Friday, September 3, 2010

Sudah Tiba Masanya Menukar Ke Ringtone Raya | Not!!!

Lalalala~~~

Amboi2 korang!! Sejak aku publish entry pasal Jangan Nak Musykil Dah . Amik ko total semua 19 komen dapat!! Ni boleh dicatatkan rekod sebagai entry paling banyak dikomen oleh manusia dalam sejarah kewujudan blog Starstruck. Siyes terkojut aku. Tiba2 dicurahi komen yang begitu banyak. For me lah banyak. Orang lain puluh2 komen tu tak heran pun. Aku siap jakun bagai semua macam dapat jongkong emas tengok komen berlambak2 nih. Hahaha. Maklum le selalunya dapat 4-5 komen. Adakah ini petanda korang memang nak aku letak gambar aku lagi lepas nih?? (- -")

Kita lupakan pasal aku jakun sekejap dapat komen banyak tu. Kita FOKUS to more excited story!!. *clap! clap!*. As all of you know, aku kalau nak balik bilik daripada fakulti kena naik bas. So masa tengah mengelamun sorang2 dalam bas tiba2 aku terdengar something yang very very familiar dari corong radio dalam bas tu. By the way ni nak bagitau info tambahan sekejap selain sensitif terhadap makanan aku jugak sensitif terhadap bunyi-bunyian especially berkaitan music. =P 

Rupa2nya lagu raya!! Siyes!! Memang tiba2 aku boleh rasa meremang bila dengar lagu raya. Sebab ni lah first time aku dengar lagu raya dekat radio. Padahal aku rasa dah lama dah semua station radio pasang lagu2 raya ni. Tu lah ko!! Tak habis2 dengar lagu English dengan Korea aje memanjang. Lepas tu radio melayu pun ko tak saved langsung dalam MP3!!! And then bila orang pasang lagu raya ko pulak terlebih excited. (- -"").

Lepas dah menerima suntikan/boost/semangat raya dalam bas tadi. Tiba2 rasa excited pulak nak buat ringtone hari raya. Yelah!! timing yang sangat tepat!! Raya dah nak dekat kan??. So bila dah sampai bilik konon2 terus bukak laptop nak cari lagu yang raya sesuai. Lepas tu terus nak cut lagu tu jadi ringtone handphone yang terbaru!! Idea yang sungguh bijak!!



Lepas dah on laptop. Pergilah ke bahagian Music!! Owh dekat situ memang wujud satu arkib music yang sungguh lengkap dengan pelbagai jenis music yang terbaru!! Kalau boleh transform jadi library. Kalah  Itunes!!



And then aku pergi ke bahagian folder The Melody. Owh!! Sungguh unik nama yang aku letak. See!! Even sample music pun aku tak delete lagi!!. Padahal aku tak pernah bukak pun folder sample tu (- -"). Melainkan kalau sample kuih memang aku akan bukak!



Next, pergi pulak ke folder Malay. Siyes jarang gila aku buka folder ni. Kecuali time2 raya cam gini. Kalau in real life memang dah berhabuk bagai dah. Even boleh buat sarang lebah madu dalam folder nih.



Dah nak semakin dekat dah ke destinasi kita!!! Ada dua folder kat sini. Aku pergi bahagian raya. Duh!!! Tak kan nak pergi mainstream pulak. Baru aku perasan yang ejaan Mainstream tu salah.. Haissh!!.

Sekarang mari kita pilih lagu raya yang sesuai!! Tiba2 bila aku dah bukak folder raya tu boleh pulak terkejut beruk.



Mana taknya!! Ada dua lagu je dalam tu!! What the hell!! Tak update langsung!! Sekali lagi menunujukkan memang langsung aku tak pedulikan lagu2 melayu ni. Haisssh!! Lagi satu, bahagian Folder Malay ni memang langsung tak boleh dibuat sebagai arkib. Boleh memalukan negara Malaysia!!

Terus musnah impian aku nak berseronok dengan ringtone raya yang baru. Ok fine!! Aku guna jelah ringtone Katy Perry ni sebagai ringtone raya. Habis cerita!

10 comments:

wanie said...

sebak aku melihat folder music raye ko..meh dtg uma aku meh..kita belutut (baca: bluetooth) lagu raye meh..kikikiki..

x pun, ko psg lah ringtone lagu korea mnymbut raya diorg..ko ade tak?? (ayat mkn dlm x?)

aYaz said...

uishh..ape lg,dload ar lagu raye byk2..
ohoho..semangat tul ek nk braye..
;)

cEro said...

haha, ok laa..
paling kurang ade folder..
aku baru td je donlod satu lagu raya wat ringtone..
Anuar & Elina - Suasana Hari Raya

swingoflife said...

Cepat download lagu raya!! =p

Anonymous said...

ceh tngkp leleh biler denga lagu raye dlm bas...syahdu giler...

F.I.C.K.R.Y said...

Waduhh... Aku taw arr hang ader iras-iras mamat korea~ Tapi jangan arr sampai lagu raya pon di anak tirikan hahahaa...

Weyh, dulu ringtone aku pon Katy Ferri gaks.. Hang suke beliau ekk?!

WZulhilmi said...

@wanie
Tiba2 aku rasa pelik bila kena berlutut kalau nk dptkan lagu raya.. Rupa2nya~~~ Korea punya perayaan pun ak tak tau.. hahaha

@aYaz
nk dw.. tapi malas lah.. kang abis bandwidth aku.. hahaha (padahal lagu english dgn korea rajin pulak!!)

@cEro
ko lagi dasyat CERO!!!

@ swingoflife
malas nk dw.. lagipun guna sekejap je kan.. hahaha.. i guna ringtone airplane je lah.. hahaha

@ Anonymous
Wah! first time ada anon komen kat sini!! Selamat dtg!!

@F.I.C.K.R.Y
cis!! aku melayu lah. x d enk korea2 eh.. hahaha.. Ok lah aku minat lagu2 dia.. tapi klu dia wat live performance sucks gila...

star said...

Raya oh Raya!ala tak rugi pn ko donlod lg2 raya,thn dpn pn ttp lagu2 yg sama gk popular,lagu klasik je,lagu br xyahla hahaha

ps: sedar pn ko live performance kpop tu xbesh hehe...

WZulhilmi said...

@star
tapi entah lah.. berat sungguh aku nk klik dw lagu ray nih.. hahaha

eh2.. bkn kpop yg tak best.. katy perry punya performance yg tak best..

star said...

lorr ak ingt smbg ayat kt dpn tu..pape pn ak xminat gk kpop ni hahahaha -->xnk dperpanjangkan isu ni,nnt jd gaduh lk kekeke
xyah donlod mintak je kt member2 mesti ramai ade...