Saturday, May 8, 2010

Apa yang Bermain Di MP3 Ku Sekarang?

Wah!! hari nie terlebih rajin pulak. Buat 2 entry dalam satu hari..Kikiki.. Bukan apa nak cerita pasal lagu2 yg ak tgh dengar sekarang nie. So ak rasa tiap2 minggu nak update lh pasal lagu yg ak dok putar2 dlm mp3 ak nie. Bkn ipod ye. Ak tak mampu nak beli. Bukan mcm korang!! kikiki. Ok nie lagu ak dgr utk minggu ini iaitu~~~ Weeeee. Ader masa download ye.

1) (English) Lady GaGa - Alejandro

Gagak mati atas kepala dia!!!

Adui!! Minah pelik sorang nie dah bg ak terlekat dengar lagu dia lagi. Dah lah dulu dia bg ak dengar 'Telephone' mcm tak ingat dunia. Lagu Alejandro nie mcm ala2 Latin sikit style dia. Kalau Madonna dgn La Isla Bonita. Si GaGa ni dgn Alejandro. Ak dulu bkn minat sgt dengan lagu nie. Ak rasa lagu nie paling weakest pernah minah nie buat. Siap cabar lagi kat GaGa. "Ak nk ko bg ak minat lagu nie dengan live performance ko. Klu ko berjaya mmg ko terbaik ar" (Berani tak?). Lepas tgk performance dia dekat American Idol. Ak terus suka lagu nie. Tu lh nk cabar dia sgt last2 ak terkena.  Aiyooo!! Gaga!! ~~ Ale Ale jandro (sambil berjoget)

2) (English) Adam Lambert - Whataya Want From Me

Sapa tak reti pakai celak biar saya ajar.

Korang nanti klu baca tajuk lagu nie jgn lh pulak sebut sebijik2 mcm Whataya tu korang sebut (Wa-ta-ya). Jangan!!! Malu ooo. Kikiki. Cara nak sebut dia What do you je. Tapi bila dh cakap laju2 jadi lah Whataya.  Lagu nie akak Pink yg buat. Kenal tak kenal Pink sila buat lompat bintang sekarang. Haha. Lagu nie agak lama sebenarnya. Tapi ak still dgr jugak. Sebab mcm sedih+geram bila dgr lagu nie. Sapa yg frust bercinta tu sesuai lah sgt2.

3) (English) Ke$ha -  Your Love is My Drug

Cantik pulak ak tgk cover single nie

Korang kenal tak minah nie? Yg nyanyi lagu Tik Tok tu. Nie dah single ketiga dah. Lagu dia mmg rancak. Ak rase lagi sedap lagi daripada Tik Tok tu. Tapi suara dia mcm kasar + robot dalam lagu nie. Agak bising jugak lh suara minah nie. Kalau buat ringtone utk alarm pagi2 mmg sesuai. Bising campur sedap. Ok lh tu. Hahahaha. Tapi mcm agak tidak sesuai dia amik drug sebagai tajuk. Macam menggalakan amik dadah pulak. Tapi ak anggap dadah yg dia maksud kan tu Panadol je.. Ngeee

4) (English) Rihanna - Rude Boy

 Adui!! Sakit mata ak si Chris Brown tumbuk. =P

Tada. Lepas insiden tumbuk menumbuk dgn Chris brown. Si Rihanna ni kembali dgn album baru 'Rated R'. single 'Rude Boy' ni dah single ketiga dari album nie. So album nie dh agak lama gak lh kluar. Sebenarnya gambar kat atas tu bkn cover single utk 'Rude Boy' tapi cover album dia. Ak tak boleh nk letak cover tu kat sini sebab seksi sgt (blog nie blog sopan ye.Kikiki). Boleh juling tgk. Lagu nie ok lh. Tapi dh dengar beberapa kali baru best. MV dia pulak. Pelik ak tgk. Mengedik2 dgn binatang. Wakakaka. 

Ok lh ak senaraikan 4 dulu. Kalau nk diikutkan. Berlambak lagi lagu yg ak nk review. Tapi takut korang tertido pulak. Tgk2 tu dh ader dah tido!!. Takpe2 nanti klu ader masa ak update lagi. Kalau ader sapa2 nk tau lagu terbaru Korea boleh inform kat ak. Nanti ak senaraikan jugak ok. Kalau ader apa2 tak paham rajin2 bertanya kat ak.(Wah! mcm bagus je.)

Peringatan : Lagu2 yg disebutkan diatas adalah dari sudut PANDANGAN ak. So klu korang mcm tak setuju dgn pendapat ak  sori lah byk2 ye. Setiap org lain citarasanya. 

8 comments:

Si Kenit said...

sume lagu tak best!!
hahaha
gila melampau komen aku
joke mann
=D

Wzulhilmi said...

Wakaka..laser gila komen. Kiki.. Tak kisah pn. sebab lain org lain citarasanya.. :)

Frodo Baggins said...

mmg smeua tak best!
hoh! jom layan lagu rasa sayang!
wakakkakakkaka ...


>>___<<

Wzulhilmi said...

Amboi2 semua nk menyerang ak hari nampak. jaga korang!! *Smbil pegang rotan sambil gelak jahat*

Siti Noor Afiq Idris said...

tak pernah dgr lagu lady gaga n keisha yang kamu tulis itu...nk kena carik ni haha

Wzulhilmi said...

hahaha. cari2 jgn tak cari.. :)

star said...

lagu rihanna tu ak xsuke!cm freak je huhu..ntah ak rs cm lagu brainwash je..baik2la ko dgr lagu tu,jgn tibe2 jd pelik sudah...
ps: ak dh jadi anti rihanna pas tgk the arrival ckp psl lagu disturbia

WZulhilmi said...

Ya ke? dia cakap apa? takut pulak ak..