Friday, December 24, 2010

Waktu Kecik Dulu Memang Suci Betul Muka!

Yet again bila dah tak de apa2 nak buat mula lah berkelakuan pelik. Lagi2 tengah Christmas eve ni. Sepatutnya aku kena balut hadiah untuk guest yang datang nanti! - -". Ok mengada! Bukan apa semalam tengah selongkar2 almari terjumpa satu album gambar. Eh? Apasal bila naik cuti2 je mula lah nak selongkar barang bagai. Almari ke laci ke semua ko selongkar. Ni tebiat orang bercuti ke?

Ok ok back to album gambar yang aku jumpa tu. Rupanya album gambar tu aku punya. Baru teringat aku letak dalam almari. Dekat celah2 lipatan baju. Apa kes bubuh situ? Baru teringat yang sebenarnya nak sorok dari orang ramai sebab dalam tu banyak gila gambar lama2 yang ehem! ehem! agak kelakar untuk menjadi tatapan umum. Lagi satu sebab takut hilang. Precious tu! Padahal motif ko lebih kepada yang sebab pertama. - -"

Bila dah tengok gambar2 lama mula lah gelak sorang tiba2. Padahal yang ko gelak tu muka sendiri. Kelakar tak? LOL!. Bukan apa lawak tengok gambar masa kanak2 dahulu. Sungguh pure, suci, bersih, murni daripada sebarangan kekejaman dunia. Wakakaka. Gila metaphor! 

Tak sangka aku masa kecik2 dulu aku ni agak camwhore jugak jenisnya ek. Bila dah dewasa (skema gila)  ini je yang malu alah nak nak tangkap gambar. Bila nak amik gambar je mula lah buat pose "pokok kayu". Tak de style lain. Maaf ke"camwhore"an aku telah disedut bila dah besar. Memang tak reti.

Dan aku perasan something masa kecik. Beside having plumpy cheeks. - -". Aku (versi kanak2) suka betul senyum ala2 satu garisan tanpa nampak sebatang gigi pun. Which is mostly sama macam dengan actor korea senyum sekarang nih! Wow! Sah2 lah aku ni trendsetter sebab aku dah buat lebih awal2 lagik!

Ni motor zaman dahulu kala ni. Antik weh!2 LOL! See I told you. Suka betul budak ni senyum style macam tuh!

Sekarang buat comparison style senyum macam tu dengan mamat korea nih.

GILA SAMA!!!!!!!!
Ok ok lupakan idealogi aku yang yet again asyik2 nak mengaitkan dengan celebrity aje. Aku nak tunjuk kat korang satu2 nya gambar yang aku ada time dekat sekolah rendah. Al maklum lah dulu mana reti guna camera2 ni. Kalau nak tangkap kat sekolah pun cikgu je lah  menjadi harapan2 murid2 yang naif ni. Lepas tu jual seringgit sekeping!! Gila ceqik darah!

Nampak tak kesucian yang terpancar diwajah kanak2 ini? WAKAKAKA. Kelakar!!

Sebenarnya ada banyak lagi gambar tapi cukup lah dua tu. Yang lain tu kalau datang hidayah bila2 masa aku tunjuk lah. Which is I doubt it will happen again. =P

15 comments:

Fay said...

LOL! suci dan murni. :D

Encik Tikus said...

muka macam nak kena pelempang, haha

cEro said...

ko sebut bisnes jual gambar, teringat aku kecik2 dulu pon aku mmg giat wat bisnes camtu..heheheh

WZulhilmi said...

@Fay
Macam minyak swait seri murni kan? kui kui kui

@Encik Tikus
Berani ko berkata sedemikian!

@cEro
mesti jual sehinggit sekeping nih!!!

Syira ITIK KEJ♥M said...

gilaaaaa tak boleh belah !!!!

bila klik nak besarkan gambar budak2 kuar kucing terjelir2 tapi gambar jang geun suk boleh pulak !!!!

TAK ADIL !

sengaja tanak kasi orang kenalpasti mana satu diri kau, padahal aku dah tau kau yang pakai kopiah coklat tu kan kan wahahaha

WZulhilmi said...

@Syira ITIK KEJ♥M
kenapa boleh jadi macam tu??? Ish! technical problem nih *muka innocent*

Yellow LEOpard said...

comel dowh! pic yg kedue tuh..har3

kecik2 semua mmg muke suci..

Umie Nadhirah said...

akhirnyaaa :D

Yui_Wani said...

Hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................................................................................zaman muda-muda dahulu kalaaaaa~

WZulhilmi said...

@ Yellow LEOpard
lah dlm byk gambar2 mamat kore atu ko kata comel. - -"

@Umie Nadhirah
XD

@ Yui_Wani
Eh bukan lama sangat pun! I'm still young u know! =P

lea said...

wah..memang sama gile ah..haha

RedBoys said...

haha. gmbr ke-2 mana ko? tak kenal. haha.

star said...

wah glamer jap budak2 tuh LOL,hahaha xsangka aku tetiba gmbr tu yg ko letak LOL

star said...

weh kenapa komen aku tak kuar2 lagi???

WZulhilmi said...

@ lea
sama kan.. miahahaha

@RedBoys
ehem! ehem.. yg paling comel tu lah dia.. wakakaka

@star
syg betul ko dgn botol air tu kan.. miahahaha