Saturday, September 25, 2010

DiGi iPhone 4 Me

Kalau korang follow Twitter aku, mesti korang perasan. Dulu hampir SETIAP HARI aku asyik tweet benda yang sama je.

I want iPhone!!!




Owh! Ini semua perkara yang benar2 belaka. Bukan mengada2 nak reka cerita semata2 nak menyedapkan entry. Sebab aku percaya kalau kita sebut benda tu sebanyak 44 kali. Benda tu betul2 akan berlaku. Tengok!! Tak ke desperate gila sampai percaya benda2 tahyul? - -". Sekarang dah insaf!! 

Sebelum iPhone 3 datang kat Malaysia ni pun aku dah dok mengidam2 nak dapat satu. Siap pikir budget semua nak beli benda ni. Last2 menganga sorang2 dekat Kedai Apple bila tengok harga dia. 2000 lebih ribu weh!! Mana mampu T___T. Except kalau duit korang mencurah macam air boleh le beli.

Boleh tak aku sentuh ia!! T__T


Lagi2 iPhone 4 dah sampai muncul dekat Malaysia melalui Digi Plan. Lagi berendam air mata aku mengidam nak dapat satu. So apsal aku obses sangat dengan iPhone ni? Handphone lain pun bukan main berlambak lagi. Boleh touch2 screen jugak. Lain korang lain!!!

Meh aku tunjuk satu example yang benar tapi nyata.



Nampak tak apa bezanya?? Aku dah siap buat circle merah lagi. Owh.. Pilu rasa bila tengok aku punya tweet send via web. Padahal minah kat atas aku tu tweet just guna iPhone je. Dia just cari je connection Internet lepas tu boleh lah tweet bebel2 apa yang patut. Tak ke senang tu! Yang aku ni kena lah tunggu start laptop dulu. Tunggu loading semua habis. Lepas tu nak tunggu connect broadband lagi. Siyes! Masak meggi dengan telur lepas tu siap tabur2 atas dia dengan daun ketumbar pun serious sempat!!  Uwaaaa!! Gila leceh. 

FYI, Handphone aku tak de Wifi. So memang tak boleh nak surf Internet secara percuma. Yang bayar boleh lah. Itupun kalau online 2 minit habis robek kredit 10 hinggit aku lesap begitu sahaja. - -".

Lagi satu iPhone 4 ni camera dia 5-megapixel!! Plus 5x- Digital Zoom! Ada LED Flash! Dan boleh tangkap gambar pada waktu yang gelap!! Sesuai sungguh dengan blog aku ni haa. Kan korang tau yang aku ni suka letak gambar2 semua lagi2 pasal makanan. Tapi bila aku nak buat entry pasal makanan mesti kadang2 terbantut bila dah tengok kualiti gambar macam loser!

Cuba tengok example gambar yang aku tangkap ni.

Instead of nak tunjukkan betapa enaknya makanan ni (Irish Lamb Stew with Bread). Tapi dengan kualiti camera yang murah tiba2 gambar makanan tu jadi sesuatu yang amat menjijikan. Aku malas nak sebut apa benda yang dapat bayangkan. Korang pun boleh fikir sendiri. Kalau ada iPhone mesti tak jadi macam ni.

Lepas tu kan weh! iPhone 4 ni boleh record video!! HD lagi tu!!! HD! High Definition!!! Maksudnya dengan jerawat2 korang pun nampak sejelas2nya. Kemudian boleh pulak main edit2 video tu dan lepas tu share dekat any social networking tanpa bukak pun laptop! Just guna iPhone tu sendiri!! Excited tak baca!! Kalau aku dapat satu gerenti aku post video kawan2 aku jatuh longkang atau bukit dekat Youtube!! <<< Belum dapat dah pikir benda tak elok.. - -"

Dan benda yang paling interesting pasal iPhone ni ialah pasal applications dia!! And yang paling canggih sekali, boleh run multiple applications pada waktu yang sama. In case ko tengah berFacebok, tiba2 datang idea nak taip entry. Dengan riaknya ko boleh switch je application Blogspot tanpa perlu gundah gulana nak tutup application Facebook tu. And then tiba2 pulak ko rasa gedik nak refer berita pulak. Sebab takut maklumat dekat entry ko salah. Jangan risau!! Ko switch je yang baru! Gila stylo!!

And lastly iPhone 4 ni boleh buat video call sampaikan ko rasa orang yang ko tengok kat skrin dia tu macam ada dekat depan muka je!! Dah lah skrin besar gabak!! Memang puas gila tengok.

Tengok!! Aku berbual dengan Katy Perry melalui iPhone!! Muahaha
So itulah semua reasons yang panjang lebar sebab aku suka iPhone ni. Lagi2 iPhone 4 dah keluar. Digi I have something to tell you..

sooo badly!!

9 comments:

Encik Tikus said...

lu hensem.

WZulhilmi said...

@Encik Tikus
Encik Tikus lebih hensem.. percayalah..

darkbatman said...

hahaha.. en3 mantap... gudluck bro.heee

cEro said...

dpat iphone 4 sila blanja kami makan roti canai..

wanie said...

wakil dari nuff:
nice post! we'll make sure u gonna win this iphone. heh heh heh


amcam? agak2 org2 nuff ckp mcm ni x? hihihi...ko nk tahu? aku bc entri ko ni smbil trngiang2 suara ko mnjerit ke-excited-an...kikikiki

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahahaa... aku doakan semoga kau dimurahkan rezeki dan berjaya untuk memiliki iPhone..
Aku nie pakai henset bese-bese jer..
Hehehehee..

Wahhh~!! Sedap la ko makan Irish Lamb Stew tue.. Nampak menyedapkan...
Tapi aku yakin lamb tue tak hangit bukan?!

Liyana Lunia. said...

ehhh kakak gua dekat phone lu laaaaaaaaaaaa. wahhh :P berVC nampak dgn kakak gua T______T

PsyCho Pop said...

kalau lu guna no maxis, donlod OperaMini dan tukar ke plan brodben dah boleh online secara free lorh~

WZulhilmi said...

@darkbatman
Biasa2 je entry nih. entry og lain lagi mantap.. :)

@ cEro
Mcm lah menang Cero.. ramai lagi yang join.. lps tu entry mantap2.. hahaha

@wanie
LOL! aku tak dpt bygkan sambil menaip sambil menjerit... buang tebiat apa.. Hahaha

@ F.I.C.K.R.Y
Sebenarnya tak hangit langsung!! memang nmpak menyelerakan.. cuma camera je yang buat jadi mcm tu.. haha

@Liyana Lunia.
Katty perry kakak ko ek.. hurmmm.. baru tau.. hahaha

@PsyCho Pop
my hp can't install OperaMini lor.... So how???