Monday, October 25, 2010

Present! Present! | Bukan Present (Hadiah) Tu!

Besok pagi (Pagi ni lah) pukul 8 adalah hari penentu untuk subjek English. Sebab group aku kena present our complete final research yang dah 13 minggu sengsara buat sampaikan tiap2 minggu meeting semata2 nak buat benda alah ni. Siap bagi questionnaire kat orang lagi bagai. Yang peritnya nak buat report dia. Alahai! Format dia macam2. Nak kena space sini lah tab si lah bold sini lah. Ish!!!

Lepas tu petang tadi baru je selesai buat 43 SLIDES UNTUK POWER POINT! Amik ko bebel sorang2 kat depan nun. Yang paling bestnya sorang boleh cakap 4 minit je. Aku dah try test tadi (cakap pun dah tersebur2 nak kejo masa. Part aku ada 13 slide!) dapat 5 minit setengah!! OMGEEE!!! Tiba2 jadi kejang kaki. Sebab lecturer tu cakap.

"Present hanya 20 minit ye. Kalau ada member yang tak sempat present saya akan ambil markah yang dah present bagi sikit dekat yang belum present". T____T

Dah lah group aku ada 5 orang. So besok memang kena rushing2 gila speaking. Tapi.. Tapi... kalau dah "ermmm" atau "aaaa" dah makan masa seminit macam mana??????? - -"

Owh, abaikan tanggapan negatif aku tu. Buat steady je esok. Yang penting tak tersasul macam dulu. Nak laju sangat sebut last2 tersebut 'Sexual" instead of "Social". - -"

Nak tengok tak cover slide group aku?? Penat buat weh! Konon!

Tada!!!!

Best tak tajuk??? KO DAH BUANG TEBIAT!!!
Kalau ko nak failed buat le research pasal kat atas tu. Ok lah ok lah aku tunjuk tajuk yang betul punya..

Tak havoc langsung tajuk.
Oh! Btw kalau nak present esok maknanya kena pakai baju SUPER FORMAL!!! Maknanya kena pakai baju kemeja+ seluar slack + kasut hitam(kalau jalan klepek klepek bunyi dia) dengan tie. Tie??!!! Shoot! Aku dah lama tak pakai.... Sampai lupa dah nak ikat macam mana. LOL! (Ke aku ada short memory nih??)

Nasib baik ada Youtube~~ 




8 comments:

ishiko said...

hahhaha... kiteorrg kt kampus hari2 super formal... -_-"

cracked bunny said...

good luck bro.ko boleh buat yeah!
mcm kwn aku pernh tersasul time jd mc
tye aku ngn kwn aku
"how do u fuc.. each other?"
pastu semua org dh gelak dia ckp sorry2
"i mean how do u found each other?"

haha.ko jgn buat beb!

cracked bunny said...

eh add aku fb

"sha wbunny" ;)

little cart00n said...

all the best! :)

Kancilbiru said...

all the best yer...jangan ko pegi dressing ala2 lady gaga tu dah..hihihi

ayumiyoshida said...

haha. okay la. 4 minit. case study presentation aku after raya hari tu sorang boleh cakap 1 minutes 45 sec sbb 10 minutes je masa. ada 5 presenter. haha. semput. Anyway, gud luck!

cEro said...

the power of youtube...
nak pakai tie pon ade tutorial..
hehehe

btw, gud luck WZ!!

WZulhilmi said...

@ ishiko
kesian nya korang!! rimas weh pakai formal2 ni... simpati kat ko~~~

@cracked bunny
Gila dasyat mencarut.. hahaha.. klu kat radio dh kluar bunyi teettt dah.. haha.. eh ko semedang suruh ad ko ek. memetang tajuk present aku pasal social networking!

@little cart00n
thanks!! :D

@Kancilbiru
gerenti kena halu terus dr kelas klu pakai mcm gaga...

@ayumiyoshida
Hahaha.. lagi extereme.. tu mesti tersembur2 air liur cakap.. alahai.. apa lah yg sempat seminit tu.. hahaha

@ cEro
Youtube adalah library untuk video yg berfaedah sebenarnya.. hahaha..
thanks cero..