64.90. So tukar punya tukar. Dalam RM214!! Ok2. Agak tamak jugak shopping aku kali nie. Semua branded. Tapi dah setel ke belum? Belum!!! Kita tertinggal jam tangan!! Jom pergi Butik Swatch!! (Lagi tak hingat dunia!! Mewah sesangat!!)

Klik untuk tumbesaran melampau


Aku amik jam tangan putih nie. Murah je. Harga dia USD115. So dalam RM jadi RM378. Wah!! Memang sangat murah!!! Kepala dah pening dah.

So last stop adalah cari belt pulak!! Hihihi. Jom ke Quiksilver!! (Astaga!!! Budak nie memang melampau shopping nya.)

Klik untuk tumbesaran melampau


Wah!! ada diskaun!! Dari USD24 ke USD8. This is my lucky day!! (lucky lah sangat). Ok selepas ditukar harganya jadi RM29!! Hehe.

Ok lepas dah penat shopping jom kira total kesemuanya. Ka ching!!

Blue Striped Polo T-shirt = RM87
Levi's Skinny Jeans 511 = RM163
Nike Shoes = RM214
Swatch = RM378
Quiksilver Belt = RM29

TOTAL = RM871     WHAT!!!!!!!!!!!!!!!

Pitam sekejap!! Bapak banyak!! Tu baru sekali keluar je!! Hahaha. Tak jadi keluar lah. Cancel!!. Lain kali nak pergi Kedai Yang Yang je. T T.

P/S = Nak bagi tau yang lelaki memang tak banyak shopping. Tapi kalau sekali beli memang kalah harga perempuan 3 kali shopping. Sebab barang2 lelaki tersangat lah mahal!! Sedih!! T T


3 comments:

Kancilbiru said...

ye ke mahal? barang branded kot...pegi jusco dah ler...ekeke

Caroline Ng May Ling said...

am amazed actually. lol!

x pernah dgr lelaki online shopping. 1st time ni.. hehe..

okay u're right! my friends and i used to say that guys always complaint about their gf shopping a lot and wastig money but if guy shopping, the price for a stuff can be equal with few stuffs of whats girls bought! haha. =D

Si Kenit said...

amboii
shoping sakan nampak =p