Thursday, June 3, 2010

Gimme Food On Flights

Gimme gimme more, gimme gimme more!!!. Hahaha.. Apa jadah aku happy sangat nie?? Sebab tugasan daripada Projek Alpha dah kembali!!. Kali nie tajuknya ialah 'Gimme Food On Flights'. Maknanya apa yang aku nak makan masa tengah ada dalam kapal terbang.

Untuk pengetahuan korang aku nie tak pernah lah merasa naik aeroplane ni!! Orang kampung lah katakan. Mana ada duit nak naik transport macam tu. Tapi teringin lah jugak nak merasa naik. Kalau boleh nak lah naik flight dari MAS. Dengar kata layanan nye sangat bagus. Hehehe

Tapi kan kalau kalau kita nak naik flight mesti lama kan nak tunggu sampai destinasi yang kita nak pegi. Lagi2 kalau nak pergi Eropah. Bapak lama!!! So apa yang kita nak buat sambil nak tunggu masa berlalu?? Mestilah makan!!! Yeah!!! Hobi kesukaan aku. Muahahaha.

Ini antara makanan yang aku akan order bila ada dalam plane. Kalau tak de aku akan mengamuk. Artis wei!! Jangan main2. Muahahahaah.

1) Irish Lamb Stew



Amik kau!! Sekali western food aku amik. Memang tak ingat adat resam langsung. Hahaha. Tapi tak pe bila makan nie at least boleh lah buang masa aku nak cari2 daging2 dekat tulang nie. Yum2.

2) Fish and chips



Lagi western food!! Muahahaha. (Memang nak kena budak nie!!). Boleh lah aku melantak benda2 nie masa nak tgk movie dalam flight nanti. Ingat aku naik yang first class bukan economy ye. (Lagi nak kena ketuk!). Makan sambil bersila atas kerusi. Lagi best!! =P

3) Nasi Lemak



Yang ni wajiblah. Dah nama orang Malaysia. Kalau aku tgh amik flight pagi aku akan amik makanan ni as breakfast. Wajib sambal banyak. Jangan nak letak ciput2. Nanti aku complain. 'Where's ur manager!!' (sambil besarkan mata)

4) Air Soya


Dah melantak macam orang tak ingat dunia. Mestilah kena ada minuman kan. Nak ko tercekik. Tak pasal2 kecoh satu flight ada orang tengah kritikal sebab tercekik ketulan daging Irish Lamb Stew tu. Yang pasti aku nak jenama V-soy. Sebab dia sedap. Demand betul aku nie. Baru orang biasa. Kalau artis??? Ish2..


Dah2 cukup aku duk melalut sorang2. Kita layan video2 ni pula sabagai santapan mata pulak. Asyik santapan mulut je. Enjoy!!











Project Alpha is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS. Never go hungry while flying with MAS!

9 comments:

Liyanaa. said...

GAAGAGA demand sampai berpuluh makanan nak HAHA :P

sedapnyaaa nasi lemak belanja plisss :DDD

-fickryhisham- said...

Salam bro... Nak share sikit experience naek flight..
Mase aku naik MAS nak pi China..
Ader 2 kali dier bagi set menu kat aku..
Tempoh perjalanan 6 jam..


Tolak waktu malam...
Pkol 12 keatas..
Mase makan malam..
dier bagi pilihan sama ada nak Nasi Ayam atau Sandwich ..

Bile nak sarapan plaks..
Menu dier bagi Omelette ataupon roti+jem..
~Boleyh tahan le makanan kat dlm MAS..

Minuman hang leyh pilih sama ada nak Teh, Kopi, Susu, Arak n dll...

Layanan deme mmg kaw-kaw arr TIP-TOP!!!

Kancilbiru said...

adehhh lapar la pulak dah...heheeh

Syira ITIK KEJ♥M said...

aku nak fish n chip best3!!!


ps: kenapa semua orang seperti membuat entri berjudul GIMME FOOD ON FLIGHT? ak x layan pong mende alpha tu....

star said...

fish n chips!ala mengidam la plak!

WZulhilmi said...

@Liyanaa.
tau tak pe. Mengalahkan artis

@-fickryhisham-
Wah!! bestnya!! Tapi 2 makanan je?? tak cukup lah. kat entry aku tu ada empat!! hahaha

@Kancilbiru
Hahaha. Amik lah gambar tu. Saya bagi

@Syira ITIK KEJ♥M
Sedapkan fish and chips.. Hahaha. Kena layan sebab satu entry 20 hinggit ooo.. Hahaha

@star
mengandung ke? hahaha

Frodo Baggins said...

dagig kambeng bakar!!
kalau ada seketul depan wa
wa janji x carik yang lain!
wakakakkakakaka


>>___<<

Anne Boleyn said...

Wahh~ good luck! hana tak sempat ank join PA minggu ni. huhu


p/s: tau tak pasal Mantera?? Jom tengok blog Anne Boleyn kalau nak tau. salam singgah. :)

Si Kenit said...

amboiii
melampau-lampau makanan ang hahaa