Wednesday, September 1, 2010

Jangan Nak Musykil Dah

Lalalala~~~

Sekarang ni aku rasa pelik bagai semua. Bukan sebab apa. Korang tau lah. Sejak aku start blogging ni, siyes memang aku tak pernah sekali langsung upload any my pictures dekat sebarang entry. Kalau ada pun wajib mesti ada part2 yang kena censored. Selalunya tang mata. Konon2 menutup aurat lah. (Mana ko belajar mata tu aurat hah !!??).

Kalau yang paling berani sekali pun aku pernah letak gambar penuh dekat section About Me tu. sekarang dah ganti dengan gambar baru pakai spek mata inspirasi Gaga. (- -").



Lepas tu mula lah semua orang bagai buat assumption macam2 muka aku macam siapa. Tolong lah! Tolong lah!. Jangan buat aku pecah pankreas(?). Kelakar+Pelik aku baca komen2 korang tu. Tak percaya? Meh aku bagi sedikit example..

Contoh 1
Yang ni aku dapat dari account Tumblr

Gelak sekarang!!

Mula2 aku baca memang aku tak kenal sapa lah Akim tuh. Pelakon ke? Penyanyi ke? Chef ke? Wartawan ke? Lepas terus Google search. Budak AF rupanya (- -"). Weh!! Ni menghina ke apa ni!! Read my lips carefully. T-A-K, S-A-M-A, L-A-N-G-S-U-N-G!! T____T

Contoh 2
Ni pulak dari Cik Wanie. Ni lagi sorang!!


Eh! Aku terpromosi blog ko secara tak langsung!!


Ya ampunnn!!! Nabil pulak!! Cik Wanie oi!!  Berair air mata darah aku baca komen ni. Uwaaa~~. Kalau Orlando Bloom ke, Zac Afron ke boleh lah aku terima jugak. T ____ T

So kat sini aku sungguh2 kagum dekat korang yang especially suka beno upload gambar sendiri kat blog masing2. Memang full confidence betul ek korang!! Aku sejak dari dulu lagi asyik teragak2 nak post some pictures to myself. Maklum lah blog tak seberapa best. Lepas tu kalau letak lagi gambar aku lagi. Mau laju2 je korang cari butang X.. 

Ok fine!!! bagi nak mengelakkan lagi pelbagai lagi salah faham di masa hadapan. Kut2 lepas ni orang kata muka aku macam Sharifah Aini pulak. Meh aku letak gambar lengkap aku yang sebenar-benarnya kat sini. So dah tak de nak gosip2 liar semua dah serang aku lepas nih.

Tada!!!



BERANGAN KO ZULHILMI!!!



Semula! Semula!! Tada!!!



Oppsss!! Silap Upload~~ My mistake!! T__T



Tada!!!


Hai!! Saya WZulhilmi!! Selamat berkenalan!! << Tiiipooooo!!!



Apsal ko dok upload gambar Korea je nih!! Sedar2 lah ko tu Melayu!! - -"

Yelah2.. Aku tunjuk yang betul punya.. Dah tak larat dah aku ulang2 'Tada Tada' tu.. Dah macam psycho pulak rasanya.  

AMARAN : Ayat "Eh! Jijiknya budak nih!" Mungkin akan terkeluar secara automatik dalam mulut korang!


Percubaan meniru pose Korea GAGAL!!! T___T

20 comments:

Kancilbiru said...

wah wah...mmg ada iras muka ko la...heheheh....lariksss!

aYaz said...

ala..x slh pn ltk gmbr sndrik..
but be careful la kn..skrg ni hi-tech pny zmn..superimpose thp dewa gmbr2 skrg ni,merate2..
moral: ltk gmbr yg skerat2,atau edited pny versi..thhheee... ;)

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaa... aku rasa blog hang boleyh layak untuk dikategorikan sebagai blog lawak + kelakar...

Aku suke part 'tadaa' tue...

Sebenarnya aku pon malu gaks pasai asyik mencapap tunjuk muka kat entry aku tue...

Tapi hang akhirnya berani gaks menyerlahkan kejambuan serta kehenseman diri hang yang sebenar-benarnya...

Syukur kepada Tuhan...

Syira ITIK KEJ♥M said...

hahahahahaha gila betul, ade ke nak samakan diri sendiri dengan sharifah aini? wakaka

anyway alang2 kau dah reveal identiti sebenar bleh la join contest aku~

heheheheeh

WZulhilmi said...

@Kancilbiru
Lari lah lari!! Klu ada parit depan kat besar confem JATUH!!! Miahahaha

@ aYaz
Scary pulak ye ak baca komen ko.. Hurmm.. next time letak spek balik lah.. miahahaha.. Thanks for the tips btw..

@ F.I.C.K.R.Y
Cis!! Jambu lah sgt!! Sbb tu lah aku tak nak letak gambar aku!! T T.. Ko hensem lain lah cerita! klu upload pun ramai puji.. Betul idak... *wink*

@Syira ITIK KEJ♥M
Sempat lagi ko promosi contest ko ek.. dah cukup malu aku upload gambar ni..Lagi nk tambah gambar baru?? tunggulah aku sampai seru nanti.. Tapi aku try lah jugak join.. tapi guna model lain boleh??

Syira ITIK KEJ♥M said...

mestilah nak promote banyak-banyak. aku takut tadek org join je, malu wehhh, terasa seperti hendak delete entri contest serta-merta...

bagusnya nak join!!! tapi mane boleh pakai model lain. ok kalau kau taknak menunjukkanidentiti kepada masyarakat kau boleh menyamar dengan spek, mask dsb lagi unik kan camtuh...

aiii ni dah kira bias neh.... kasi idea pulak

WZulhilmi said...

@Syira ITIK KEJ♥M
jagn risau aku gerenti lah contets ko ramai masuk.. yang paling penting sekali. Promosi!! Wat secara besar-besaran!! Lepas tu tak menang tangan ko nk pilih pemenang!!

chris federick said...

i juz realized ure doing korea hairstyle haha. Vry rare to see Malay with this hairstyle. Cool!

cEro said...

WZulhilmi hensem...
kalo ko jadi artis, aku nak like fanpage ko...
ehehehe

WZulhilmi said...

@chris federick
Rare meh??? I tgk ramai lah yang dh buat style mcm ni. Or u ni dh duk australia lama sangat~~ SILA BALIK SEKARANG!! LOL!

@cEro
Sekarang pun bleh apa jadi fan page.. sila2 kan klik like kat side bar blog.. miahahaha..
Btw ko pun hensem gak cEro.. :)

swingoflife said...

Miahahahaha~ Seriously I just woke up and when I read this entry I was laughing so hard that my stomach crammed ni.
Adoila~~~ Nice one Z. NICE ONE! =p

wanie said...

KENAPA AKU LAMBAT BACA ENTRI KAU YG BIKIN AKU GELAK SORANG2 NI???

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAH!

holoh3..comelnyeee gmbr yg bwh skali tu..lg comel dr gmbr2 artis korea tu! kah3...wehhhh ade lah iras2 nabil rj lawak..plissss sokong aku jugakkkk @_@

eh? spek itam dah cabut ke? ekekekekkekekekkekeke

Fay Nana (Cik Fana) said...

maaf ketiga-tiga tu takde iras muka kau. HAHAHAHAHA! *lariiii*

little cart00n said...

ala..macam la xde idong or mulut smpi tkut letak gmbar sendiri..haha

btw..xperlu kaver mata dgn pakai spek itamlah..sinarkan lah mata anda itu..hahhaha:D

WZulhilmi said...

@ swingoflife
Crammed?? Sampai begitu sekali.. bahaya entry ni.. boleh membawa maut!! =P

@wanie
dah ko sibuk buat kuih raya mana nk sempat bacanya!! aku tak setuju langsung dgn idea nabil ko tu!!

@Fay Nana (Cik Fana)
Aku tau ko nk sebut muka aku mcm Jaejoong kan!! Miahahaha

@ little cart00n
owh ni bukan pasal x d ehidung or mata.. cuma my self confidence tidak berapa tinggi.. Maklum lah aku hanya insan biasa sahaja.. LOL!!

star said...

Fuyoo hensemnye!anak sapela tuh hahaha weh aku dh puji ni,pe lg GCB satu!

Afiefah Safieni said...

vote for zulhilmi...!!!!
=)

Liyana Lunia. said...

HAI HANDSOME BOY <3

WZulhilmi said...

@star
GCB ada jual lagi ke??? Bkn dh tamat promotion dia ke??? *idea licik tak nak belanja*

@ Afiefah Safieni
Owh.. thank you!! thank you!! *muka malu*

@Liyana Lunia.
Siapa handsome???

budakk baekk said...

whoa !
comell kott !
*_*
mabeles !