Wednesday, July 14, 2010

Gelusil, Tagamet & Buscapon

Lalala~~~~

Seperti yang korang tau Isnin lepas aku dah start mula semester baru. Bagi korang yang ikuti entry2 lama aku, korang mesti perasan aku selalu dok mengeluh bagai sebab tak nak start semester baru sampai korang pun naik letih nak dengar. Tau2 lah dengan masalah macam2 yang aku kena selesai untuk first day tu. So aku bersiap sedia lah nak expect worst things to happen. At the same time dalam hati punya lah banyak doa + berpikiran positif supaya semua berjalan lancar. :'S

Ajaibnya aku rasa semua doa aku dah dimakbulkan Tuhan sebab hari Isnin tu semua nya berjalan dengan lancar. I mean sangat2 lah lancar sampai aku tak expect everything will be ok. This is too good to be true!! So semua masalah tu dapat disettlekan jugak pada hari tu jugak. I'm soo damn happy!! :). Alhamdulilah!!

Tengok gambar pun macam happy+tenang. Macam tu lah perasan aku. :)

Tapi based from my experience. Bukan setiap masa benda happy akan berlaku. Aku aware sangat tu. Dah nama pun lumrah hidup kan. Bila dah balik bilik. Terjadi lah kejadian Bungkusan Apa Nih!! Aku tak tau nak anggap peristiwa ni sebagai i'm getting luckier or petanda something worse will happen. But you know me. I wil try to think positive dekat semua yang berlaku dalam hidup aku. :)

*Bayangkan bunyi petir sekarang*

Tepat pukul 3 pagi aku tiba2 terbangun weh!!! Sakit perut!!! Ni bukan sakit perut biasa nak pergi toilet. Tapi yang lagi dasyat punya!! (jangan mengada2 pikir aku kena sengugut!!). Aku kena angin+gastrik!! Astaga sakit dia sampai memulas2 perut aku. Bayangkan kain baju korang berputar2 dalam washing machine. Macam tu lah keadaan perut aku. Lagi best lagi bila aku rasa nak muntah. 

Uwek uwek uwek *bunyi muntah*<<< dekat toilet lah!!

MySpace

Amik ko pagi2 buta ko sorang2 buat aksi bunyi muntah bagai. Nasib baik tak de orang masuk toilet time tu. Kalau tak terpaksa aku muntah dengan gaya cool + macho. Last sekali aku terdampar kat katil sampai pukul 7 tak tido menahan sakit perut. Nasib baik time kul 7 tu dia kurang sikit. So boleh pergi kelas (Bersemangat waja betul nak ke kelas!!)

Lepas habis kelas. Aku terus pergi klinik and dapat cenderahati ni.

Tengok!! Siap dapat ubat terkawal lagi!!

Gelusil, Tagamet dan Buscopan. Tu lah nama ubat2 yang aku kena makan sekarang. Macam nama pokemon aku rasa!!. So wish me well ok. :). Aku tak suka betul ubat pink bulat2 tu sebab dia kena kunyah.. Haissh!!

P/s : Kena marah dengan doktor sebab makan tak ikut masa - -".

First photo by: EℓizaCate

16 comments:

Dreamerz said...

Salam,
Dekat2 nak puasa ni kena jaga lebih sikit perut. Ubat kena makan ikut time, sebab gastrik ni mudah nak kena, lambat nak baik..

AiZ said...

aah =____=" memang nama cam pokemon ah.. lawak tul ubat sekarang... ^__^
moga sihat laju-laju bro.. ^__^ gagaga


Aiz latest entry
Aiz suka anonymous macam ni
Blogger sekarang masak tak sedap tapi paksa orang makan?
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

Fay Nana (Cik Fana) said...

take care of ur health ye. :) semoga cepat sembuh.

swingoflife said...

=.="
I tot u kerap mkn, xsngka lak kna gastric. Slalunya org yg skip meal yg slalu kna gastric. I can imagine the pain coz I also suffered from gastric.
Anyways, GET WELL SOON! ^_^

WZulhilmi said...

@Dreamerz
Thanks for the advice bro.. :)

@ AiZ
Tu lah nama ubat pelik2 sekarang nih.. Nak sebut pun payah gila.. Thanks for the wish..

@Fay Nana (Cik Fana)
Thanks Fay.. :)

@swingoflife
owh.. i mmg kuat makan.. tapi klu kat rumah lah. tapi bila dah balik kolej mula lah tak teratur semua time makan.. (- -")..

star said...

masalah ape yg mbuatkn ko xnk sgt msk sem baru weh?cam seyes je???
take care of ur health ok?jgn stress sgt..relaks...

Syira ITIK KEJ♥M said...

sakit perut ibarat mimpi ngeri. kau makan jelah ubat pokemon yg doktor kasi tu bagi habis. lepas dah makan habis baru boleh katakan hai kepada perut yang tidak sakit! :) :)

tengok, nak suruh makan ubat pun terpaksa pending, sabor jelah.

cracked bunny said...

tu mcm ubat utk org pregnant aje.percaya la ckp aku ni (jgn percaya).hahha.

WZulhilmi said...

@star
adalah masalah2nya. yapi dh selesai dah.. don't worry.. :)

@Syira ITIK KEJ♥M
jangan aku jadi pokeman sudah.. btw aku still dlm recovery lagi nih. hahaha.. tapi boleh dah melompat2 riang..

@Cracked bunny
Sha.. ko jangan.. nak jadi doktor dah ni.. karang pompuan pregnant ko bagi ubat cirit plak.. HARU!!

ishiko said...

uhh..xsukenyer saket perot.. xsuke ubat kunyah2x!!! weyh, take care k..

ishiko said...

aahh..lupe.. neh ishiko dtg share kuih yg ko bwk kt blog ak tu.. jgn skt perot ag k ;D

Umie Nadhirah said...

Ubat pink tu kan x pahit?

WZulhilmi said...

@ ishiko
laa,, kenapa bawak kuih sy bali.. nk kuih baru.. hahaha.. thanks!! :)

@Umie Nadhirah
ubat pink tu rasa di biasa2 je.. tapi sy tak suka kunyah2 nih.. dh lah besar bagai..

Umie Nadhirah said...

O...besar tu lah yang best ^_^

Abu Luqman said...

jalan jalan malam..my tnet slow tak leh bw

xazryx said...

ubat ape tuh ?