Sunday, September 19, 2010

Party Kuih Raya

Yup!! I'm finally back dekat my college after spending like 2 days weeks holidays!! Happy tak? Happy tak? Sape yang happy mesti buang tebiat! - -". Bila masuk je pintu pagar U tiba2 terus bebanan hidup jadi berat. Kat kepala terus pikir pasal Assignments, Quizzes, Reports, Tests!!!! For God sake!!. Tengok! Tengok! belum start kelas lagi dah merungut bagai. Be positive!!

Macam ni positive tak?? Muahaha. Tapi dalam hati Tuhan sajalah yang tahu. Btw jangan tiru diet pemakanan aku didalam bas. Sungguh tak sihat! Air gas+ keropok. Gemuk ko!! Lagi satu bas ni sediakan selimut!! Gila jakun aku!!

Tiap2 tahun selepas habis je cuti raya. Akan ada satu projek khas yang akan diadakan. Iaitu Party Kuih Raya!!. LOL! Nama macam nak kena lempang. Padahal buat dalam bilik je. Konsep dia senang je. Dimana ko rasa kuih raya kawan ko sikit. Kawan ko rasa kuih raya ko pulak. Lebih senang macam Sistem Barter lah. Tapi selalunya kuih2 yang dibawak mesti yang last kopek punya atau yang dah tinggal sisa2 je. Boleh menangis makan!! tapi tahun aku bawak yang special punya weh!!

Tada!!

Kuih Cornflakes Madu dengan suntikan fusion tempatan letak kacang dalam dia. Dengan Kuih Belang2 (tak tau nama!!). Tapi dalam dia ada coklat cair ye. So korang jangan pandang enteng Kuih Belang2 ni
LOL!! Konon2 susun cantik2 macam tu nak tiru gaya orang Jepun punya style. Nak comel lah. PADAHAL!! - -".  Lepas tu aku ada bawak jugak..

Kuih Tart versi Debab! Muahaha. Siyes Sedap! Rasa nak sorok je. Tak nak bagi.
Itu ajelah kuih2 yang mampu aku bawak. Sebab kebanyakkanya tahun beli kerepek2 je. Memandangkan dah nama pun Party Kuih Raya, amatlah tidak sesuai bawak kerepek kerana tidak bertepatan dengan tema Party. (Padahal tak wujud pun syarat macam tu).

Tapi.. Aku ada bawak something untuk aku makan diwaktu lapang. Yelah, kut2 tengah2 tension buat assignments boleh makan benda nih.. Nanti terus jadi happy!!<< Mitos!

Tada!!

Batang Buruk!! Tak paham apasal nama dia tukar jadi Batang Mas. Buruk sangat ke nama Batang Buruk tu?? - -"
Malangnya sebelum tu aku telah diwarning oleh kakak and abang aku yang mengatakan bahawa Batang Buruk Mas ni TAK SEDAP!! Demm!! Maybe aku akan sedekah kan masa Party Kuih Raya nanti. Bak kata orang kita tak boleh kedekut. Nanti tersekat rezeki. =P

P/s : Tak confirm jadi ke tak Party ni. Kalau jadi aku mentionkan dalam next entry. Kalau tak jadi aku makan sorang2. Hahaha. Gila sayu hidup..

15 comments:

aYaz said...

kuih batang mas? erkk..
lg sdp dsebut batang buruk..
batang mas = batang abang?
[indon pggl abg = mas]
oohh no..!
(terbau kelucahan la plak,haha)

WZulhilmi said...

@aYaz
Gila lucah komen!!! AMARAN: Blog ini adalah bersifat kekeluargaan... Wakakaka..

little cart00n said...

mau satu kuih belang2..macam zebra versi coklat!hehe

ishiko said...

ha..aahhh.. asal tuka nama batang buruk tu?? hahaha~

aYaz said...

ahaha..berbau aje...
org laen bau ke tak,aku ta tau laa..
muehahaha...

Fay Nana (Cik Fana) said...

hebat kuih raya kau. kuih raya yang aku bawak pun sisa-sisa je.

star said...

mule2 ingt yg belang2 tu kuih bahulu coklat ke...nmpk cm sedap je huhu
besela pas raya br sedap mkn kuih raya kekeke

Syira ITIK KEJ♥M said...

*eh da boleh bukak komen box yeahhh!*

LAWOK NYE KOMEN AYAZ.... LUCAH! LUCAH!HAHAHAHA

blog bersifat kejeluargaan? wahaha

wooh, cakap Parti macam sosial gila-gila event tuh nanti. baik kau tukar pada jamuan kuih raya, baru nampak kekeluargaan sikit...

WZulhilmi said...

@little cart00n
cuba try amik kat gambar tu.. mana tau kut dpt kaut satu.. miahaha

@ ishiko
Tu namanya diorang tu mengada! hahaha..

@aYaz
Berbau2 lah jugak lepas ko sebut tu.. sebelum ni tak berbau pun.. =P

@Fay Nana (Cik Fana)
tunjuk lah kat aku.. or ko dh habis kn SEMUA!!

@star
Mmg sedap pun.. dia mcm biskut chipsmore.. dlm dia ada inti chocolate cair.. yummy!!

@Syira ITIK KEJ♥M
LOL!! Jamuan?? Tak havoc langsung nama.. at least biar lah parti aku ni indah khbar dari rupa. Tapi nama kena mantap.. (Hipokrit!)

aYaz said...

tn.tanah,
hek...sori ar,TERkomen berbau luCah..
tp rase2 reader dah 18+..
ngehehehe...
;p

ENCIK TIKUS said...

yang tak sedap kau bagi orang ek ? kehkehkeh

WZulhilmi said...

@ aYaz
Nasib baik semua reader 18++.. hahaha

@ENCIK TIKUS
Encik tikus nak?? Muahahaha

cEro said...

WZ, ape barang party kuih raya..
hahaha, tak mabuk arr..
btw, apekah batang mas??
batang burok lagi sedap kot bunyiknye.
mcam eksotik gitu..
hahahaha

wanie said...

wehhh same ngn aku! dlu2 ms time stdy lepas raye je kami bdk2 klas buat party kuih raya..hik3..ko tiru aku yek? miahahaha...

wehh x rindu aku ke? rindu tak aku nk komen2 entri ko?? kikikii~

WZulhilmi said...

@cEro
walaupun nama dia party tapi still mengamalkan ciri2 ketimuran..Hahaha Biasalah konon2 nk lain drpd lain.. last tak laku sbb org tak tau tu batang buruk sebenarnya.. - -"

@wanie
tiru?? Cis!! Ko buat dlm kelas.. aku buat dlm bilik.. lagi mewh mcm tu.. Miahaha
Psycho gila ayat yang last sekali tu.. - -"