Sunday, October 16, 2011

Takoyaki たこやき

Finally aku managed jugak dapat beli takoyaki semalam. Tu pun berkira-kira kalau dah beli takoyaki ni jangan beli potata twist dengan blueberry cheese tart. Jangan! Nanti tak habis. Konon-konon macam exchange value lah. Padahal dekat dalam beg dah ada set lunch Double Quarter Pound with Cheese. Itu pun mujur akak cashier cakap GCB takde. Kalau tak dgn GCB-GCB sekali hangkut. Dasar 3 perut betul.

Macam biasa kalau nampak stall dengan bendera-bendera petak dengan tulisan hiragana, HIRAGANA!  *konon-konon nak emphasize boleh baca hiragana lah. hakptuih* memang sah-sah lah tu stall Jepun. Sampai-sampai je terus order satu set. Tak sempat lah nak rehat sekejap amik nafas sebab lari dari jauh. Wakakakah. = =".  Satu set RM4 which is dalam dia ada lah 5 biji. (Dalam hati mula terdetik 'Ok.Ini tak cukup."). Dia ada 3 perisa ketam, sotong dengan udang(?). Ok yang udang tu aku tak sure. Pelis betulkan kalau salah. So disebabkan aku buat muka blur nak pilih yang mana satu dan-dan terus dia kata campur pun boleh. OK CAMPUR SATU!

Pandora Box. Kalau bukak nescaya segala kejahatan akan keluar. So nak bukak ke tak nak? Bukak lah peduli apa aku kejahatan apa bagai dah bayo 4 hinggit.

Oh lagi satu dia agak berbau sikit sebab seafood maybe? 

Some sort of gumpalan seaweed dengan unknown brown substance dekat atas bebola takoyaki tuh.

To be honest lah kan, ke lidah aku mengong time tu. Rasa dia plain gila macam makan tepung. Tapi ada sos. Sos dia pulak pun macam tak membantu langsung. And I was eating like "bila nak habis nih?". See no passion at all. Ke stall tu yang buat tak sedap??? Ataupun wajib kena makan time panas-panas??

Dear Takoyaki,

I'm really sad with you.

Yours Sincerely,
WZ   

13 comments:

ayumiyoshida said...

oh aku baru tau dia ada perisa. biasa memang sotong actopus tu ja. dah nama dia takoyaki tako=octopus.

haha, cian kau weh, kedai tu buat tak sedap kut sebab aku makan lemak berkrim rasa sotong lagi. cuma sebab dia lemak lemak kalau aku makan berkotak kotak rasa nak muntah lah sebab aku cepat muak dgn rasa lemak lemak ni heheh

wanie said...

takoyaki yg paling sedapppp aku pernah makan adalah kat Queensbay kt Penang. mak aihhhh. gila sedap makan pepanas siap mayonis dia banyak gila. phewww.

itu lah satu satunya tempat yg aku puas hati dari tempat yg lain. sobs

Kiheee said...

wehh apasal ko rasa mcm xsdp? aikkkk?

disebabkan wanie di atas ckp tmpt plg sedang dia makan kat queensbay, maka tunggulah aku serbu! SP tadak apa.. sedih aku.. hahaha

napeace™ said...

Oh maiii dah lama gila tak makan takoyaki. Sobs rasa macam nak gigit je skrin laptop ni. T_____T

namaakulynn said...

wehhh..aku tak penah makan mende nihhh. sedih tak? hahahha.

takpe. pasni nak try. g mines! =.=

Fay said...

aku pernah makan ni. tak tau la sebab kedai tu ke, atau tekak aku tak boleh nak terima rasa dia ke, takoyaki yg aku makn pun rasa agak "kureng.."

Umie Artoqiemie said...

setelah melihat komeng2 diatas..
maybe, deria rasa kau hilang...

star said...

kalo tgk dlm tv,cm best gile..tp tgk gmbr ko tuh,cm xlalu je...

@wanie:yeke kt Queensbay sedap???ni kena try nih...

nurkaloi said...

takoyaki ni sdp jerk
tp depends org yg tukang buat tu kowt huhuh

Yui Light said...

erk..apesal ko rasa tak sedap? ._.
Ntah2...ape umie ckp tu betul? Perghhhh haru! jangan la wei...lolololol

Maybe org yg buat takoyaki tu...hahaha... xD

WZ said...

@ayumiyoshida
takoyaki tu sotong goreng actually tp nath lah tetiba ada perisa lain pulak. btw bau dia mengancam keadaan sungguh!. Kuat gila. Malu nk bwk masuk bas. T__T

@ wanie
jauhnya Queensbay!!!! T___T

@ Kiheee
SP tu seri petaling ke? ke super punior? lol

@ napeace™
Homai sampai nk gigit skrin!!!

@ namaakulynn
what a loser! hahaha joiking. ak pun baru rasa kut. pegi lah try! tapi pastika yg halal! #tetiba

@ Fay
aku rasa sbb kedai kut, tp rasa dia mmg plain gila lah. sedap lagu cucur udang! #somalaysian

@Umie Artoqiemie
KOmen deleted! muahahah = ="

@ star
kt tibi? apsal ak tak pernah nmpk pun!

@ nurkaloi
maybe tak letak wine kut yg tak sedap. HAHAHAHAHA T_____T.

@ Yui Light
nak jadi mcm umik ye. KOMEN DELETED!

star said...

kt tv tu mksdnye kalo rancangan jepun,dorama jepun ke...

YOUsoF said...

Bukan setakat Takoyaki, dorayaki pun aku tak pernah rasa... So rm4 kau tu tak berbaloi sama sekali la eh?