Friday, September 17, 2010

Suddenly I Think (Part II)

Wah!!! Terharu aku baca komen2 korang dekat previous entry.  Korang2 lah yang membakar semangat aku untuk menulis blog ni lagi. Bahkan membakar2/mengedik2 tangan aku nak menulis entry baru. Miahaha. Thanks again guys for the support!! :)

From previous entry aku ada mention pasal 2 perkara yang aku keep on thinking for this couple of days. One of them is about this blog that I already mentioned from the previous entry. And one more is about myself. Kalau korang perasan daripada 150 entry yang pernah aku published. Memang aku tak pernah cerita apa2 pun pasal diri aku. More specific is about what I truly feel. Selalunya asyik cerita pasal makanan(LOL!), entertainment and so on. 

So sekarang jom kita ubah2 angin sekejap. Talk about more serious topic. Tapi jangan lah serious sangat!! Ni aku tengok semua muka dah fokus semacam. Relax ok.. Relax. Anggap ni semua macam temubual dalam rancangan Malaysia Hari Ini ke 8TV Quickie ke apa ke. Muahahaha.

So one day I'm thinking. What is soo special about me? Do I have certain ability or speciality that makes me different from other people. Pikir punya pikir.. None!!. Yup!! Totally nothing. Or maybe aku sendiri tak jumpa or perasan? Kalau korang baca section About Me dekat sidebar sebelah ni. Semua yang aku tulis tu adalah benar2 belaka. Seperti :


1. Not Good Looking Person
Perkara ni sangat subjective so tak nak komen banyak2. Hahaha. But I do believe aku tergolong dalam kelompok not good looking kind of guy.  But still bersyukur complete semua sifat. :)

2. Bad in painting
Kalau suruh lukis ayam siyes aku tak reti. Kalau takat2 lukis bulatan or segitiga aku reti.. - -"

3.  Sucks in sports
Owh yang ni lagi satu. Bagi lah jenis apa2 pun memang aku tak reti nak main. Haha.. Main bowling selalu dapat corot. Paling dasyat bola bowling tergelincir ke belakang bukan ke depan. MALU GILA!! Bola tampar pulak?? Last2 aku yang tertampar muka orang.  Badminton? Ok lah. But still not very good. At least boleh lah megah2 kalah kan budak kecik. Muahaha.. - -"

4. Loser in calculation.
Yang ni memang tak boleh disangkal. Kalau bab2 mengira agak lemah sikit. Kalau test2 yang berkaitan dengan pengiraan mesti dapat rendah walaupun dah study macam orang gila selama 2-3 hari. And yang paling lawak bila orang lain study malam sebelum test boleh score lebih tinggi daripada aku. Gila kecewa - -"

5. Got limited singing and writing skill
~Sigh~ Lagu happy birthday boleh lah. Or lagu2 yang bernada rendah macam enjit2 semut. - -" Kalau menulis entry pulak macam berterabur gila ayat sampai aku pun tak puas hati tengok. T___T

Cukup2 lah 5 aku bagi. Karang aku bagi lebih2 kang aku sendiri yang depressed tiba2. LOL!

So I'm thinking. Kalau aku dok depressed sorang2 lepas tu asyik low confident pasal diri sendiri pun tak guna jugak. Useless!!. Unless you do something about it. It's all about yourself. So it's you decision that makes you a special person or not. Selama 22 tahun ko hidup? Pernah tak ko buat something yang diri ko sendiri boleh banggakan?? Nothing. So move your ass out and kick others butt and show them ko jugak ada kelebihan yang lain yang orang lain tak ada. Kalau memang dah tak de kelebihan usaha belajar something that makes you special. Do something that reflects your own!! <<< Seriously ni memang macam alter ego aku yang cakap ni. Berkeyakinan tinggi sungguh.

So from now own. I don't care. Even ko dapat 4 flat dalam exam or wakil atlet sukan untuk U, or ada iphone 4G(?). In the end I'm much better than you!! << Gila psycho ayat.




So bagi siapa2 kat luar sana yang rasa apa yang aku rasa. Marilah kita sama2 memajukan diri. Everyone is special. Believe me! Cuma kita je tak perasan what is so special about ourself.

P/s : Dalam usaha untuk menjadikan diri ini lebih special(LOL!) I will complete my Japanese language. Ganbatte yo Hirumi!! Lepas tu nak belajar Korea, Spanish, Mandarin, German, Arabic blah blah blah.. Ok dah mengarut!!

And there is a second thing I want to learn... Even aku sendiri pun tak sangka nak belajar benda ni. Apa ek?? Pssttt!! Aku akan beritahu bila aku dah mulakan 'benda baru' tu.

Update : Tajuk entry terpaksa ditukar untuk mengelakan sebarang kekeliruan. Harap maaf!!  

8 comments:

aYaz said...

kayuh pelan2...
miahahaha...
nway,dh pndai ckp jepon,ajarin aku cket ek..
gambate..!

Liyana Lunia. said...

haha engkau comel lh <3

WZulhilmi said...

@Ayaz
Hahaha.. tertamak pulak part yang last sekali.. english pun tak lepas lagi ada hati nk study berlambak2 bahasa.. - -"

@Liyana Lunia.
Comel?? Payung tu ke?

swingoflife said...

People have their own weaknesses, it's up to us whether or not we want to change.
And yes, you are good looking Z.
Seriously. I saw your pictures on FB (tagged pics) and I think you're kinda cute too.
=)))

And yes again, learn Nihonggo! That's something that you can be proud of someday.
Ganbatte-ne Zuru-san!
YOSH!!!

cEro said...

bagus kalau kita tahu kelemahan diri..
tp dari fokus kpd kelemahan, baik tonjolkan kelebihan..
btw, semua org adalah manusia biasa, yg membezakan manusia adalah ilmu dan harta.
dr ilmu dan harta, hanya ilmu sahaja mampu dibawa ke akhirat..

WZulhilmi said...

@swingoflife
Owh!! terbatuk2 aku baca komen ko.. hahhaa.. x de lah.. gambar2 tu semua hanya lah palsu dan ilusi belaka.. - -".. Arigatou onegaishimasu Airisan!! Nihonggo daisuki desu!! LOL!!

@cEro
betul2.. setuju sangat. :)) mcm encik Cero juga.. banyak kelebihannya..

star said...

Wah,mcm artkel motivasi lk!hehe tp ak rs utk tau kelebihan kite,kite kene dgr apa yg org len katakn psl kita,sbb kdg2 kite ni inferior sgt smpy segan nk fikir kite ade kelebihan.Spjg ak kenal ko,ak rs klebihan ko yg plg ak ingt ialah ko pandai buat cerita.Cerita2 yg ko tulis dlu ak rs menarik.So,maybe ko leh usaha ke arah tu,kalo ko rs writing skill xbp nk ok,xpe,bende tu teknikal je,boleh diasah.Tp,idea@kreatvt xsume org bole buat.:)

Demikianlah komen saya hehe..

WZulhilmi said...

@star
haha.. aku pun rasa mcm artikel bermotivasi pulak.. Cerita?? dulu aku ada buat cerita ke?? Aku pun tak ingat. kisah lama tuh.. ni ko ingat lagi.. makan kismis sekotak setiap hari apa!! hahaha