Monday, July 12, 2010

Tips Menghilangkan Double Chin

Lalalala~~~

Walaupun dah sehari tinggal blog macam dah seminggu rasanya. Lagi2 bila dah tinggal tak berupdate. Rasa macam tak bernyawa blog. Rindu gila!! T T

Btw aku dah selamat sampai ke Kolej Kediaman aku. Alhamdulilah!!. Akhirnya 9++ jam berakhir semalam. Menderita wei bontot aku. Kebas gila tambahan pulak dengan alunan Minnal FM sepanjang perjalanan.  Ye Minnal weh!! Kalau tak tau sila Google sekarang. Kesimpulannya aku telah diseksa secara fizikal dan juga mental. Nasib baik daya ketahanan aku tinggi. Kalau tak... HARU!!!

Aku nak bagi tau kat korang ni. *tiba2* Dalam beberapa minggu lepas aku perasan yang muka aku dah ada perubahan yang negatif!!. AKU DAH ADA DOUBLE CHIN!!!! Ok2 dalam bahasa melayunya dagu berlapis!!! Tapi tak de lah serius sangat sampai boleh terjuih sampai ke lantai. Dia comel2 je bentuknya.Tapi still kalau dibiarkan akan jadi teruk!!

Nampak tak kat bawah dagu tu. Ada lemak berlebihan sikit. Tu lah namanya double chin!! 

Creepy gila weh bila aku tundukkan kepala. Muncul double chin tu!! Aiyooo!!! Ni mesti akibat aku makan banyak sangat nih. So mulai sekarang aku nak exercise dengan lebih dasyat untuk mengemiskan balik dagu aku yang tak berdosa itu. Weh!! nak jadi artis weh mana boleh ada benda2 alah nie!! Hahaha.

Then aku terpikir.... Exercise jenis apa yang boleh aku cuba?? Tak kan nak pumping guna dagu?? Or lompat bintang sambil geleng2 kepala 180 darjah secara extreme??!!.

Ataupun ikut cara Beyonce exercise??

Exercise Beyonce Cara Pertama

beyonce2

Hentakan dagu secara dasyat sambil sampai dagu berpeluh

Atau

Exercise Beyonce Cara Kedua

beyonce

Hentakan dagu secara berirama dengan bahu dengan kadar kelajuan yang extreme.


Mana satu nak try ek??? Gila ko!! Dua2 tak pratikal kut!! Buang tebiat apa kalau orang tengok!! Lagi2 tak mampu aku nak buat laju2 macam tu. Cuba korang try? Tak boleh kan. Dah2.. Jom kita tengok exercise yang lebih berkesan dan yang paling penting masuk akal!!


So ada beberapa exercise yang boleh aku tengok boleh kita try sama2 . Antaranya :



1) Korang hanya perlu donggakkan kepala memandang keatas selama beberapa minit. Mudah gila kan!! Tapi kena amalkan lah setiap hari. Baru nampak kesannya.

2) Kaedah yang ni aku belajar dari Rancangan Rachel Ray. And aku dah amalkan dah cara ni beberapa hari yang lepas. Caranya sama dengan yang atas tapi advance sikit. Sambil dongak tu korang kena jelirkan lidah. Nampak macam jijik kan bila org lain tengok. Macam lucah pun ada. So buat dalam bilik sorang2.  Supaya tak menimbulkan syak wasangka.  



3) Cara ni paling sesuai bagi orang yang pemalas nak buat kedua2 cara dekat atas. Korang cuma perlu makan chewing gum!! Kunyah sampai lebam. mesti hilang terus lemak berlebihan tu. Tapi aku tak guna kut cara ni. Sebab aku tak gemar chewing gum sangat. Kadang2 je makan. 

So apa lagi!! bagi yang ada masalah lemak dagu berlebihan booleh try mana2 tiga cara kat atas. Bagi aku. aku akan try cara kedua (Sebab artis buat kan!!! - -"). Gud luck!! :)

P/s : Naik lenguh mulut aku buat senaman ni. 

Info Tambahan : Penulis hanya mengalami sedikiiiiiiiit sahaja double chin. So jangan pikir bukan2. Harap maklum.

10 comments:

suhaisweet said...

Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

-fickryhisham- said...


Hakhakhakk!!!

Lawak giler entry hang nie..

Siap promote Beyonce si seksi gedik lagi buang tebiat tue~~~

Tarian dagu hang nanti aku apply bile ader mase lapang nanti ekk?!!

(nampak cam pondan jer gambaq beyonce tue}

(=____=')


WZulhilmi said...

@-fickryhisham-
a'ah.. aku pun klu tgk lama2 beyonce tu macam bapuk pulak.. hahaha.. aku nk try gak buat senaman beyonce tu.. tapi tak mampu T T.. Laju sgt!!

Fay Nana (Cik Fana) said...

haha kalau ko buat yg mcm beyonce tu mesti org ingat ko buang tebiat. :D

aku nk try jugak. -_- tapi yg bukan mcm beyonce tu.

WZulhilmi said...

@ Fay Nana (Cik Fana)
Tu lah.. mesti org kata aku gila! tapi kelakar lah bila tgk beyonce buat mcm tu.. hahaha

Eh try la.. Rachel Ray pun suruh buat.. :)

Kancilbiru said...

phewitt blog cantik...ce ce ce...

AiZ said...

woah.. ingatkan buat macam beyonce tu.. gagaga ^__^




Aiz latest entry
Negara millionaire yang miskin
Trik iklan mangga Ad yang aiz guna
Kenapa blogger nak bersaing? haishh
Bahaya di tempat yang ade WiFi



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

WZulhilmi said...

@Kancilbiru
Kak Niza!! Ni pasal entry dagu berlapis bukan pasal blog ni.. Hahaha.. Btw thanks :)

@AiZ
Klu buat macam beyonce tu boleh jadi mereng sikit sekejap. Sebab otak dah tukar tempat kedudukan..

Anonymous said...

nice entry ni..suke bce...org yg tgh menangis pon leh tergelak...
nk tanyer..bpe lme kite kne dongak mcm tu..

Anonymous said...

Nak tnya, exercise no2 tu wat sekerap yg mungkin dlm sehari ker?