Wednesday, October 5, 2011

WZ Art Gallery : Luffy 'One Piece'

So it's been while since I start drawing something serious. Kalau ada pun yang jenis tahap budak tadika pun boleh buat seperti entry angry birds yang lepas. I bet you guys can draw it much better than me. The last time aku lukis yang betul-betul lukis lah is about 3-4 years yang lepas. Aku lukis gambar Naruto, Sasuke dengan Sakura. Tapi lukisan tu dah pegi mana ntah sekarang. Sayang sangat sebab tak simpan elok-elok. Buat dengan penuh berdedikasi tahu tak! LOL.

Jadi bila dah ada masa lapang ni (buat-buat lapang) tiba-tiba rasa teringiiiiiin sangat nak lukis balik. Datang mood pulak dekat otak kanan pulak kan. Pikir punya pikir last-last nak lukis salah satu watak dalam anime 'One Piece' Luffy.


Conclusionnya aku kena lah 'tiru' balik lukisan dekat atas ni. Kalau ko suruh guna daya imiginasi memang aku tak reti. Even the simplest one. Kena ada panduan!! Ye panduan! Tiada panduan boleh sesat jalan.

So after like 2 hours and half mengeluh, memadam, urat tangan terseliuh, hampir tercarut. Ini adalah hasilnya!!


I want to hear you honest comment please. Kut-kut ada cacat cela ke? At least I can improve myself. =)

10 comments:

cEro said...

WZ, not bad..
tp mmg byk room of improvement lagi boleh ditingkatkan...
kena laa slalu berlatih...

aku pon, rasanya dah sampai masa asah balik skill melukis aku...

jom! Menuju kejayaan! (lol)

wanie said...

lepas ni boleh dah lukis gambar aku! hikhik^^,

suka tengok bentuk mata yg ko lukis ni!

WZulhilmi said...

aku rasa tang rambut mcm ada cacat sikit. maybe lupa nk rebond. muahahaha.

wanie ak tak reti lukis potert lah nnti jadi gaga muka ko.

-Incek Fik- said...

Errr,, aku ni tak la terer sangat dalam bab-bab mengomen dan mengkritik hasil seni ni.

Tapi bagi aku la, ko punya lukisan dah cukop lawa!

Cuma shadow tu kena kasi kuat sikit ton dia, baru arr nampak hidup dan ada ala-ala 2D sikit kehkehhkehh..

Overall.. aku bagi 87 markah buat lukisan ko ni..

Kalau ko rajin kaler, boleh jadik aku tambah lagi soploh markah.

Nice artwork!

Keep It On Bro ^^

Umie Artoqiemie said...

kau trace ke nih? hahahahahahahahahaha..

nice weh.. kipidap.. blajar buat tone kaler pulak..

ayumiyoshida said...

good work!

aku mmg bukan pro nak komen.

tapi, berlatih dan berlatih lagi.

WZulhilmi said...

Hamboi umie ko kata aku trace! Hahaha

Encik Fiq! my gosh! byknya markah ko bagi!. haha

mcm jwpn neutral je cik nurul oi! muahaha

Btw lepas ni akan usaha lebih tekun lagi. Yosh! *ikat tuala kelliling kepala*

star said...

aku pun dh lame xlukis,lukis laki dh jd pompuan lk LOL

Yui Light said...

Wooot wooot! Nice man! Ade bakat ni....usaha lagi pasti berjaya cipta satu komik. Wahh! hahaahha! >w<

Syira ITIK KEJ♥M said...

macam sebijik!