Monday, August 30, 2010

Introducing My Planner!!

Lalalala~~~~

This time aku nak tunjuk sikit satu sudut dalam bilik aku kat korang. Exclusive nih!! Bukan senang nak dapat peluang macam gini! Even majalah Laman Impiana pun nak cover bilik aku. Tapi no no no!! Aku tolak tawaran tu secara bulat2. Miahahaha << Apsal ko gelak?

So macam mana seorang student/blogger yang bernama WZulhilmi  ni merancang jadual pembelajarannya?? Macam mana dia cover semua assignment, projek, report yang perlu dibuat sebelum due datenya?? Dan macam mana dia tahu tarikh test2 yang suka sangat datang menyerang secara berkumpulan sampai kadang2 dia rasa macam nak cuti satu semester. Some people prefer buku planner but me~~~ Tada!!!

SOFT BOARD @ CELEBRITY PLANNER BOARD!!!


As you can see, board kat atas tu terbahagi kepada 2 section. The blue one and the white one. Yang blue section tu korang boleh tampal apa2 jenis benda yang korang suka! Poster Justin Bibir ke? Lady Gagap ke. Apa ke! It's up to you. But for me aku lebih suka lekat benda2 yang langsung tak berkaitan dengan akademik. More to art lah lebih senang cerita. Disebabkan section tu still under maintainance lagi. Kita tinggalkan dulu. Kita fokus bahagian white section tu dulu!!


"Wau!! Amazing!!" <<< ????

Mesti korang pelik bagai semua apsal ada lollipop, cotton candy semua bagai tu?? Kata planner akademik!! Bukannya menu makanan!! Macam ni sebenarnya. This month tema planner aku ni berunsur kan candy land!! So memang akan penuhkan dengan semua jenis lukisan gula2 kat situ!! Paham tak?? Maknanya there will be a different theme for each month. :) 

Aku belum decide lagi bulan 9 ni tema apa. Any suggestion??

Section A
Assignment/Report/Projek List

Bila nak start menulis kat whiteboard mula lah bergegor satu tangan!! Tu yang tulisan jadi jijik macam tu!

Bahagian atas ni khusus untuk semua benda2 yang perlu aku submit. Siap tulis tarikh lagi dekat tepi dia untuk mengingatkan aku supaya tidak lagho(leka) apabila mempunyai waktu lapang. As you can see hari ni aku kena send 2 assignment!! Shoot!! 

Section B
Test List

Candy anyone???

Ni pulak tempat senarai tests yang perlu aku hadapi!! Semuannya ada 6!! Gila ko!! Lagi2 kalau tarikh dia berderet2. Tapi semua tu dah lepas. Nampak tak aku siap tick lagi kat tepi tu. So semua list ni akan tunggu masa je untuk diganti dengan tarikh test2 yang baru. Bahagian ni memang aku tak suka langsung!!

So ini lah 2 section yang paling penting sekali yang perlu ada dekat planner aku nih. Tapi jap2!! Mesti korang tanya. "Habis tu ni bahagian ni apa pulak functionnya???"



Miahahahah *Gelak gatal*. Part ni sebenarnya remind kat aku yang sebenarnya aku ada 5 HARI LAGI NAK BALIK KAMPUNG UNTUK START CUTI RAYA!!! (LOL!!)

7 comments:

cEro said...

hahaha, klakar laa ko WZ...
aku baca 5 DTG tu sbg 5 datang...
puas aku selak kamus apekebende DTG tu, rupanya days to go...
hahaaha...

WZulhilmi said...

Lor~~ kesian ko sampai cari dlm dictionary.. ak lupa plak nak bg tau DTG tu apa maksudnya.. Tapi ko dh jawab betul!! Tahniah cero!!

Syira ITIK KEJ♥M said...

tau takpe!!! aku ingatkan 5 datang upenye 5 DAYS TO GO.....weh, bulan 9 buatle gambar biskut raya... ketupat ke... bunga api ke...bulan raya la katekan.....

kau balik hari jumaat eh? aku balik lagi awal. hari kames.
miahahaha <---gelak jahat balik

chris federick said...

haha wow, organized and cukup menarik! Suggestion for september, kuih raya! xD or better yet, tragedi 11 sept lol.

wanie said...

hah! aku pn nk cdgkn mcm syira! buln 9 ko wt tema hari raya! gmbr lemang ktupat rndag nsi impit bunga api sampul duit raye dan pelbagai lg...kah3! wehhh aku nk rumet ngn ko bole? hahahahahaha! :P

WZulhilmi said...

@Syira ITIK KEJ♥M
tema tak diterima.. x nk lah aku baut tema hari raya.. mcm jakon sgt tak pernah raya.. nanti semua dok keji aku bila masuk bilik.. ermm.. buat tema summer beach lah.. =P

@chris federick
u pun sama!! I x nk buat tema raya lah.. Klu yg 11 sept tu ii x reti nk draw bangunan runtuh.. T T

@ wanie
Ko pun jugak!!! Tak mau tak mau!! bagi tema lain.. Mana boleh rumate dgn aku.. HARAM!!! Hahahahahaha.. ko ni mesti tertarik dgn lukisan aku ni kan.. =P

Kancilbiru said...

wahh bagus la..sebesar2 alam planner. senang sikit kan..kalau ko lupa gak or terbabas tarikh ni tak tau la..hehehe