Friday, March 16, 2012

Release The Kraken!!

Aku teringin betul nak sebut perkataan ni especially bila ada siapa-siapa yang buat lawak hambar ataupun ada yang saja nak buat aku annying. Tapi sayangnya takde siapa-siapa pun yang paham. At the end ko macam bertepuk sebelah tangan sebab orang tak paham maksud ko. I am sad. =(

Contoh dialog:

Shu : "Aku rasa aku macam tak boleh bawak ko lah petang ni nanti pasai nak rebut kupon KFC tu. Sorry lah sesangat."
Me : "Apa?! Release the Kraken!!!!!"

Nampak tak nampak tak point disitu?? Ok fine tak paham. Let me explain. *tarik papan hitam*

First the all, tau tak Kraken tu apa kebenda? Well, this is Kraken!

Scary isn't it? = ="
Kalau siapa teka Kraken tu sotong based on my amzing ability of drawing. Then you are right. Tapi ni bukan sotong sebarang sotong. Tapi bapak segala sotong!. It's hugeeeeee!!! Selalu muncul ditengah-tengah laut dengan merobek(?) kapal-kapal lanun, tentera semua. Dia sekali libas guna sesungut dia tu memang dengan Rose-Rose sekali boleh terhumban keluar dari kapal Titanic tu. Punya lah kuat. 

Drawing yang lebih realistic. *batuk* Sumber: Google
 Another one. But with different colour. Source: Google
But actually this Kraken thingy is actually a myth. Memang sampai sekarang orang tak pernah jumpa pun. Kalau jumpa pun dalam movie ataupun game je. But still some believe this thing actually exist. Sama lah macam raksaksa Loch Ness tu. Kut-kut dia main sembunyi-sembunyi dalam lautan dalam, mana kita tahu kan? Tapi buat masa sekarang ini lets treat this thing as a myth ok selagi dia tak muncul.

Konklusinya bila sebut ayat tu dia macam ko punya lah geram sampai nak lepaskan makhluk tu pegi musnahkan kawan ko. Get it? So sekarang dah boleh sebut ayat ni dengan penuh penegasan!



P/s: To be honest Kraken ni rasanya adalah berita gembira untuk penjual Takoyaki diluar sana kalau betul-betul dijumpai. 

6 comments:

Anonymous said...

kenapa aku rasa macam pernah dengar benda alah ni dalam citer pirates of the carribean?

WZ said...

Mcm ak dh kata kat atas, benda ni mmg suka muncul dkt movie. Pirates of the carribean is one of them, Clash of Titan.

zety said...

kahkahkah

ade yang lebih kelakar kalau samakan kraken dengan lagy gaga. weird

WZ said...

Bukan Lady gaga tu mmg Kraken ke?

ayumiyoshida said...

hahahahaha. sorry la semalam ko tweet aku benda ni ke. aku terbaca kraken tu karen. baca entry ko ni baru perasan, tapi tak pe la ada la connection sikit sikit melambangkan penyiksaan yg ganas jugak kan . haha

WZ said...

karen??? = ="