Friday, June 18, 2010

Beli Soya Percuma Keropok!!!

Betul!!! Korang tak teruja ke baca tajuk aku tulis kat atas tu. Aku sendiri pun teruja. Meh sini aku cerita kat korang. Nanti tak paham karang. Mula lah condem aku kat bahagian komen. Hahaha

Macam nie tadi (baru lagi ni!!). Aku nak pergi kedai. Sebab teringin sangat nak minum soya. (Soya lagi!!!). Korang paham2 lah aku kan. Kalua tak soya, cendol je aku balun sampai kembung perut. So aku pegi lah kedai yang terletak betul2 100 meter lebih depan rumah aku. Best ooo. Kedai depan rumah. Kalau lapo ko pergi serang kedai tu dengan hanya berjalan kaki je. Tak payah nak start2 moto buat perabis minyak.

So dari banyak2 kedai tu aku target lah kedai Si Ah Chai ni.  Masuk2 je kedai terus je nak pergi menonong ke belakang (sebab kat situ dia letak kotak2 soya). Tapi bila nak jejak je kaki dekat pintu kedai...

Ah Chai : U tunggu sekijap ye. Tolong angat itu barang kasi turun bawah.
Me        : *Buat muka pelik + terkejut* ok!!! 

Aku ingat apa benda lah barang tiba2 dia nak suruh bawak turun. Bila pandang tepi tengok ada auntie tengah tolak2 tong gas. Style kedai tu susun tong gas tindih dua tingkat. So agak berat lah kalau nak bawak turun tong gas yang penuh berisi ke bawah lantai. (korang paham tak maksud aku nih!!)

Me    : *Cakap dalam hati* kenapa pulak lah aku yang kena angkat nih!! (- -"). Soya!!!
           
Lepas tu terus tukar mode baik murni lagi suci. Tak nak merungut sebab nak tolong orang dengan ikhlas. 
E ce ce ce..

Ah Chai  : Ok u boleh tolong turunkan yang tu. (Sambil susun2 roti dekat sebelah)
Me          : Yang nie ke???
Auntie     :  Ye ye

Lepas dah turunkan tong tu baru aku gelek2 kan lah bagi dekat customer tu. Mak cik rupanya. 

Mak cik : Terima kasih ye
Me        : *buat senyuman manis*

Lepas tu akun nampak suami makcik tu dekat kereta. Weh bapak kejam!! Wakakaka. (Ok2 tak baik pikir bukan2. Tolong orang jangan nak merungut balik!!). So sambung lah balik destinasi aku ke belakang kedai. Apa lagi nak amik soya!!! :)

Mesti korang jemukan tengok gambar ni je aku dok upload. Hahaha.

~Masa nak bayar~
Me         : Berapa semua Ah Chai??!!
Ah Chai  : 3.7..
Auntie    : *Muncul dari belakang tiba2. Sambil masukkan keropok dalam beg plastik aku* Nah!
Me         :  Eh!! saya tak beli nih!! *Muka innocent gila* 
Auntie    : Takpa2 buat u makan. Ambil2 ni.
Me         : Auntie!! *Buat muka terharu* Kalau nak bagi, bagi lah lagi mana cukup nih!! 

Korang gila apa nak aku cakap macam tu. Dah lah dapat free nak mintak lagi. Memang tak sedar diri. Hahaha. Aku cakap ni je..

Me         : Thank you eh.. *Senyum gembira macam tak pernah dapat cekedis*

Ni lah keropok yang aku dapat. Sungguh girly  keropok ni. Ada gajah pink berkaki pelik. Wakaka.


P/S : Dalam dia macam keropok Twister. :)

17 comments:

-fickryhisham- said...

Awat le keropok mambo tue cam kartun Barneys..

Adeyhh3~~~ Lawaks.. lawak...

Kekekeke...

Aper-aper pon, aku puji niat murni hang tue pasai tolong si apek tue...

Waakakaka...

Harap-harap ikhlas la ekk?!

swingoflife said...

Aww~ so sweet of you helping her.. ^_^

Fay Nana (Cik Fana) said...

bbuat baik di balas baik. :D

Ti Anne Mohd Yassin said...

hahahaha.. anne tak tahan gelak part "kaki pelik" n stret away fokus betul2 tgk.. hahahahaha

Liyanaa. said...

comelnyaaa mumboooo macam tak pernah tengok je? macam pelik gila je? HAHAHA

baik lah awak ni, mst tough gila kan nk golek golekkan tong gass wuuu

ravishingpeacock said...

buat baik di balas baik..peliknye kaki gajah tu

Kancilbiru said...

keropok zaman sekarang pun nak comel jugak...heheehe

Si Kenit said...

haha. ntah2 auntie tu dah jampi serapah kat kopok tu
ayuttt tak tau
bhahaaa

WZulhilmi said...

@-fickryhisham-
Haha.. Barney versi telinga panjang.. Ko nie karang si itik kejam baca komen ko kang. Tak pasal2 kena serang kan.

Aku ikhlas lah tolong apek tu. Tapi klu dia bagi air tin lagi happy aku.. Hahaha

@swingoflife
Haha. That my duty as an artist. Huh?? LOL

@Fay Nana (Cik Fana)
Betul2.. Buat baik dibalas baik. but in my case buat baik dibalas keropok.. Haha

@Ti Anne Mohd Yassin
Pelik kan kaki dia. Macam kaki apa nath. Body dah cute, Tapi kaki creepy.. haha

@Liyanaa.
Ni keropok baru kut. aku pun tak pernah tengok..

@Kancilbiru
Makin cute and makin banyak perasa tiruan.. Haha

@ ravishingpeacock
memang pelik.. Sapa lah yg design agaknay tu. terang2 an buruk. Haha

@Si Kenit
bapak giler jampi cepat. Ko jgn jampi2 ni. takut aku. Hahaha

♥PrinCeSs KellY Eun♥ said...

waaahhh dapt keropok mambo comei...ada gajah pink lagiii...ngehehe,,,,

ishiko said...

mesty dye tgk zul jambu gile... sbb tu auntie tu rse kopok tu sesuai la... ahahhahaa... >_<

WZulhilmi said...

@♥PrinCeSs KellY Eun♥
gajah dah come. tapi kaki buruk. Haha

@ishiko
jambu??? oh tidak!! Rasa macam mangga adalah.. Masam.. Haha

Sharinginfoz said...

bagi banyak2 baru sedap kan... apa-apa pun, ambil ajalah org bagi kan

Murtabak untuk Raja??

Syira ITIK KEJ♥M said...

memetik kata2 komen palinggg atas:

"Awat le keropok mambo tue cam kartun Barneys..

Adeyhh3~~~ Lawaks.. lawak.."

kenapa kalau macam Barney mesti lawak? hah? baik cakap skg apemende yg lawaknye?!!! *muka marah*

balqis said...

ho, itulah budi yang baik dibalas baik juga~

meh blanje~!

WZulhilmi said...

@Sharinginfoz
Tu lah.. bagi keropok yang besar sikit lagi teruja.. << sungguh tak mengenang budi ini komen

@ Syira ITIK KEJ♥M
Wakaka!! macam2 korang nih. Gaduh pasal barney. :)

@balqis
Haha.. Nak belanja apa ni?? jangan keropok yang sama sudah.. hahaha

Linglung said...

gua tak pernah jumpa pun keropok Mambo ni kat kedai..