Saturday, September 18, 2010

We're Going To Australia!!! | I Wish!!

Beberapa hari yang lepas aku dapat tau yang Opah Oprah Winfrey bagi lagi hadiah dekat audiences dia lagi!! Btw siapa yang tak kenal Oprah ni sila pergi ke dinding dan ketuk kepala sekuat hati.. - -".

Kalau dulu lebih kurang 6 tahun lepas. Time tu aku still tak tau blog tu apa. - -". Dia ni bagi sorang sebijik kereta dekat setiap sorang audience dia dalam show dia tuh!! Ya Kereta!! Real car!! Bukan kereta sorong yang orang selalu dok letak kelapa dalam dia tuh ye.Yang dapatnya bukan 10 atau 20 orang tapi TOTAL 276 orang!!! Sila terkejut sekarang!!! Gila bapak kaya ko makcik oi! Hahaha.

Meh, meh aku tunjuk kereta apa yang dia bagi. Semestinya bukan Proton Saga . Tada!!!

Pontiac G-6 Midsize 2005 Sports Sedan!!! (Gila nama panjang!Tercungap kalau nak sebut dalam satu nafas.)
Udah orang tu bagi free bulat2 macam tu je. Lepas tu boleh pulak pilih warna2 kesukaan masing.(Kalau aku dapat warna hitam pudar buruk pun dah bersyukur dah!!). Lepas tu siap dilengkapi Satelite Radio dengan full leather seat!! Boleh tak aku mencarut sekarang!!! You damn lucky audience!! LOL!. 

Btw semua penonton2 yang terima hadiah ni sebenarnya dah dipilih khas oleh krew2 Oprah sendiri. Diaorang sebenarnya terdiri daripada golongan yang betul2 memerlukan kenderaan dalam hidup diorang. Simpati~~~ So jangan harap lah kalau ada Datuk2 or Datin2 yang terlepas dapat hadiah ni. Memang tak layak. TAPI KALAU AKU  MEMANG LAYAK~!! T__T 

Sekarang kita tinggalkan kisah lamaaaaa tu. Now back in 2010!! Opah.. Oops! Oprah sekali lagi bagi something dekat audiences dia sempena Season terakhir Showtalk dia nie. Korang tengok video ni untuk membantu dalam mengeluarkan unsur excited dalam diri korang!!


We're going to Australia!!! Siyes dengar banyak kali dia cakap rasa macam psycho gila. Lepas tu I can't stop laughing bila dengar suara 'jantan' dia keluar masa nak announced kat penonton. Gila besar suara!!. Hahaha. Ya, ya aku kutuk dia sebab aku jeles.. T___T . 

Tapi kalau dulu 276 orang je yang dapat. Kali ni 300 orang pulak!!! Owh ini semua kerja gila!! LOL! Untuk membeliak kan mata korang semua lagi. Diorang pergi bercuti bukan lah setakat satu dua hari je. Malu lah kalau Oprah buat macam gitu. Semua TOTAL 8 hari 7 malam weh!!!! Honeymoon ke apa ni! Another damn lucky audience! Chit!

I wish I can says like this. *Baca dengan nada suara jantan macam Oprah dalam video kat atas*

Semua pembaca setia dan loyal Starstruck. Kita semua akan pergi ke..... KOREA!!!!! WE'RE GOING TO KOREA!!! WE'RE GOING TO KOOOREEAAA!! You! And You!And You! Are Going to Koreaaaaa!! 
Hahaha. Big dreams right??. But we're never knew...

11 comments:

aYaz said...

giler besh..
aku plg koman pn....
nk evo x sbijik,iPhone 4 sbijik dan sbijik banglo..
wawawaw...
(bile tah bleh dpt..)

hamzah ian said...

gua first komen ke??

chris federick said...

I LOVE OPRAH!!!!!!! Dalam diam hahaha :P Best episodes is when she give out free stuff!!! She should give me stuff for the Teacher's Day episode :(

They seriously coming Australia? I want to meet her!!! When when? i wan become psycho fan and ask for her autograph xD

WZulhilmi said...

@aYaz
Amboi! banyaknya permintaan. gerenti oprah tak layan. mau dia kata.. 'beri betis mau peha!!".. LOL!! klu kita berusaha mesti dpt punya.. Ganbatte!!

@hamzah ian
Maaf!! Anda bukan yg pertama.. Sila cuba lagi pada masa hadapan..

@chris federick
LOL!! Dalam diam je?? =P
I pun tak tau bila nk pegi Australia tuh.. Dia x bagi tau kut. Maybe for security reason. Sbb takut ade psyhco fan ask her autograph.. :x

Kyuubi_85 said...

kalau aku minta ferrari boleh? haha

ishiko said...

lame xsinggah sini.... tetibe singgah, bace en3 nih, eksaited lak plk.. hahaha...

http://ishikosworld.blogspot.com/2010/09/92-masih-seronok.html

makdara TERDIVA said...

opah eh! oprah ni memang makcik kayo..kalau dia islam, dah berlipatganda pahala dia dpt..agak2 kat mlaysia ni takde ke yg nak buat ihsan mcm dia??? sebab MDT pun nak gak kereta..lalallala....

cEro said...

haha, kalo pembaca Starstruck ni ke Korea, pastikan aku nk 1st class seat..
eheheheh

WZulhilmi said...

@Kyuubi_85
Ni beri betis nk peha nih!! hahaha

@ ishiko
hallu ishiko!! Lama tak jumpa.. glad to see u here.. :)

@makdara TERDIVA
MDT pun nk beri betis nk peha ye.. Muahahaha!!

@ cEro
Insya allah dgn doa2 ko.. maybe termakbul.. Hahaha :)

Fay Nana (Cik Fana) said...

ko kene bawak aku gi KOREA! hahaha!

WZulhilmi said...

@Fay Nana (Cik Fana)
Tunggu aku jadi oprah dulu.. hahaha