Sunday, May 2, 2010

Power Rangers

Pagi nie bangun je terus bukak TV nk tgk cerita apa yg menarik. Yelah dah hari Ahad mesti byk cerita best. Tp lupa pulak yg klu waktu pagi biasanya byk cerita kartun. Ade lh beberapa yg boleh dilayan. Sempat jugak tgk Power Rangers. Tinggal lagi 10 minit nak habis. Tapi yg peliknya Power Rangers nie ade warna purple!! Aik?? bukan ader 5 basic colour je ke? Masa zaman ak lh. Selalunya warna merah(selalunya ketua), biru, hitam, pink dengan kuning. Nie tiba2 ada warna purple? yg lagi empat warna mcm biasa lh. Merah, biru, putih(nie pn jarang2 ader) dgn kuning. Ok. Lepas dh dikejutkan dgn purple power rangers. Tiba2 muncul pulak 3 lagi power rangers!!! Total 8 semuanya!!! Tambah lagi dengan warna hitam, biru muda dengan hijau muda. Apa nie!!?? Makin pening ak. Dah makin melalut. Suka2 hati je nk tambah warna2. Kenapa tak buat semua warna terus. Tambah oren ke, coklat ke, kelabu ke. Korang tgk gambar kat bwh nie. Berwarna warni!!

Mari kita main game kenal warna!!*lompat excited* =P

Check punya check power ranger dh ader 17 siri kesemuanya!! dgn setiap satu cerita dia guna konsep yg berlainan. Padan lh tak habis2 sejak ak sekolah rendah sampai lh dh masuk U. Teringat masa kecik2. Setiap minggu wajib tgk. Tak pernah miss. Ingat lagi tajuk dia Mighty Morphin Power Rangers. Tahun 1993!! Wah!! memori kembali semula. Memang best criter tu. Ader originality dia sendiri. Ingat lagi nama power ranger pink dengan biru. Kimberlly dengan Billy.( Kenapa ak ingat2 benda2 mcm nie nie!!) Tak perlu nk melalut tambah warna macam2. Masa dia kluar movie die. Siap beli vcd sekali(yg pirate lh). Tgk ulang2 kali. Hahaha. 

Nie lh poster movie yg ak tgk ulang2 kali tu. Best!! Wakaka

Korang ingat tak part masa kalau raksasa tu dah nk kalah. Tiba2 dia akan jadi besar. Tiap2 episode mesti wajib ader macam tu. Hahaha. Mula lh power rangers ni tergedik2 nk panggil robot diorg. Tapi sekarang dh mcm agak loser sikit dgn penambahan warna yg agak melalut. Mungkin nk tarik minat budak2 zaman sekarang. Yelah kalau konsep yg sama je. Mestilah bosan. Tak de sape pn nk tgk lagi. 

P/S = Teringat masa kecik siap beli patung2 dia lagi. Habis ak kerjakan sampai hilang kepala dengan kaki dia. Jadi power rangers cacat!! Hahaha.

4 comments:

cEro said...

hahaha, aku pon minat power rangers mase kecik2 dulu..
tp skang dh tak tgk laa..
ade tayang kt tv lg ke??
tv ape ek???

Wzulhilmi said...

kat tv2.. mcm nk tgk je? hahaha..

star said...

ak suke power rangers sblm power rangers galaxy,pe tah,rsnye yg ade keter tu.huhu leh kate slalu gkla lyn walaupn dh bsr,bese sbb xde cite len je...

Wzulhilmi said...

hahaha. ka pn lyn gak klu pagi2 sabtu x de criter. tapi jalan criter sama je.. ahaha