Wednesday, December 8, 2010

Sebab Tak Update Blog

Dah sehari ni aku tak update blog tak de orang perasan ke?? Konon2 berharap lah ada orang post something dekat shoutbox tu konon2 concern kenapa tak update blog. Ok ok aku dah mula perasan balik dah. Sebenarnya bukan lupa nak update blog cuma macam tak berkesempatan nak menaip. Maklum lah bila dah ada ASTRO depan mata. Amik ko! Terhidang macam bufet semua cerita2 depan ko. PILIH SAHAJA!!! 

Bila terpikir nak taip entry je bila tengok2 menu. Eh! Lepas ni ada CSI lah! Tunggu lah sekejap. Eh ada Amazing Race lah pulak! Lepas tu tido sekejap celik2 mata. Eh! Amazing Race Asia lah! CSI Miami lah! *Pitam*. Bukan tu aje. Ish! Bukak aje Channel Discovery ada je tajuk yang menarik memanjang. Bukan ada satu tapi 3 Channel berunsur ilmiah ni. Fuyoooo! Aku tengok cerita ilmiah! LOL! Korang ingat aku tengok Entertainment News aje ke memanjang? Salah tanggapan anda itu semua. Ehem! Walhal tak subscribe MTV channel nak tengok macam mana?. - -"
Sejarah tidak lagi membosankan kalau tengok Channel History. Sebab ada gambar yang bergerak!! Bukan hanya membaca text semata2. Favourite Channel nih antara 3 channel ilmiah tuh!

Ni adalah the ultimate source kalau nk tengok CSI. Ada je memanjang!!

Tu tak termasuk lagi Channel KBS World, Prima, Ceria (Ehem!). Memang lagho betul hidup. Sampaikan TV3 pun dah tak pandang dah. Syuhhh! Main jauh2. LOL!. TV1 dan 2 apatah lagi. Lalu pun tak pernah. Sungguh alpha betul ko ni. Tapi semua ini akan berakhir bila aku dah balik kampung nanti. Sebab kat kampung tak de Astro. T___T. Dah tak boleh tengok CSI dah setiap pukul 12 tengah hari setiap hari. Instead yang nanti ada Wanita Hari Ini je. Huh! Bosan. 

Tapi macam kelakar lah bila ko tengok movie alih suara kepada BM. Gila akward! Macam tiba2 mat salleh tu boleh cakap melayu. Tapi gerak bibir cakap lain. Apakah??? Memang tak boleh masuk betul dalam kepala aku. LOL! Tapi yang tak bestnya bila eh! cerita tu dok tiga empat kali ulang dalam sehari. Boleh siap hafal lagi skrip kalau tengok lagi. Lepas tu dah boleh agak scene apa lepas ni. "Hurm lepas ni dia jatuh kemudian masuk parit!" See!! The power of repitition!

Sorry lah korang kena baca entry pasal budak yang excited bebeno tengok Astro. LOL! But no worries akan ada update kedua sebelum hari ini akan berakhir. Pergh! rajin gila update blog! Tengah banyak masa free ni nak buat macam mana kan? Miahaha

Eh eh! Kena tido sekarang nih. Tak boleh lambat2. Esok ada CSI!

3 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hahahaha kesian bro
meh ak tlg tanyakan
lama kau xupdate blog?

owh kalau dh ad astro mmg macam2 ada lah =.="
24 jam ad jer benda nk tgk
mcm kartun pagi dh tgk
phtu bila petang pun nk tgk lagi
pdahal same je pagi ngn petang punya cerita xD

Fay said...

Astro punye penangan. Kalau subscribe MTV tu langsung tak tidur agaknye.. :P

betul la, aku sekarang Tv1 dengan Tv2 tu pandang sebelah mata pun tidak. huhu -_-

wanie said...

aku kt rumah sewa ni melayan channel yg free2 je T___T no astro..sob3..nk tumpang uma akak ko boleh? kikiki..nnt aku bwkkan dadih utk ko ye :P