Thursday, July 8, 2010

Patutlah Harga Murah!!

Lalalala~~

Weh!! Lagi beberapa hari je lagi kebebasan aku akan hilang!!! NO!!!! Setelah 2 bulan bersenang lenang macam putera raja di rumah. Akhirnya aku kena jadi rakyat kebanyakkan for next week!!. Tak mau tak mau. 'Ayahanda tolong jangan perintahkan anakanda bergaul bersama dengan rakyat2 jelata. Anakanda tidak mahu!!'. (sambil duduk bersimpuh memeluk kaki ayahanda) <<<  Boleh pulak aku tulis macam nih!! - -"

Ok fine!! Tak payah aku nak buat drama sebabak kat sini. Meh sini aku terus terang. Next week dah bukak sem baru. So nak tak nak aku kena tinggal kan kampung aku yang harmoni lagi nyaman ni. Seriously banyak masalah besar yang akan aku hadapi for this sem. Tak tau lah boleh harunginya ke tidak. Sebab tu aku dok merungut tak tentu pasal. 



Lupakan masalah besar tersebut. Tapi yang pastinya aku dah ~~~

a) Tak boleh tengok TV!!! T T (abis semua tv series yang aku ikut tersekat tengah jalan) 
b) Tak boleh tido lewat sambil bermalas-malasan di kerusi yang mempunyai kusyen yang empuk.
c) Tak boleh bangun lambat tanpa perlu memikirkan apa perlu dibuat petang karang. 
d) Tak boleh beli frozen food dah. (bye2 nugget,fish fillet,fries,burger,hash browns, sosej) 
e) Tak boleh minum soya dengan gelas jumbo with lot of ice setiap hari.
f) Tak boleh pergi pasar malam setiap Isnin,Selasa,Rabu dan Sabtu.
g) Tak boleh blogging macam orang jakon tak pernah jumpa Internet.

Bapak banyak list aku senaraikan. Memang tak sedor diri. (Sebenarnya ada banyak lagi!! T T). Dah lupakan list2 tu. Now move on to this penemuan yang menakjubkan!!.

Seperti yang korang tau. Bila dah nak bukak semester baru.  Mula lah semua student tak kira lelaki ke pompuan tergedik2 nak pergi kedai atau market nak beli barang. Contoh barang korang nak rembat macam barang2 toiletries, stationary , cadar, bantal, selimut, baldi blah blah blah.... 

Rasa macam palsu gila bila aku tak sebut benda ni dalam shopping list students kat atas tu. Ye. Clothes!! Atau dalam bahasa melayunya pakaian (ayat skema dikesan!!). Jangan nak tipu lah semua students tak kira jantina mesti akan beli baju baru. Wajib!!. Konon2 alasan nanti kalau pergi kelas baru lah semangat sikit atau nanti takut orang hina kita kata kita ni kedekut tak de duit nak beli baju baru. 

Iye2. Aku pun masuk dalam kategori tu. Tapi bukan jenis extereme shoppaholic sampai 9-10 beg plastik kat tangan tapi still nafsu membeli still membuak2 dalam diri. Siapa yang perangai macam ni sila mengaku cepat!! For me, aku ni jenis biasa2 sahaja. Dah nama pun tak de duit.  T T

So beberapa hari lepas (Idea licik tulis beberapa hari padahal dah tak ingat dah hari apa.).  My oldest sister dengan 2 orang anak2nya ajak aku keluar shopping beli barang for this upcoming sem. For your information usia anak2 sedara aku ni tak de lah beza jauh sangat. So jangan buat muka pelik kenapa diorang ikut sekali sebab diorang pun nak masuk sem baru.

Bila dah sampai dekat pasaraya tu mula kita orang serang bahagian pakaian dekat tingkat 2. Seriously time tu aku tak de mood nak beli baju2 nih. Sebab sebenarnya aku lebih tertarik dengan gerai2 makanan kat tingkat bawah. Weh!! Ada Kaya Ball, Waffel, Sosej versi debab, Cendol, Mexican Bread.. Kenapa aku dikelilingi makanan yang enak2 nih!! T T

Ok back to the second floor. Aku hanya tengok je baju2 kat situ sambil tengok anak2 sedara aku begitu rakus mencari pakaian baru. (Ok2.. aku ada jugak belek sikit2. Tapi dalam hati still nak beli Kaya Ball).. Bila kitaorang dah selesai shooping untuk anak sedara aku yang laki ni. Kitaorang pergilah Girl Section plak untuk anak sedara aku yang pompuan nih.

Kitaorang ternampak satu bahagian ni. Ala ada satu bahagian tu dia longgok2 kan baju macam ikan tu lepas tu tulis RM8 - RM13 only. Semua market mesti ada lah. So kitaorang pergi lah kat sana dengan harapan dapat lah jumpa baju murah tapi still cantik. Lepas tu aku jumpa baju nih. Jom2 tengok2

Tengok baju ni. Siap ada jacket lagi tu. Tambah2 lagi dengan warna pink. Sungguh innocent. Jangan tertipu!! 

Meh2 kta zoom in lebih dekat lagi dekat bahagian perkataan tuh.

Klik untuk tumbesaran yang lebih extereme

Walaupun english aku ni tak sehebat mana. Tapi at least aku pun boleh sedar apa yang tak kena dengan baju tu dengan sekali pandang. Sekarang korang cuba terangkan kan kat aku apa yang cuba baju ni sampaikan.  Even kalau kau betulkan balik ejaan dia ."We have a spirit foreverly". Apakah???!!!

No wonder lah baju ni dilonggok2 macam tu je dengan harga yang murah giler. Lepas tu lagi satu. "DONLNO". Berputar belit lidah aku nak sebut. (Don-El-NO). Brand apakah itu? Hahaha. Siapa yang dah beli baju ni. Tolonglah jangan pakai. Sedih aku tengok. Membuatkan aku rasa nak beli baju baru untuk korang. T T.

So kalau korang nak beli baju check lah ejaan kat baju tu. Aku pun mesti berhati2 selepas ini kalau nak beli apa2 baju. Lagi2 kalau beli brand FCUK. Kalau tak check betul2. Lepas tu ada salah ejaan. Haru.. T T 

P/s : Last2 masa nak balik aku beli jugak 2 bungkus Kaya Ball!! Yum2!!

17 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

huh..makan tak ajak kaya bal....

Dee Zahari said...

hahaaha.
betol2..
skang banyak baju2 tiruan.
kena hati2 bila beli baju2 longgok y murah2 tuh..

:))

Fay Nana (Cik Fana) said...

aku pun bakal jadi rakyat kebanyakan jugak. isk isk....takmau balikkk!

heh? gile mantap ejaan. hati2 lah beli barangan murah ni. (eh aku x la suke brg2 mhl sgt pun) sekali dapat ejaan yg %^&*( x ke haruuu. :P

neno said...

zul, mmg tiap kali naek sem baru aku bli baldi, hanger, n penyapu. gile kaye tokey kedai.

Kancilbiru said...

hahahahaha...sabar jer la..sungguh pening tgk word tu..tah pape la dorang ni pun..

Farid MOFASAD said...

selamat menyambut pengajian!!!


>>__________<<

WZulhilmi said...

@ ciK LyndaWawa igUana
Laa.. Tau tak kaya ball tu rm1 dpt lima je.. Bapak sikit!! so x cukup nak kongsi ramai2.. Hahaha. (Padahal aku beli 8 hinggit!!)

@ Dee Zahari
Tapi selalu terjadi kat baju pompuan lah. Sbb baju lelaki jarang ada yang murah. TApi teteap kena berhati2. :)

@Fay Nana (Cik Fana)
Betul2.. baju murah pun ok apa. Just cari lah yagn tak de salah ejaan yg agak loser disitu.. hahaha

@neno
Terkojut aku tiba2 ko muncul. hahaha. Btw nanti aku pun nk meniaga baldi semua kat ko lah. Untung gila..

@Kancilbiru
diorang pun tak sedar kut kak. Main print je.. Rasa2 macam made in China jek.. haha

@ Farid MOFASAD
Oh tidak.. T T

Dee Zahari said...

yela, baju laki sume mahal2 kan..

miahahaha

WZulhilmi said...

@Dee Zahari
betul2!! haru klu laki nak pergi shopping. Baju T biasa pun rm40++ T T

of tr@vels, 3nvironment, 9hotography and bl@bl@bl@ said...

hahaha..lawak..nih mesti dari china..produk depa memang la..haha

kenwooi said...

wow.. strict rules.. =/

zaza said...

aahkan.. kenapa baju laki susah nk cari.. dh tu kalo ade pun sure mahal nokss..

nway, selamat mjadi rakyat jelata.. tinggal-tinggal la habit anak raja tu k.. hehe

suhaisweet said...

Visiting here my friend..Nice..My latest in innit 4 today Haha..

WZulhilmi said...

@ of tr@vels, 3nvironment, 9hotography and bl@bl@bl@ said...
Panjang gila nama!! hahaha.. aku pun rasa macam tu. Made in China.. haha

@kenwooi
Sory can't understand wht ur trying to tell me.. :)

@ zaza
baju laki mmg mahal lepas tu tak banyak pilihan. Sobo je lah. eh2?? apa nokkss2 nih?? Geli aku mendengarnya.. :S

Syira ITIK KEJ♥M said...

sebenarnya aku nak komen benda lain, bila baca komen dekat atas terus aku nak tergelak gile-gile. quote:

"hahaha..lawak..nih mesti dari china..produk depa memang la..haha"

aku rasa ini mesti ada kaitan dengan variasi simfoni yang menetap di negeri china....

AiZ said...

kelakar tul pereka baju tu.. perlu diketuk kuat kuat ... ^__^





Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

WZulhilmi said...

@Syira ITIK KEJ♥M
dia kan duk China. mesti dah biasa buat benda2 cetak rompak nih.. hahaha :).. mati lah kul dia baca komen nih..

@Aiz
JOm ketuk sama2.. *dush2*