Saturday, August 28, 2010

Kalau Free Laju Aje!!

Lalalala~~~~

Sekali lagi aku nak cerita something yang agak basi. Sebab korang tau lah last week aku langsung hapak tak update blog gara2 test terus semua cerita jadi terkumpul2. Kalau dah boleh timbang aku rasa boleh naik 1kg semua cerita2 tu. Baik cerita sekarang sebelum cerita tu dari basi jadi berkulat. Nanti karang orang tengah sibuk2 cerita pasal Gong Xi Fa Cai. Ko still lagi cerita pasal bulan puasa. Sebab asyik tangguh aje. (- -").

So nak dijadikan cerita, hari apa aku tak ingat tapi dalam tempoh last couple of week lah. Aku pinjam nota daripada kawan aku sebagai rujukan untuk test. Disebabkan aku ni jenis efektif lagi efisien terus time tu aku nak pergi photostat. Tak sabar2 orangnya. 

Disebabkan tempat photostat tu sedikit jauh. So kena jalan2 sikit. Masa tu pulak kena lalu cafe. Alahai! Ramai gila Non-Muslim tengah rakus makan time tu. Dengan aroma makanan semua bagai menusuk hidung. Kalau masa tu tak puasa memang aku serang terus beli semua lauk kat situ. Dah tak ingat dah nak photostat semua. (- -")

Bila dah nak sampai dekat kedai photostat tu tiba2 dari jauh aku nampak satu tupperware panjang dekat tepi kaunter, siap dekat atas dia dia tulis "SAMPLE". Terus lari cepat2 tak ingat dunia sebab aku yakin 110% yang tupperware mesti something related to food. Deria aku sensitif dengan benda2 cam gini. 

Bila dah sampai dekat kedai tu. 

Akak kaunter : "Nak photostat berapa set ni??"
Me : "Ah! Ermmm.. Satu set je" (Padahal mata still jeling tupperware tuh!)

Masa tengah tunggu akak tu photostat, pura2 pergi dekat tupperware tu konon2 curious apa lah benda dalam tu. Padahal aku memang tau dalam tu ada makanan. Memang betul tekaan aku.(See!!). Penuh dengan plastik2 kecik berisi kuih raya dalam dia. Setiap plastik berisi 2 kuih raya. So lagi tak tentu arah aku dibuatnya. Tapi yang peliknya kalau sample mestilah cepat habis orang amik. Ni penuh lagi macam tak terusik je. So dalam hati timbul pelbagai jenis persoalan:

1. Memang free ke???
2. Boleh amik ke?
3. Tak marah ke orang nanti kalau amik sesuka hati??
4. Confirm ke benda ni sample semata2??


Pelan pandangan dari atas. Tajuk : Perubahan Kedudukan melawan Tempoh Masa


Bila akak tu pulang balik kertas aku. Dengan muka tebal 5 inci terus tanya 

Me : "Sample ek?? Boleh amik tak?". (TAK MALU KO ZULHILMI!! HASUTAN SYAITAN SYAITAN!!) 
Akak kaunter : "A'ah! Try lah"

Me :
Dalam Hati ( Yess!!! Kan aku dah kata free!!!).
Secara luaran ( "Oh! Ya ke?"<<< Muka time ni cool giler. Langsung tak menunjukkan ciri2 teruja).

Kalau boleh memang aku nak amik dua plastik, tapi sebab ramai students tengah photostat time terus tak jadi.
So hari berakhir dengan hati yang riang. Hahahaha.. 

It's worth it!! Memang sedap gila!! Coklat cair dalam mulut! Rugi aku tak amik dua!!

Lepas tu baru aku sedar yang masa tu tengah ramai orang gila dok promote jual kuih raya semua. Dekat board2 semua tiang banyak gila iklan kuih. Sampai nak terkeluar2 dari board pun ada! Punya lah banyak persaingan!! Even notis pasal ceramah or majlis2 yang berunsur akademik dah tak nampak dah. Dok tertutup dengan iklan raya semua. Tapi aku sempat snap satu gambar je. Tu pun bila check orang tak de kat sekeliling (LOL!)

Amik ko!! banyak gila pilihan. Tapi kenapa tak de kuih2 tradisonal?? I prefer that you know. (Tapi kalau bagi free aku rembat je).

5 comments:

Syira ITIK KEJ♥M said...

AMBOI KAU !!!!! laju aje pergi rembat biskut tuh! alang2 dah ambik tu ambik arr banyak terus....

eh kau puase tak ni, siang2 amik sample? wahaha

WZulhilmi said...

ramai kot yg tenung ak time tu.. malu lah klu aku amik banyak2.. diorang pun tak berani amik.. aku sorang je yg beriya2 amik.. hahaha

chris federick said...

ehem, u owe me kuih haha.

Kancilbiru said...

hehehe samalah kita dia..yg free laju aja. dah rasa bagai nak rak belinya tidak pun..ekeekek

WZulhilmi said...

@chris federick
hurmm.... U come to my house and there you can eat kuih until pecah perut!! Ok?? *wink*

@ Kancilbiru
Bagus lah klu mcm gitu.. boleh kita create group "Kami maukan sample percuma!!"