Monday, December 13, 2010

Misteri Yang Masih Belum Terungkai Semasa Di Tadika (Kononnya)

Dolu-dolu korang ingat tak aku pernah mention kat korang yang aku nak cerita pasal secebis kenangan hitam aku semasa kat tadika dulu. Tapi time tu aku tak boleh nak buat sebab tengah exam. Lepas tu aku ada AMANAH kan kat korang Ehem! Ehem! supaya ingatkan aku balik untuk buat entry tu. In the end, hampeh! Bila aku dah lupa dengan korang2 sekali lupa. Mujurlah beberapa hari yang lepas aku minum Vitagen terus ingat balik. - -"

Macam ni ceritanya. Kita kembali kepada zaman masa semua budak2 enam tahun pakai baju merah dengan putih yang berkotak2 berserta berseluar biru gelap. Wow! Bring back memories right? *tiba2* Ok, ok back to the story. Ko bab2 nak lari dari topik memang pakar!

Pada waktu pagi yang hening lebih kurang nak dekat tengah hari. Seingat aku lah, time tu semua budak2 baru lepas habiskan breakfast. Menu yang aku selalu ingat ialah Nasi Lemak saiz kecik! dengan Milo murah. (Dan mitos paling bodoh time tu ialah makanan di tadika semuanya free! Siap bangga2 dengan orang. Padahal awal tahun parents dah bayar yuran!) Jadi bila dah masa peralihan waktu ni mula lah semua mulut budak2 akan automatik bertukar kepada fasa bontot ayam. Pot pet pot pet. LOL! Termasuk lah aku. - -"

Bila dah mostly semua kanak comel dah jadi ayam jadian, hingar-bigar lah kelas tu jadinya. Tambah2 lagi  semua tengah excited lepas ni apa permainan yang diorang akan dapat main. Mostly game yang aku ternanti2 nak main ialah game susun blok2 kayu. Best wooo! Boleh buat istana tinggi2 lepas tu berlagak dengan budak2 lain. Yang tak boleh blah mesti wajib muncul seorang budak berwatakan antogonis yang dengki banat nak pedajal bangunan tu. Kuang ajo! Penat susun!!

Time tu block2 ni didatangkan dengan pelbagai warna!!
Time tengah mood hyperaktif tu lah tiba2!!! Treng teng teng. Ada sorang budak jantina apa aku tak ingat berdiri lalu menjerit panik

"Eeeeeeee Taiiiiiiiik!!!!!"

Part nih aku tak paham. Semua budak boleh pulak lari keluar kelas! Termasuk lah aku! Konon2 lah taik tu ada kaki nak kejar semua orang. Huh! Children! LOL. Aku ingat lagi lari bukan lari tuju ke satu arah. Tapi macam2 arah. Ada yang pergi kanan. Ada yang ke kiri. Ada yang depan, belakang, barat daya, tenggara. Semua lah. Aku rasa cikgu yang ajar time tuh mesti tension nak kejar budak2 nih.

Bila suasana dah kembali reda. Time tu semua dah kat luar kelas. Timbul lah misteri baru. Perbualan hangat tu weh! Semua dok tertanya2.

"Kenapa taik itu penyek sebelah??"

Mana tak penyek sebelah! Dah semua berlari tak ingat dunia. Lepas tu tak tengok bawah. Mesti lah kebarangkalian at least sorang budak yang malang dah pijak!! Yucks!

Dan misteri tersebut masih lagi tak terbongkar sampai sekarang. Agaknya siapa lah yang pijak?? Ehem! Ehem!!!

12 comments:

Raji berkata said...

kau yg pijak? =.=
euww
hahahaha

weh kau boleh igt oh citer tadika
otak kau mesti hebat nih
hak2

Fay said...

vitagen boleh memperkuatkan daya ingatan? wow harus cuba ni.

baju kotak2 merah dengan kain biru gelap. memang bring back the memory. yg aku tau zaman tadika aku memang wujud sorg pedajal yg suka sangat memusnahkan kegembiraan aku. =.=

ohh ok2 emosi pulak. misterinye mane dtg taik tu? ko yg terpijak ek? hehehehe. *lari*

Umie Nadhirah said...

Ewwww..Taik penyek beb..Mesti WZ yang pijak..hahahaha! Mane gamba time kecik? nak tengok?..

lea said...

aku taw! mesti ko kan kan? :P

btw, kena bayar eh..ingatkan free..baru taw..haha

star said...

Hahahaha Ko ke budak "btuah" tu??

Anonymous said...

WZ lar yg pijak...hahahahaha~

WZulhilmi said...

@Raji berkata
Tu je kenangan yang aku ingat. Yang lain semua dh hilang ditelan zaman. LOL!

@Fay
Ko kena atleast sehari minum sekali vitagen tu utk menguatkan minda* Ideologi sesat*. Ko pun ada gak watak antogonis tuh?? See! kejahatan semakin berleluasa!

@Umie Nadhirah
Haha time tu muka pun gila innocent.

@ lea
kena bayar lah. Dh termauk dlm yuran tahunan. Klu free mmg bankrap tadika tuh nk sponsor budak2 pelahap tu. Hahaha

@star
Ale ale alejandro.. LOL! Ni nak jadi Nancy Drew ke? Miahaha

@ Anonymous
wow first time anon muncul!

star said...

haha besela,pe gune main game ND kalo xpraktiskn dlm kehidupan seharian...weh teringt tadika dlu,buat projek pekebenda ntah,konon arts le LOL

wanie said...

saya yakin dan pasti WZ yg pijak taik tu!

saya kunci jwapan saya aznil!!!

WZulhilmi said...

@ star
Nak main game tuh!! - -".. Arts? tak ingat lah.. ak ingat sikit je pasal tadika

@ wanie
Adakah anda pasti? jikalau tidak anda akan kehilangan wang bernilai RM1? saya tidak memaksa dlm soal ini..

cEro said...

ini misteri dunia terhebat ni...
lg gempak dr segitiga bermuda..
mmg takkan dpt bongkar punya..

hm, yg pasti bukan ko kan WZ??
kan?? kan?? kan??

WZulhilmi said...

@cEro
betul tu! we need to get CSI to solve this case!!