Tuesday, May 11, 2010

Nuffnang Tu Apa??

Jealous Bangga sangat bila tgk org lain dh ader buffered Nuffnang sendiri. Bila pulak lh tiba giliran ak nie. (ehem2 kamu tu baru je 3 minggu beblogging oi!!). Traffic pn tak lh byk sgt. Tapi at least improve lh dari first week berbanding sekarang.
Ak tgk sekarang nie semua orang asyik buat tajuk entry dia macam 'Wah!! Nuffnang sayang ak jugak' or 'Aku dapat 2 buffered Nuffnang!!". Memang geram bila ak tgk post2 nie.(Tapi baca jugak!! Kikikiki). By the way Nuffnang tu ape?? Ak tau lh Nuffnang tu company iklan. Maksud ak maksud Nuffnang tu?? Apa maksud dia?? Korang tau ke? Ak tak tau. So tiba2 aku ader hidayah nk check asal usul company nie.(Boring!!)
Jap2 biar ak check dulu

Owh!!! baru lah ak faham!! (sambil menupuk tangan). Yang nie ak amik dari page Nuffnang sendiri:


Klik untuk tumbesaran melampau.

Jafaikan!!! Adakah  Jaafar + Ikan = Jafaikan??? (Dah elok org tu jelaskan ko pening2 lagi apa hal!! adoi!!)
Yang pastinya ak tak bergaul dengan Gangsta Ali dekat London. Tu yang ak tak pernah dengar perkataan nie. Yang pasti kawan ak dalam industri muzik kat sana Lady Gaga sorang je!!..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Bunyi Cengkerik~~~~~~~~~~~~~~

(Jap2 Lady Gaga orang London ke bkan Amerika ke?)....

Ok2 kembali kepada topik kita .Lepas dh tau maksud nama Nuffnang nie ak nak tau pulak pasal logo dia.(Byk soal pulak budak nie). Nak lah jugak tau kan. Mula2 ak tgk ingatkannya siput babi. Rupa2nya gambar org tengah menjerit. Sekali lagi ak mengambil info nie secara haram dari website Nuffnang.



Klik untuk tumbesaran melampau


Ayat dia. Omputih sungguh!! Meh sini ak terangkan dgn ringkas. Gambar orang lidi yg tgh menjerit dalam kotak sambil badan dia melengkung ke belakang menunjukkn  orang lidi tu ingin memberitahu sesuatu perkara dengan lantangnya!! Wah!! Apa agaknya tu (ehem2!! Iklanlah tu)

Sekarang baru lh ak paham apa tu Nuffnang rupa-rupanya. Tak de lh ak follow je membuta tuli tanpa tau asal usul company. Mana lah tua klau ader something yang suspicious ke? Hehehehe. Klu nk baca lebih details lagi korang pegi lah sendiri ke website dia. Tak de kuasa eh ak nk terang lama2 kat sini. Tgk tu!! Dah ader dah yg tido. Bangun2!!

P/S : Pengasas dia adalah Mr Cheo dgn Mr Tiah. Can i be ur BFF please!! Hehehehe..*gelak tamak*

7 comments:

ardinihumaira said...

wahh tahniah dapat buffered :)

WZulhilmi said...

@ardinihumaira
Eh...saya tak cakap pn saya dpt buffered nuffnang.. Pelik nie? ardinihumaira baca betul2 ye lain kali.. Hehehe :)

Si Kenit said...

cik dini, bila pulak budak ni dapat buffered?
hahahahaa
dia cuma menerangkan je apa itu nuffnang
teheheee
aku pulak yg sebok esplen


weh,kalau dah sehari 4 5 entri ang post
ang jangan lah nak berangan dapat buffered tinggi

MEMANG AKAN DAPAT PONN NANTI!!
sebab terlalu rajin nuffnang usha ang
hahahahaa =D

WZulhilmi said...

Ye cik dini. i explain je nuffnag tu apa. Klu dh dpt buffered. dah lama dh wat entry capap satu malaysia.hahaha.

@Si kenit
eh ak x post sampai 4-5 post lah. Paling max pn 3 je. tak larat ak nk update selalu. lagipn lambat lagi lah nuff nk buffered ak. traffic pn x mantap lagi.

ardinihumaira said...

@ si kenit


sorry.. dni tak sengaja..

ardinihumaira said...

dni ingat dia dapat buffered.. malumla baca entry sambil baca buku... dni tengah final exam.. baca pastu tenet slow.. hang otak... sambil2 tekan kalkulator.. kekadang terlupa apa yg dibaca..


really sorry tau..


kalo tak caya.. dni pernah terkomen entry encik ben 2 3 hari lepas... bukan komen untuk blog dia.. tapi untuk blog sorang kakak tu.. dni p komen blog encik ben.. adoyai.. penangan final exam... jangan marah tau.. dni tak berniat macam tu... dni akan hentikan mengomen blog orang sampai habis final exam.. memang dah dasyat sangat dah dni ni.. asyik silap je.. huhu... ampun...

WZulhilmi said...

@dni
Relax Dni!!It's ok. Just concentrate kat final exam ye.Hihihihi. Tu lah study kuat sgt sampai dh hang sekejap ..HIhihiih. Btw Gud for final!! :)