Tuesday, July 27, 2010

Review McDonald's GCB | Burger Ayam Di Grill!!

Lalalala~~~~

Alahai!!! Dah bersawang gila dah blog nih!! Tengok!! Segala jenis labah2 dah bersarang kat sini!! Tarantula, Hobo Spiders, Ground Spider, Jumping Spiders.. Siap bertelur lagik!! Ni lah akibatnya kalau tinggalkan blog lama sangat. T T. Takpe2. Nasib baik ada Ridsect!!

Syruuuhhhhh!!! Syruuuhhhh!!! *Bunyi spray* <<< Jijik gila bunyi (- -")  

Seperti biasa entry aku lately nih asyik berkisar pasal makanan je. Cuma last post je pasal movie. So kali ni aku nak review pasal makanan lagi. So kali ni menu pilihan aku ialah~~~~

Tada!!!

Mcdonalds GCB!!! a.k.a (Gulai Campur Bab*)

Miahahaha~~ Ok2 tak lawak..

Grilled Chicken Burger!!!

Mula2 tunjuk gambar promo dulu. bagi kecur sikit air liur korang dulu.

Untuk makluman korang aku baru tau benda alah ni wujud kat Mcd. Mungkin sebab kat bilik aku ni tak de TV, so semua perkembangan makanan semasa aku tak tau. Bila dah sampai kat Mcd nampak je benda baru terus order, sebab nak try benda baru. (last2 duit pokai!)

Teng teng teng!! Bila dah order terus dapat satu kotak special design punya untuk burger ni. Kagum sekejap. Ye lah, kalau burger biasa versi rakyat bawahan (burger Rm7-+ hinggit) McD ni selalu bungkus pakai plastik je.  Yang ni guna kotak pulak. Kena lah weh!! Dah bayar mahal!! 

Tringg!!! Ni lah kotaknya.. Maaf!! Kualiti gambar tidak seberapa. (Time ni lah wish ada camera DSLR!!)

So tak payah bebel banyak2. Meh aku cerita apa ada dalam kotak nih!! Sebelum tu tengok gambar burgernya dulu. Baru senang korang nak bayang.


Yummy!!!. *sebut dalam nada excited*. Aku cukup puas hati betul dengan roti atas dia. Cantik je keadaan dia dengan biji bijan tuh. Selalunya kalau dapat hampeh. Bijan ntah ke mana roti ntah ke mana. Lepas tu roti penyek!! Tapi yang ini tidak!! (Pernyataan ini tidak sah untuk cawangan McD yang lain.)

So dalam dia ada ayam yang telah dipanggang, bukan digoreng ye. Special punya. Ayam pulak dia amik thigh je atau dalam bahasa melayunya PEHA!!! Bahagian macam bontot, dada, kepak dia tak amik. Lepas tu dia tabur dengan kobis yang ranggup disaluti dengan char-grilled sauce. YUMMY!!!

Apa yang aku boleh cakap kat sini. Bagi aku lah. Tak tau lah rasa korang macam mana. Memang rasa dia sedap. Plus boleh kenyang woo makan ni (Kalau combo set ye). Sebab saiz dia agak panjang lah. Lepas tu rasa dia agak istimewa sikit maybe sebab ayam dia di'grilled' kan bukan macam cara biasa kita tengok kalau burger mesti guna ayam yang telah digoreng atau dikukus (setahu aku lah). So this is MUST TRY!!.

P/s : McD siap buat slogan lagi kata burger ni Great Tasting, Grilled, Glorious, Georgous!!. Bapak banyak G!! Nasib baik tak letak GaGa.. T T 

15 comments:

swingoflife said...

Gggrrr~ You always makes me feel hungry!

Liyanaa. said...

saya pandang burger ni sebelah mata saja. paling sedap spicy chicken mcdeluxe sahaja

wanie said...

ehh ko trtggal satu lg G..Gone! (ni dlm iklan tu yg cakap ye, aku x tipu)

ehh beger ni boleh layan laa..mmg knyg..tp, xleh mkn slalu..nnt die mcm muak..tp, kalo mkn bigmac x muak..haaa..gumuk pun xpe~

Affan Ruslan said...

owh ni yg org dok review haritu.
tak merasa lagi. hehe

star said...

betul ckp saudari wanie tu hehe...it's gone!ala ko xbgtau harga die bp?haha byk duit nmpk,belanja kemain,jgn ujung sem nnt sesak udah hahaha...lg satu G...gedik!kekeke

WZulhilmi said...

@swingoflife
OpppS!! I did it again!! LOL..

@Liyanaa.
Wow.. be careful wht ur wish for.. nanti silap haribukan ko telan 3 biji kang..

@wanie
ya ke?? Betul lah aku dh mcm katak bawah tempurung sbb x de TV.. Btw Gone sbb ade org makan ke??

@Affan Ruslan
Siapa yg reveiw?? memang sedap..

@star
klu mkanan x pe.. beli banyak2 pun x bazir.. <<< siapa kata!!

Kancilbiru said...

naaaaaaaaaakkkk...blanja buleh?

-fickryhisham- said...


Woww!!

Look's YUMMY + MARVELLOUS + DELICIOUS + GRILLED + GLORIOUS + GERGOUS + GOLD + GEMPAKZ + GILA-GILA!!!

Naseb baek entry hang yang review pasai burger nie aku dah balik Malaysia..

Kehkehkeh...

Kalo tak kempunan aku nanti...

Nie nanti plan nak singgah mekdi kui3~~~

Meleleh ayaq liuq aku nie..

Tapi part tak boleyh blah yang pasai GaGa tue...

Hakhakhakk..

Beliau tak bersalah pon...

Sekian.

AiZ said...

hanye aiz je latak gaga.. gagaga |^___^|

Nudi said...

superb gila ke benda ni ?

nk try

Weeda said...

teringin sangat GCB ni..esok baru nak g cari...


nampak sedapp...

weeda pantang nampak makanan2 baru nih...mesti nak rasa..

ayin~weeweet said...

oh..lapar..daging xda?ayam je?tbe2 jd mcm xsedap hahaha

WZulhilmi said...

@Kancilbiru
klu saya ada rezeki lebih.. sy belanja akak punya.. :)

@-fickryhisham-
apa lagi.. sila serang McD yang berhampiran.. klu ada kupon disakun jgn lupa pos kt aku..

@AiZ
Aiz nak jadi adik angkat gaga ek.. Hahaha

@Nudi
Sila try sekarang.. start moto bagai!! hahaha

@ Weeda
Betul2.. kalau ada benda baru je mesti nk cuba... last2 jatuh miskin T T

@ ayin~weeweet
belum cuba belum tau.. :)

zety said...

i dah makan GCB..baca entri i pulak pasal GCB..memang rasa orang atasan bile makan GCB kan?

Encik Tikus said...

cuba tukar daging tue dengan daging tikus. sure sedapp. haha ;)