Tuesday, August 24, 2010

Lari Ye? Nah Amik Ko!

Lalalala~~~~

Cerita ni agak basi lah. Tapi aku nak cerita gak. About a week ago (See!! Dah basi kan!!). Lepas habis kelas, aku straight balik ke bilik. Tapi kali ni sekali lagi ada something kertas warna putih dekat bawah pintu aku.

What is this!!! Borang penyertaan Juara Lagu?

And aku ingat it was macam promotional punya paper lah. Selalu ejen2 diorang selit bawah pintu in order nak melariskan perniagaan kan. Selalunya service print and photostat. Tak kurang jugak ada kertas yang pasal aktiviti yang pihak kolej anjurkan. And semua aktiviti yang dibuat satu pun aku tak pernah pergi. Hahaha. Memang antisosial betul!! Boring lah weh!! Siapa suka dengar ceramah/motivasi semua bagai (in case you are nerd!! << Statement kejam!!). Lagi2 kalau buat hari Sabtu dengan Ahad!! Wo!! Dua hari tu memang tak boleh touch ek. Sebab dah distiharkan sebagai hari bersenang-lenang dan memanjakan diri.

So bila check betul2 kertas tu. Rupa2nya pasal


Lor!! Pasal banci rupanya!! First time aku kena buat kat sini. Kalau dulu lebih kurang 10 tahun lepas (LOL!!) selalunya akan ada kakak/abang serang rumah sambil pegang fail konon2 nampak profesional padahal dulu aku ingat org jual barang datang lepas tu pulak suka2 hati je tanya soalan2 peribadi. Lagi2 pasal gaji!! Private tuh!!. Tapi selepas 10 tahun kemudian (LOL!!) cara dia lebih extreme lagi. Iaitu dengan suruh students jawab sendiri dalam borang yang disediakan. Jimat kos ye.. =P

*Tiba2 rewind balik 2 minggu sebelum itu*
Nota : Semua perbualan ini adalah monolog dalaman semata2~~

-"Ermm.. Poster apa tu??"
-"Eh.. Poster banci!. Semua pelajar dikehendaki ke dewan pada sekian haribulan untuk mengisi borang banci. Harap semua kerjasama dapat diberikan."
- "Hari ni berapa haribulan ek?? Lor!! Dah terlepas! Opss!! Bye2..

Lepas tu rupanya2 pihak pejabat dapat detect student2 yang tak buat banci ni lagi. Amik ko! Konon2 dapat elak lah lah tak nak isi borang tu. Last2 sampai ke lubang cacing dia cari. Haissh!! Nak tak nak wajib lah isi borang ni. Tak lama pun kan (Ce ce positive mind konon!!). So lepas dah siap isi kena letak bawah pintu dan nanti ada orang datang kutip. Bagus!! Tak payah aku pergi pejabat (PEMALAS KO ZULHILMI!!).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dan aku dah siap is borang tu pada 7 HARI yang lepas!! Still tak de orang nak datang amik. 
(- -"). 

UPDATE : Bila aku check petang tadi. Borang tu dah tak de!!! Padahal borang budak2 lain still ada lagi kat pintu masing2!!! NO!! Sapa curi!! *Dead*

UPADTE : Suspect utama yang disyaki : Mak cik cleaner!!! <<

7 comments:

chris federick said...

haha siape yg main2 curi ni... U r so dead! lol.

cEro said...

wey, banci dah abes season laa..
hahaha

Kancilbiru said...

haaaaaaa ada org cilok sebab malas nak isi la tu..:P

F.I.C.K.R.Y said...

Kehkehkehhh... lawak la ayat hang. Aku asyik nak tergelak jer bace entry pasai bancian nie..
Weyhh! Yang hang nie perajin sangat apsal?!
Bukan main hepi + yakin ekk hang letak borang bancian tue kat bawah pintu konon-kononnyer ader orang nak kutip le yea...
Hakhakhakkk... part tue tak boleyh blah...

Sekarang nie ramai orang suke selit borang bawah pintu jer kan?!
Bajet jimas masa le tue. Ceyh!

wanie said...

umah aku org2 xdtg banci lg T____T knapa aku tidor time diorg dtg? knapa?? (-.-")

kau beruntung..keh3

Syira ITIK KEJ♥M said...

wehhh! aku ase makcik cleaner syok dekat kau la.. aritu kasi burger...

ni dia curi kertas banci lak. bahaye ooo!

L.O.V.E hUnTeR said...

hahahaha.. sabou jela..