Friday, October 15, 2010

Busy Memanjang!!

Dah berabad rasanya aku tak update kan entry yang berkualiti lagi menyelerakan kat korang. Busy beno lah minggu nih weh! Sampaikan planner board aku penuh semua bagai macam dah tak cukup ruang nak tulis benda nak buat. T___T

Lepas tu bila dah terpampang benda2 tu dekat depan mata hari2. Bila aku nak update or nak buat new entry je. Tiba2 ada satu suara mistik keluar. 

"BUAT LAH KO! NANTI TAK SEMPAT NAK SIAP KERJA. LEPAS TU TAK DAPAT SUBMIT. CARRY MARK PULAK JADI KURANG. LAST2 FAILED. AYOYO!!".

Psycho tul!! - -". Lepas tu bila dah busy bagai. Meja study pun dah jadi haru biru macam baru lepas kena rompakan bersenjata ataupun pun baru lepas gempa bumi Skala Richter 6.


See!! Siap dah bukak blogspot dah. Tapi tak taip2 apa. Ni semua suara mistik punya pasal. Tak tambah lagi sepah2 semua bagai.

Paling dasyat sekali weh! Waktu tido berkurang dari 6 jam kepada 3 jam je!! Hari2!! Umur jadi singkat le macam ni! Boleh cepat mati! Yup! I believe kalau kita tak cukup tido kesannya sangat bahaya. Ya memang kita tak nampak sekarang tapi kesan dia datang waktu kita dah meningkat usia (Tua bangka lah senang) nanti. Dulu aku ada kawan yang dia kata dia tido malam 2 jam je. Kadang2 sampai tak tido pun. Alasannya study punya pasal.  GILA!! Ni sah2 berpenyakit masa tua nanti. << Suka hati ko aje!

Tak payah lah cakap kesan masa tua nanti. Sekarang pun aku dah rasa lain macam je nih.  Lagi2 time masa
nak naik or turun tangga tiba2 rasa macam. 'Eh! betul ke aku pijak tangga ni??". Lepas tu rasa macam keawang-awangan sekejap. Bila dah kembali kat dunia yang nyata, automatik rasa macam nak hilang stability nak berdiri. Owh! Gila dasyat ko jatuh bergolek dekat tangga. Jadi cerekarama karang. 

Tapi yang paling obvious sekali bila tak cukup tido mesti ko tak alert dengan benda sekeliling ko. Ye lah dah mata dok terkatup2 nak menahan ngantuk lepas tu kereta hon kat belakang pun ko tak dengar. Last2 masuk paper. Bukan keluar berita pasal artis nak tumpang ko naik kereta!! Pasal kena langgar ler. Imaginasi korang ni tinggi betul! - -"

But in my case, kes tak alert dengan surrounding terjadi masa tengah nak tunggu next class. Konon2 cadang lah nak duduk dekat meja banyak2 yang dekat tepi2 kelas tu. Konon nak lah take a nap sekejap. Lepas 10 minit kemudian baru aku sedar..


Kotak aircond baru pasang dekat sini semalam. Tak pasti benda ni dah siap pasang ke belum sebab dekat sebelah aircond kedua baru je siap pasang separuh. Wayar siap terkeluar2 lagik!. Meja equipment pun tak ubah lagi. Aku pun main bantai duduk aje kat situ. 

Bayangkan benda tu jatuh macam Final Destination.. Pecah kepala! Otak berterabur keluar~~~ - -"

8 comments:

Umie Nadhirah said...

Umie pun mengalami situasi yg sama sekarang ni.

Mata dah macam panda,berjalan pun tak tau sedang pijak tikus ke lantai.HAHAHA.

Smakin akhir sem,smakin x tido =____=

aYaz said...

har har har...
tade nye ko mati sbb tu,mlainkan mmg dh smpai ajal..
live ur life 2 d fullest,okeh?
gambatte ne...

^.^

swingoflife said...

Hoho.. Student life ma.. Take it easy there aite Z! ^__^

cEro said...

takpe WZ,
ko selesaikan dulu keje2 ko...
aku tau, pembaca ko sume memahami..
gud luck!!

ishiko said...

bahayaa gila....

I_Hate_Lolipop said...

adakah ko satu flight dalam cerita final destination? kalau ya, sila berhati2 dan solat jgn lupa.

WZulhilmi said...

@Umie Nadhirah
Habis lah penyek tikus tu kena tenyeh.. Hahaha.. Hwaiting Umie!! :D

@aYaz
Tapi at least kita kena lah berhati2 untuk elakkan dr terjadi benda tak elok kat kita bukan? hahaha.. So mcm mana konvo? Mesti best kan?

@swingoflife
I only love the part that student get certain discount.. Miahahaha =P.. Thanks for ur support!

@ cEro
cero bkn pembaca blog ni ke?? *tiba2 emo*. Thanks cero! :)

@ishiko
tau tak pe.. Hahaha

@ I_Hate_Lolipop
Nasib bukan satu flight.. sbb naik kapal terbang pun tak pernah.. HAHAHA

star said...

Tulah nasib student haha tapi aku skang dah keje pun same...kadang2 aku drive nak balik kampung straight pas keje,rasa cm mimpi je,dah siap tertido2,tgk2 dah masuk lane btentangan,nasib baik takde keta...huhu
Btw,haha lawak tgk mata ko tuh!