Sunday, October 3, 2010

"Aku Maluuu" Contest | "I'm Ashameddd" Contest

*Contest ini telah ditag oleh Encik cEro (Yang semakin nakal tag2 sekarang ni. Hahaha. Thanks btw)
*Dan Contest ini dibawa khas oleh Blog Kata Kila yang dia rasa duit dia dah macam mencurah2 sehingga ke ladang gandum tu yang buat contest tu menyeronokkan!!


In order to melayakkan aku memasuki contest ini. Aku kena cerita satu pengalaman yang memalukan yang pernah terjadi dalam hidup aku. So aku nak cerita satu kisah yang maybe one of you pernah dengar. Sebab aku pernah cerita benda ni masa di awal2 pembabitan aku di dunia blogging ni. Tapi ni yang ni versi remix punya. Lebih mantap lagi. So here we goes.

Seperti yang korang tau. Radio Fly Fm suka benooo lah buat contest untuk pendengar setianya macam aku. So diorang buat lah satu contest ni. Namanya "Fly FM Cash Call". Total hadiah yang ditawarkan sebanyak RM60 ribu weh! Sapa tak nak!.

Bling2 tu cukup menarik perhatian!

Syarat dia simple je. Mula2 daftar dulu. Lepas tu bila dah keluar isyarat "Cue to call" kenalah cepat2 hantar mesej dekat diorang. Lepas tu tunggu diaorang call balik. Bila diaorang dah call, DILARANG KERAS/HARAM sebut hello ke, hai ke, instead korang kena gelak kuat2 kalau boleh serakus2 yang boleh.

Dan korang tau lah aku kan. "Ish! apa kejadah contest macam ni. Tak mau aku masuk. Buang tebiat apa suruh orang gelak bagai". Tapi lepas dah hari2 dengar semua pemanggil dok menjerit2 menang at least RM1000 ke atas. Tak ke ko pyshco nak masuk!. Last2 daftar masuk. - -"

So one day. Tengah khusyuk2 buat assignment sambil dengar radio. Keluarkan lah "Cue to call". Then hantar lah mesej. Tapi aku tak expect pun diorang nak call balik. Saje je2 hantar. (Padahal mata tu asyik tengok handphone je bila lah nak berbunyi nih). Lepas tu tiba2 handphone aku betul2 berbunyi weh!! Gila ko tak terkejut!

Nak tambah lagi keterujaan tersebut. Nombor yang call aku tu nombor unknown...... SILA BUAT MUKA EXCITED SEKARANG!!! FLY FM DAH CALL AKU. Apa lagi terus ghairah accept call gelak macam orang happy gila tak cukup vitamin konon2 hari ni aku sungguh lagi bertuah. But then...

"Hello..Kami dari Sunway College nak tanya pasal..."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~*Bunyi Cengkerik*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MALUUU NYAAA!!!!!!!!!!!!! Bukan Fly FM yang call!! Aku terus tekan end call tak dengar pun apa orang tu nak cakap sampai habis. Malu weh malu!! Even orang tu tak nampak muka aku. Tapi malu dia astaga.. bersamaan ko jatuh parit depan khalayak ramai. T_____T

That's it! No more Radio Contest.. Trauma!

P/s : Kilaaaaa.. I'm sorry sebab tak tag lagi 3 orang. Sebab kalau aku tag sekarang mau cirit diorang buat entry tu hari ni. Mesti tak sempat. Dah lah hari ni due date kan. Kalau bukan due date hari ni. Bukan 3 orang aku tag tapi 5!!!! 

Damn!! You're sooo lucky my readers. Kalau tak sorang2 aku tag suruh buat.

Upadate : Wow!!! rupa2nya ada yang tak cirit kalau kena tag buat contest ni hari ni!! I'm impressed!! So aku tag 3 orang iaitu:

TAHNIAH!! Now do you job!

8 comments:

cEro said...

ada nama aku...hehehe..

hhaha, aku pnah jadi gak, tp yg hotfm dulu tu, yg kena ckap mende ntah mase dia call..

rupanya yg call aku adalah lecturer..
jadi bahan dlm lecture dia..hahaha

wanie said...

hish! ghase nk bom jb lah skg ni! HAHAHA aku dh agak dh msti ko tag aku ngn syira punyeee..hahaha..tggu, tgguuuuu...aku cari idea dlu yeee..kalo sempat :P

kata kila said...

apesal sume cakap macma tak sempat ni.hahaha.nak kila lanjutkan ke?


btw, tak pernah masuk plak kat radio ni.mcm best.haahahahaaahahaaha

Liyana Lunia. said...

eewww nak malu buat apa, bukan dia tahu kita gelak sebab apa T_________T

(emosi)

WZulhilmi said...

@cEro
hahaha!! lagi dasyat sbb org tu kenal ko.. habis diperlinya ko dlm kelas.. hahaha..

@ wanie
uit! sampai nk bom.. Hahaha.. cpt2 siapkan!! nanti x sempat!

@kata kila
X pe lah kila.. stick tarikh yg asal.. nanti peluang aku nak menang tinggi sikit.. miahahaha

@ Liyana Lunia.
cik liyana sakit ye.. hahaha.. malu lah dh gelak mcm hantu lepas tu org tu org lain pulak jawab.. bygkn klu rumate ade kat sebelah.. berganda malu..

Syira ITIK KEJ♥M said...

alamak3

F.I.C.K.R.Y said...

Hahahaa.... baik ko carik pokok kelapa, pi panjat tinggi-tinggi bagi menyembunyikan kemaluan yang ko hadapi tue...

Ehh, cam tak kena jer ayat 'kemaluan' tue~

WZulhilmi said...

@ Syira ITIK KEJ♥M
Tak buat pun... T__T

@F.I.C.K.R.Y
mencarut!! Hahaha.. Boleh tak klu aku tukar pokok kelapa kepada pokok