Tuesday, August 31, 2010

Ingat Lagi Tak??

Ingat tak lagi yang dulu...

1. Hari Rabu disytiharkan sebagai hari movie??? Sebab waktu petang tak de kelas memang wajib kita pergi serang KLCC and Times Square tengok movie. Kalau siapa2 yang tak nak join mesti kena hina 'Ko nak berjimat ek?'

2. Dalam kelas 'Proses Pembuatan'. Jenis subjek asyik menengok slide kat depan je. Last2 mata pun kelabu. Cara mengatasinya adalah kita semua start buat 'YM' secara kertas dalam dewan kuliah. Siap masing2 tulis nama samaran lepas tu pass dekat satu row. Tulis apa plan nak buat lepas kelas. Kadang2 boleh terlepas sampai 3 row. Sila mengaku sekarang siapa yang guna nama samaran 'Orkid Liar'!!

3. Lagi dasyat lagi waktu kelas 'Solid 1'. Siap semua wajib bawak bekal satu bungkus kerepek dalam kelas. Lepas tu dok mengunyah macam lecturer tak de kat depan. Kalau habis, top up lagi dengan hantar wakil beli stok baru.

4. Pakai baju workshop warna BIRU pergi KLCC secara berkumpulan!! Konon2 tak sempat dah nak salin baju dekat asrama.  Lepas tu semua orang buat pandangan aneh+jijik. Lagi2 masa kita nak pergi beli MCD.

5. Guna perkataan2 yang kita cipta sendiri masa mengutuk orang. Senang sebab nanti orang tu tak paham kita kutuk dia.
Example : 'Ko tengok dot dot dia tu!!!'

6. Kalau ada diantara kita yang beli something baru. Mula lah ada yang cakap 'Kaaaasut Baaaruuuu!!', 'Beggg Baruuu!!!', atau 'Aku terbau bau keeeedaiii. Pencil Box baaaaruu...!!'.Wajib cakap kuat2 sampai dia naik malu. Lepas tu balas dendam balik cakap benda yang sama bila orang tu beli benda baru pulak.

Ingat tak? Ingat tak??

Tu baru sikit. Padahal banyak lagi. Kalau cerita pun tak habis..

Tiba2 rasa teremo pulak!! Tu lah duk lagi bilik single room!! - -"

I missed you guys!!! Hope you all success in everything you guys do right now!!



P/s : Sapa2 yang tak de dalam gambar ni, jangan nak mengada2 terasa hati pulak!! Sapa suruh korang busy pergi melagho kat pondok time nih!!

9 comments:

F.I.C.K.R.Y said...

Uitsss.... perkataan azimat 'dot dot' tue merujuk sebagai ape ekk?!
Tips baru yang leyh aku praktiskan kalo nak kutuk orang kahkahkahhh...

Walaupon aku tak kait langsong ngan citer hang nie.. aku tetap terasa emo pasai gambar tue mengingatkan aku sebagai lambang friendship yang utuh..

Sorry ter'emo'~

WZulhilmi said...

Hahaha.. it's ok.. So baik ko hargai friendship yang ko ada sekarang sebelum korang semua berpisah lepa shabis belajar.. lps tu baru nak rindu semua bagai.. :'(..

Maksud dot dot tu sangat meluas tidak tertumpu pada sesuatu perkara.. klu aku nk ajar ko memang kena amik tuisyen!!

syAzAnA said...

wahhh. mmg teringat masa zaman muda2 dlu. hehe. aisehhh. memoryyy!

Syira ITIK KEJ♥M said...

owhhh.. yang no5 tu aku selalu praktikkan dengan member aku.

contoh kata ganti nama lain bagi seseorang seperti:

1. hitam
2. upax
3. penggoda yang bersilang kaki
4. silat cekak

diam2 pun boleh tahan gak arr evil nye....

WZulhilmi said...

@ syAzAnA
betul2.. rasa nak balik pada zaman lampau je.. T T

@Syira ITIK KEJ♥M
Penggoda yg bersilang kaki?? Unik betul!! hahaha.. aku pun ada juga term2 gelaran orang.. Tapi x mau lah cerita kejam sgt.. =P

star said...

Rindunye zmn belajar...syok dlu g blik member mlm2 utk mengumpat hahahaha..

ps: dh lame ak xo9,blk umah,broadbnd lembab xhengat...

WZulhilmi said...

@ star
LOL!! mmg semua student wajib ngumpat ye.. haha. Aku pun skrg asyik study je.. dh x mcm dulu.. Sedihnya~~~

Sila labelkn anda punya bradband sbg berukband..

^baju kurung^ said...

mke sjibik cam dak u ak. u mne ye dik..

WZulhilmi said...

@^baju kurung^
Eh?? Muka mana ni?? Dalm entry ni x de muka siapa2 pun.. hahaha