Monday, September 6, 2010

Banyaknya!!!

Lalalala~~~~

Tengok nie!! Tengok nie!! Malam2 buta bila tak de kerja. Duduk bersila atas lantai, kira benda alah nie. Memang mengasyikkan!! Kalau aku tabur benda2 ni kat korang. Nescaya mesti semua dok berlumba2 tak ingat dunia berkerumun nak benda ni. Even nenek yang bertongkat pun boleh jadi normal tiba2!! Tak percaya?? Meh sini aku tunjukkan.

Tada!!


See!! Banyak kan note kertas RM5 and RM10. Sila nganga sekarang!!

Nak tak? Nak tak?? Miahahaha *Gelak tak senonoh*. Banyak lagi ni yang tak kira. Owh!! best betul hidup dalam dunia luxurious nih! Dimana2 sahaja ada duit! Urmm.. Esok nak beli apa ek?? Maybe..

1. Kasut Nike/Adidas baru. (Warna biru)
2. Baju Topman
3. Jaket Zara
4. Levi's Jeans 501
5. Jam tangan Swatch yang latest punya design.

Tak sabar betul!! Memang raya kali ni aku akan bergaya dengan lebih dasyat dihadapan sanak saudara semua. Muahahaha.

Ok fine!! Aku dah tak sanggup nak berdusta denagan korang lagi dibulan Ramadhan yang suci ini. Sungguh berdosa rasanya.T T Sebenarnya~~~. Kat atas tu bukan duit betul. Maybe ada yang perasan dari awal lagi sebab tiba2 kat duit tu ada pantulan cahaya (WTH!!). << Crap!! Aku sepatutnya tangkap gambar di siang hari not in the middle of the night!!!

Gambaran yang lebih jelas lagi ialah duit2 diatas tu sebenarnya adalah sampul raya. Yes!! Sampul Raya!! Tak percaya?? Meh aku tunjuk bagi percaya..

Ni untuk note 5 hinggit!!


 Spoil betul tulisan "Selamat Hari Raya" tu. Kalau tidak memang boleh terus guna duit ni tipu budak2 yang datang raya rumah. 

Ni pulak untuk note 10 hinggit


Pantulan cahaya tu lagi!! Jenuh aku dok cari angle tak bagi cahaya. I really need a good camera!!

Siyes aku pun pelik siapa lah boleh cipta sampul surat yang sungguh materialistik ni!! Mana pergi sampul surat berwarna hijau yang ada gambar masjid or ketupat diatasnya?? Mana? Mana?? - -" . Baru perasan yang sampul2 ni boleh dibeli dengan harga seringgit. Murah betul!! 

Lepas tu boleh dapat 9 keping. Wau! Bayar seringgit tapi boleh dapat RM 90!! Bukan ke untung tu!! << Only fools yang pikir macam nih!! - -"

P/s : Sampul ni kena simpan balik kat tempat asal dia. Nanti my father will get angry. Bukan sebab apa. Dah lah amik curi2 lepas tu bagi sepah semua bagai!! Btw sampul ni ada 4 set semuanya. Tapi aku rasa aku dah hilangkan lagi 2 set!! KENA CARI SAMPAI JUMPA!!! =P

14 comments:

Fay Nana (Cik Fana) said...

hahahaha! aku ada jumpa sampul yang RM50 dengan RM100. aku gune tuk tipu adik aku. :PP

chris federick said...

Wow i miss ringgit malaysia haha. So creative the sampul raya, but not praktikal la....

what if outside says rm10, tapi dalam seringgit je.. budak2 terus nangis haha.

cEro said...

WZ, cuba bayangkan kalo bdak2 dpat sampul ni..
waah, luar gempak giler note rm10,
bukak je, elehh, rm1.50 je??
hehehe
kecewa...

F.I.C.K.R.Y said...

Aku berharap agar hang dapat bagi aku duet raya dengan sampul duit yang penoh bergaya dan elegen tue hahahaa...

swingoflife said...

I agree with you, Z!
I prefer sampul yg ada gambar ketupat or masjid tu.

wanie said...

rumah ko kt sitiawan tu kt mne? aku rs nk p beraya kt sana la..meh nk alamat..dpt duit raya kan? mekasih! :D

aYaz said...

ngee,bdk2 x heran sgt sampul duet raya camtu..tau dah sampul aje..hihi..
aku dh beli sampul duet raye 1 malaysia,peh..giler smgt 1 malaysia,hakhakhak...
nak lagi real,gi fotostat kaler duet rm50,pastu masuk dlm sampul duet raya..
kompem diorg yg dpt sgt xcited..
wawawawa...
(ops,trpanjang plak komen..lalalala...)

kata kila said...

ko tnggu.sitiawan kan?ko tunggguuu.hahaha.aku nak duit raya ok

WZulhilmi said...

@ Fay Nana (Cik Fana)
ui! mana ko jumpa tu.. meh bagi aku sikit.. loser lah dpt sampul 5 hingggit aje T T

@chris federick
tu maknanya u have comback to Malaysia now!! nanti ciri2 kemalaysiaan u hilang karang!! Duduk lama sangat kat sana! =P

@cEro
kenapa ada lebih 50 sen cero?? bagi je seringgit... hahaha.. gila kedekut!!

@F.I.C.K.R.Y
Bergaya ke?? So aku bagi sampul tu je lah ye.. inti tak de.. miahahha

@swingoflife
zaman dh berubah kan? Semua pasal duit.. Owh!! mana nilai2 murni semua telah pergi?? - -"

@wanie
Orang JB dilarang dtg ke tempat aku... Hahahah *alasan tak logik langsung*

@ aYaz
lagi semangat 1 malaysia.. hahaha.. mana boleh photostat2 nih.. nanti kena tangkap!!

@ kata kila
lalalalala.. =P

aYaz said...

eleh,bleh aje copy duet 2,
tp wat maen monopoli or saidina je ar..
hekhek....
aku tringat ni sbb kt ofis tmpt aku LI,ade pekeje tu,dia gi wat copy kaler duet rm50,
pastu tnjuk kat org laen..
kahkah...ade gak yg trkena..
:P

Kancilbiru said...

tudiaaaaaaaaa.....ingat duit betul daa....hampes jer dorang ni kan..buat sampul cenggitu tapi berguna la kalau nak trik bebudak..ekekeke

WZulhilmi said...

@aYaz
siyes tak boleh suka2 copy weh! klu polis tau, boleh kena tangkap sbb buat duit palsu..

@Kancilbiru
Betul2!! dah takde idea kut nak buat sampul raya..

aYaz said...

hihi...aku x penah wat duet copy kaler,giler hape...
wakakaka..
x mau aku kne tgkap ngan polis..

;p

star said...

duit duit duit...pe keje kire sampul duit mlm2???hahaha dh kene sindrom berjaga mlmla ni kalo cuti pjg...