Saturday, July 31, 2010

Random Pictures | Sesi Keluar Berjalan-Jalan

Lalalala~~~~~

Sorry guys. Sebab lambat update blog ni. Aku tau ramai yang kecewa dan ternanti2 entry yang baru kan. APASAL KO PERASAN NI ZULHILMI OI!!!!. Mari kita kembali ke alam yang nyata. So aku dah decide entry kali ni aku tak nak buat review pasal makanan or movie lagi. Kita pause dulu ek pasal bab2 tu. Aku tau ramai yang marah kat aku sebab telah membangkitkan perasan cemburu dan marah diorang sebab aku dah makan certain makanan tu dulu. Aku bukan kata korang ye. Orang lain.!! Miahahaha. (Padahal tangan aku ni gatal je nak buat entry review movie yang baru aku tengok nih!! Sabar Sabar).

So kali ni aku nak tunjukkan kan kat korang beberapa gambar random yang aku amik dalam minggu ni.

Jenis Kamera : LG Lollipop 3.0 Megapixel
Sekarang dah tau kan jenis kamera yang aku guna. So jangan mengada2 nak expect gambar yang berunsur HD (High Definition) kat sini ye. Dah nama pun handphone murah. Time ni lah aku rasa macam nak berkenalan dengan anak pemilik kedai Sony. Mana tau suatu hari 'kawan baru' aku tu cakap :

Kawan Baru : 'Hey Zulhilmi!! You know what! My father give me this camera SONY TX5 just yesterday. But unfortunetly I already got one. Similar type you know!. What a coincidence!! Hahahaha. So I decided to give you this camera instead.'
Me               : 'Oh my!!!' (Buat muka terkejut + tamak) Thanks!! Can you take my picture please!!. Only me ye!!' Kat-cha *Bunyi flash kamera*

KAU ZULHILMI BERANGAN NO 1!!!! Mana lah wujud benda2 macam tu. Haissh.. ( = ="). Korang tengok dah berapa kali unsur berangan dalam entry nih. Dah 2 kali!!!. So jom kita move on terus ke picture pertama!!

1. Hai! Saya Kura-Kura Comel. And I'm Cheap.


Lokasi : Kedai Pet Pasaraya Giant

Macam2 ada kat kedai pet tu. Landak putih, arnab, burung tapi aku amik gambar kura2 ni sebab dia tergedik2 berenang time tu. Serious!! Kaki tangan dia, dia kibas laju2 mengalahkan enjin motobot. Memang kalau tengok dari jauh macam turtle yang dah kena overdosed dah. Harga dia pulak seekor RM 6 hinggit!! Murah kan???. KFC pun lagi mahal dari binatang nih!!!

2. Kapal Bling2 + Mahal = Tak De Sapa Pun Nak Naik!!!


Lokasi = Danga Bay

Gambar ni aku amik masa kul 2 pagi. See!! Malam2 buta tak de kerja pegi tangkap gambar kapal loser. Baik tido lah. By the way harga dia aku rasa aku rasa RM15-20 per ride. So bagi aku terlampau mahal lah. Dah lah kecik. Lepas tu charge mahal. Baik aku naik kapal jenis macam ni kat Genting je. Lagi puas hati. Kalau korang perasan ada couple tengah tangkap gambar dekat kapal tu mata korang memang mantap!!. 

3. Trend Baru Jambangan Bunga. Uuuuuu *Bunyi Kagum*


Lokasi : Kedai Bunga Pasaraya Jaya Jusco

Tengok!! Banyak gila choice bunga2 sekarang ni. Siap tempek patung bagai lagi. Meriah betul!. Motif aku amik gambar ni sebab terlampau excited dapat keluar selepas terkurung dalam U selama 2 minggu. Lepas dapat keluar tiba2 jadi jakun semua gambar kedai nak amik. ( = =""). So kedai ni lah jadi mangsa pertama aku. Eh2!! Bunga biru tu ada patung Vavi!!!! Hahaha. Hidung vavi tu memang tak boleh blah. Tiba2 teringat aku satu hidangan goreng tepung hidung vavi. Gulp!! Lari ~~~~!!!

So which flower bouquet is ur favourite?? :) . 

Kali ni aku tunjuk 3 je gambar sebab takut korang bosan pulak kang kata aku ni melalut tak tentu pasal. So kalau ada rezeki lagi, entry gambar random ni akan dibuat lagi. Kalau ada sambutan lah. Miahahaha. So see you next time.!!

10 comments:

AiZ said...

kapal bling-bling tu akan bergerak pegi mana? miahaha


Aiz latest entry
Comic - Kehidupan sebenar DIGI

zety said...

disebabkan u ni kuat berangan..cube bayangkan masa u konvo ade makwe kaya lagi cun bagi u jambangan bunga dengan patung vavi,apakah u akan terima?

sambil berkata apa ya?

hehee:)

A-Y-I-E said...

hahahah.. kapal bling2 la pulak...

btw.. thanks sebab beri komen di entri blog saya... yang bertajuk gambar-gambar anda

Syira ITIK KEJ♥M said...

aku nak kure tuh! murah gila enam ringgit. tapi kalau nak bela mcm susah je kena beli box die?

~kuyam~ said...

nak jugak LG Lollipop 3.0 Megapixel tuuuu!ouh,tringin~~~hehe

~kuyam~ said...

nk lollipop tu la derrr
bkn kamera tu
as far as i concern,hp lollipop tu mmg comel.bukan ke?

arifadela said...

gua nak gak naek kapal tu...
tu impian gua..

Liyanaa. said...

eleh, kalau saya nak jambangan bunga tu, awak nak bagi? tak kan? LOL

Fay Nana (Cik Fana) said...

apasal kura-kura tu murah giler? yg aku jumpe selalu mahal je. -_-

tak pernah pulak aku perasan kapal tu dekat danga bay? haihh entah berapa kali je aku pernah gi danga bay tu pun haihh.

dan OH COMEL SUNGGUH itu patung!!! tapi apa gunanya kan ambil gambar jambangan bunga tu kan. apa kata bagi aku satu? hahaha! :D

Kancilbiru said...

haip...bak alamat plis!