Saturday, March 3, 2012

5 Random Things #12

Ahhhh~~ 4 days missing from writing any entries. Result? Tangan tergeto-geto (tergetar-getar) nak taip something. Actually baru balik dari New York sebab attending some kind of musical theater there. It's been an awesome show tau tak!! Tunggu update tu lain kali ek.

PTUIH!!!!! Padahal laptop ko kena format kan! kan! 

*kembali ke dunia realiti* 

#1 Tuttih Frutih!! (pengunaan 'H' diakhir perkataan menunjukkan ekspresi excited, perasaan yang melonjak-lonjak) secara rasminya dah dibuka dekat Jusco sini. Teringat time dulu-dulu memang susah nak cari outlet kedai ni especially kalau sesiapa yang duduk luar Kuala Lumpur. Tapi bila dah ada depan mata. Hurmmm, hurmmm.

For those who are wondering what it is looks like.

For every 100gm = RM5.30

Aku tak boleh bayangkan kalau ada makcik-makcik memana dengan anak empat main masuk je lepas tu tak tengok harga disusuli anak-anak pulak ada selera besar. Lepas tu semua pakat bubuh satu cup penuh. Perghhh!! Mau koma terus bila total. I mean separuh biji strawberry pun gamaknya dah cecah 100gm kut. Lagi-lagi kalau letak frozen yogurt dia tuh. You know me, I hate restriction. Kalau boleh nak letak penuh-penuh baru puas. Hurmm, tapi saya bukan anak hartawan. Ok bai.

P/s: Ok fine, demi nak rasa. Maybe lah maybe suatu hari nanti akan menyelinap di belakang sambil memegang cup berwarna oren (the smallest).

#2 I don't know why, but I think I got this kinda 'curse'. Every item (pakaian) yang aku berkenan nak beli mesti harga dia mahal betul. Kadang-kadang sampai 50-70 ringgit per piece. Like are you crazy or semething? (marah-marah dekat prize tag).Ya, ya I do believe baju murah pun siapa kata tak lawa. Tapi mana dia? mana dia? LOL. And now this curse seems to be transferred to the other item. The books. Kalau tak RM50 keatas mesti tak sah. Arghhh~~ Stress. Lepas tu end up beli fast foods. Then as a result, jadi budak emo berdagu lapis yang annoying.

#3 Baru lepas format laptop and it feels like misi Wawasan 2020 dah tercapai.

#4 I hate it when every time I hit the number 4 I've no clue what to write about.

#5

Simon Cowell Expression : Priceless

7 comments:

zatyy said...

#1 Kat sini ada satu tapi entah tak tergerak hati lagi nak pergi. Plus ongkosnya nga ada. Maka duduk rumah diam-diam saja.

#2 LOL. Aku rasa kau pya taste tinggi. High maintenance.

#3 No komen

#4 Ditto

#5 Errr. Okay bye.

zatyy said...

#1 Kat sini ada satu tapi entah tak tergerak hati lagi nak pergi. Plus ongkosnya nga ada. Maka duduk rumah diam-diam saja.

#2 LOL. Aku rasa kau pya taste tinggi. High maintenance.

#3 No komen

#4 Ditto

#5 Errr. Okay bye.

fay said...

btw, ada je kedai youghurt ice cream lain yg macam tutti frutti tapi harga lebih murah dari tu. aku pernah try Youghurtlicious, cup sederhana dapat free dua topping dgn harga RM6. ;P tapi aku x tau la dekat JB sana da ke tak. kat KL pun aku x jumpa. kedai tu ada kat Kluang. hahaha.

Yui Light said...

Hahahahaa baru balik dari newyork kononnnnnnn XD

1. Aku pun teringin nak makan. Ape yang special tutti frutti ni.

2. Sama la wei, but most of the clothes yang aku nak, harga dia sampai 100++ wei...sedih gila T__T

3. Tahniah dah format laptop xD

4. Bammmmm

5. Kesian la pulak contestant tu aku tengok. Gee gee.

wanie said...

kan aku dah ajo. masuk tutti frutti ko beli yogurt die je. lepas tu kok krunch ke honey star ke buah buahan ke ko beli asing kat supermarket jj. ekekekekekeke

belanjahhhhhhhhhh!

Nesa Wazir said...

curse 2..msti nt WZ akan jd org kaya satu hari nt ni..hehehe..jd bersiap sedialah oke! ;D

WZ said...

Nk makan Tutti Frutti sgt! =(