Tuesday, September 7, 2010

Nak Buang Lah Mp3 Lama Ni... Eh??!!!

Lalalala~~~~

To keep this entry short and simple, aku akan terus cerita apa yang berlaku. About 4 bulan yang lepas aku ada mention dekat blog ni pasal Mp3 lama aku. Aku malas nak letak link kat sini. Korang cari sendiri lah ye. Lagipun malu nak tunjuk entry yang lama2. Ayat semua macam jijik gila bila baca balik. - -". 

Owh! Lupa pulak nak bagi tau. Dekat entry tu aku ada cerita yang Mp3 aku tu tiba2 rosak. Bila nak ON je. Screen dia just keluar lip-lap or blinking lebih tepat lagi. Mula2 ingat ni cuma taktik kotor Mp3 aku tu nak bagi aku berdebar takut. Last2 bila check kat laptop. Memang sah2 dia tak boleh ON secara normal. In other word ROSAK!! (Cara extreme iaitu ketuk secara dasyat/tekan butang RESET berulang kali pun dah buat but still tak boleh ON jugak) T_____T

So bila dah bukak new semester aku dah decide nak beli yang baru. Yup! As a music maniac I need music in my life. Kalau takde mula lah pikir benda yang bukan2. Lepas tu termenung sorang2 dalam bilik meratapi kenapa dunia ini sungguh sunyi and lonely!!. LOL!! So this is what I got after spending about RM160!!

Siap upah Encik Creepy jaga Mp3 baru daripada ancaman luar.

In case bagi yang still macam blur2 dengan gambar kat atas. Meh aku tunjuk yang lagi clear punya



Amik ko!! Kalau tak nampak jugak tak tau lah nak cakap apa.


Setelah berjoli2 dengan Mp3 baru selama beberapa bulan. And today bila terjumpa Mp3 lama yang terdampar kat bawah meja. Langsung tak usik. Siyes bila2 masa je nak buang. So konon2 nak try buat kali terakhir mana tau dia hidup. And you know what..

It's Functioning!!!! *Bunyi petir*

Bertuah punya Mp3!!! Elok pulak dia bernyala!!



Gambar yang lebih details punya.

So in conclusion, aku dah spend something yang tak sepatutnya. And right now aku ada dua Mp3. Terasa sungguh membazir gila. And now macam mana aku nak beli ipod ni??? (- -") 

16 comments:

chris federick said...

lawa la ur mp3

Syira ITIK KEJ♥M said...

kasi dekat aku la yang lama tu. aku tadek mp3 pon...dengan lagu pakai earphone laptop je. bagila aku yg lama. tape, aku tak kesah kalau mp3 lama yg penting boleh pakai...

mari, mari, bak sini!!!

haha.

aYaz said...

ngeh ngeh...
kmpul lg byk2 duet..ms raye nnt pulun la,hihi..
tak pun ko gadai 1 mp3 tu..wawawa...

cEro said...

WZ, apa lagi??
bagi laa cEro mp3 yg lame tu sbg hadiah raya sbb cEro tak balik kmpg...
hahahah

wanie said...

kwn2, mari ksian kan ini bdk wzulhilmi :|

haaa pe kate ko wt mcm ni..sblah tlinga dgr mp3 lain, sblah tlinga lg dgr mp3 lain..bru WORLD dgr lagu lain2 kt telinga tu!!!

(efek tanda seru tetap ada)

swingoflife said...

walawe. look alike la both of ur mp3.
hehe.. come gimme ur NEW mp3!! miahahaha(evil laugh)

mohdzulhida said...

THE SOLLUTION: bagi saje mp3 itu dekat zUl...sebab zUl xpenah beli mp3 player..huhuhu

WZulhilmi said...

@ chris federick
lawa ke?? thanks!! Miahaha.. tapi i rasa ipod lagi lawa.. =P

@Syira ITIK KEJ♥M
kesiannya~~~.. karang nanti aku post ko ko kang dpt kat ko sampul aje..sbb dh hilang!!

@aYaz
ipod sgt mahal.. tak mampu nak beli.. T T.. mp3 ni bukan barang kemas.. tak boleh gadai balik..

@cEro
Eh! apa kene mengena mp3 dgn tak balik kampung ni? CERO jelaskan!!

@wanie
lepas tu orang tgk pun sah2 kata aku ni buang tebiat.. Hahaha

@swingoflife
Ada bezanya.. cuba tengok betul2. Miahahaha. u pun nak jugak??!! - -"

@mohdzulhida
Encik Zul pun nak jugak??!! kenapa tak beli satu.. murah je.. hahahaha.. yang 40 hinggit pun ada jual..

diNa de SoLa said...

huhu..
bestlaaa ada 2 mp3..
bley dnga 2 lgu at a time..
sblh tlinga dnga mp3 lama.
sblh ag dnga mp3 baru..
ok??hehhe XD

kanak-kanak riang ! said...

saya nakkk !

WZulhilmi said...

@diNa de SoLa
hah! ni lagi sorang bagi idea tak senonoh!.. =P

@kanak-kanak riang !
Haipp!!! Hahaha

star said...

dua-dua sony ek?bp lama ko pki mp3 yg lama tuh?mybe die wt perangai sbb ko ade kate nk beli mp3 baru@ipod,merajuk...hahaha

pas kt akula satu tuh..ak nk yg baru!!!

star said...

weh jap2,nape nk keep it short n simple?ak suke baca entri ko yg bjela2...KAMI MAU LEBIH LAGI!!!hahaha

WZulhilmi said...

@star
cis!! demand nampak.. Hahaha.. tunggu lah aku beli ipod dulu. baru aku bagi kay ko satu. =P..

F.I.C.K.R.Y said...

Gilak berstyle hang~! Aku nie just gune henset jer hakhakhakk...

Aku tak boleyh bayangkan kalo 4 earphone nak sumbat kat dalam 2 lubang telinga hang..

Lagi balance 2 ketui mane nak cucuk?!
Lubang hidong?

aYaz said...

xpe2..mmg x bleh gadai,tp jualkan aje..
x pun bak mai cni 1 mp3 tu..
(utk bli ipoD,kne la brusaha kmpul duet...ngee~~)