Sunday, March 11, 2012

Sushi King + Tutti Frutti (Edisi Kompak)

So last week, dapat  jugak peluang masuk sendiri ke Sushi King dan rasa Japanese Food dengan lidah sendiri for the first time (Boleh gelak sekarang). And of course dapat makan Tutti Frutti yang semua orang dok sibuk-sibuk cakap dari tahun lepas. I mean like a lot! Macam dah masuk list 100 dessert yang perlu dirasa sebelum mati.   

Tapi mula-mula cerita pasal Sushi King dulu na.

Kore wa 'cawan' desu! *kena lempang* 

Dekat sini bila first-first duduk tu terus kejutan budaya sat. Al maklum lah ko kan duduk Malaysia bertahun-tahun. Tetiba rasa macam dekat Jepun pulak. Ok tipu = =". Tapi lain lah feeling dia berbanding kalau makan dekat meja petak dekat restoran tu.

So this is what you get lepas duduk like a boss. Jakun tak jakun tak? Aku jakun kut *usik semua barang atas dia*

Freeee!! *Amik 10 masuk dalam beg*
Ok sebagai amatur rasa macam nak rasa semua. Tapi sempat dihalang oleh rakan-rakan. Terus dapat warning 'JANGAN AMIK SESUKA HATI!'
Sebabnya..

Setiap pinggan ada harga dia sendiri depends warna pinggan tu. Ok amik yang jenis biru je. =(

Lepas dah kejutan budaya semua tu, tiba-tiba dikejutkan dengan waiter hidang satu jag air teh!! Air tu free tau tak Freee!!! This is madness!! kah kah batak betul aku. LOL!

*hirup teh* kah kah. Tapi better order air teh lah selain dia free kalau korang order milkshake bagai takut muak cepat plus tak dapat lah nak menikmati makanan dengan penuh perasaan. Paham tak? Tak? Ok.

Sementara tunggu main menu order siap, sempat lah rasa satu dish. Apa ntah  nama dia Maki-Maki samething.. RM 3 sepinggan. Ok dalam budget lagi. LOL! Ni kawan punya sebenarnya. Aku tumpang rasa je. Kah kah. Taktik licik.
Tak sia-sia berlatih guna chopstik selama ni. Walaupun tergetar-tergetar nak pegang. At least dia melekat. 

Ni lah wasabi. Rasa dia weird gila. Sedap lagi sambal belacan. 
And after like a 5 minutes.. Tada!!!

Bento-Aku-Tak-Ingat-Nama-Dia. Ko tengok!!! Tak drooling ke saliva! Dalam RM14 je. (Je tu yang tak boleh blah)

Selepas seminit...

Kah kah. seminit lah sangat. Tapi rasa dia to be honest lah. Ohsem gilaaaa! I need more lah , more!! *hentak-hentak meja*
Lepas dah melantak semua tu, then of course perut ketiga a.k.a perut dessert mintak diisi. Guess what we headed to? TuttiH FruttiH bebi!! 

Terus amik cup macam pro padahal baru first time datang
Lepas dah isi frozen yogurt dia, then upacara memilih topping dimulakan. 

Ni section buah. Jangan amik kalau in budget.
Ingat tips dia. Amik yang ringan-ringan sahaja. lol. Tapi Tak tau lah apa reaksi makcik-makcik kat sebelah time kita orang pilih topping penuh dengan kata-kata "Eh dah tu dah tu mahal kang!'

Finally tiba part yang paling tak digemari ramai. Timbang berat.

*Tiup-tiup sikit kasi murah sikit. Tapi tak berjaya =(* So total RM15.64. Round up RM15.60 
Setelah adegan rebut merebut topping. Ini lah hasilnya. Btw pilihan aku ialah Red Velvet. Sebab yang lain dah pilih Vanilla, Almond dengan Promegranate. Memula ingat nak Vanilla.
Itadakimasu!!!
Rasa dia? Ok Vanilla sucks gila. Macam rasa ubat. Mujur tak amik dia sahaja. Yang lain ok. Tapi lain kali  nak bawak topping sendiri sebab nak lagi murah. Seriously. 

6 comments:

wanie said...

yeahhhhhh berjaya jugak ko ke tutti frutti!!! kekekekeke tu laaa. aku dah kabo. nanti lepas ni beli yogurt die je. topping beli kat supermarket jj jewww kikiki :P



finally! :D

lynnaiza said...

KAHKAHKAH!!
tak boleh blah ko pnye review WZ!tetiba buat aku rs nak p sushi king sekarang!!arghhhh..

WZ said...

wanie
cdgn tu mmg ak nak buat. tp pegi dgn kwn kan. kena lah mcm inesen. nanti apa kata mereka? lol

lynnaiza
bkn ko je, ak yg menulis ni pun nak pegi jugak lagi.

Yui Light said...

First time aku masuk shushi king dulu, diorang siap cakap "Irashaimase" (welcome). Kitorang senyum2 je...kehkeh.

Nak try tutti fruti~~~~

WZ said...

Yui
haaa tu lah. dia guna manners jepun. ak time nak byr bil. punya lah sebut "sumimasen, sumimasen!" takde pun sape2 dtg. =(

Yui Light said...

hahaha tu lah....satu-satunya tempat relevan nak cakap jepun tapi tak dieendahkan langsung T^T