Wednesday, March 14, 2012

Field Trip Malaysia: UTHM

Supposedly datang sini sebab nak hantar spesimen dekat lab dia. Bukan tujuan datang nak catit report kebersihan universiti ataupun terpilih untuk students exchange program ke hapa. Ni datang adalah tujuan pembelajaran semata-mata! Tapi, sambil-sambil tu boleh  lah cuci-cuci mata sikit kan? *titiskan eyemo dekat mata*

So bila first-first masuk pintu gate macam kagum gila sebab semua bangunan lawa-lawa, baru-baru semua. UNTUNGLAH! UNTUNGLAH! kah kah kah. 

Disebabkan proses dekat lab tu lama sangat technician dekat situ pun siap kasi kebenaran untuk buat kerja sendiri selama 2-3 jam. So I've decided untuk berkeliaran berjalan-jalan sekeliling kampus. Sebut perkataan berjalan-jalan tu macam luas dia kebun belakang rumah ko je.

So destinasi pertama ialah: 

Menikmati Waffle cokelat dengan soya sebagai berakfast. What a healty diet! (Padahal sebelum tu ko dah melantak nasi goreng dengan sosej dekat cafe lain).

Actually ni view from koperasi dia. Tak tau lah jodoh ke hapa kedai ni jumpa dulu. Dapat jugak mengunyah waffle
Dari sini jugak boleh nampak struktur bangunan-bangunan lain macam:

Waffle. EH!? kah kah kah.
Ok ok, for real macam,

Masjid. Beso betul! Time ni hujan rintik-rintik. So tak clear sangat. Harap maklong.

Freaking huge awesome Library. Macam Colosseum versi ilmiah!
Sebab tak puas hati apsal beso(besar) sangat library dia, punya lah gagahkan kaki nak pergi tengok apa benda ada dalam dia. Dan selepas 10 minit tapi kalau baca entry tak sampai sesaat pun sampai lah dekat entrance dia.

Bila dah sampai sini terus macam berpura-pura berlagak macam student kat sini. 

Well, lakonan punya lah mantap sampai students semua tak perasan. UNTIL! UNTIL! guard jaga pintu entrance tegur ni student ke apa? sebab bawak beg masuk dalam library. Padahal sebenarnya tak boleh bawak masuk pun kena simpan dekat loker dulu. Ok, identiti dah terbongkar. =(

Kat tengah-tengah dia ada Taman Babylon. Untunglah! (ada cafe jual waffle jugak!)

View dari tangga. Selesa gila! Rasa kalau kena tampo dekat tangga lepas tu guling-guling ke bawah pun takpe.
LUAS TAK? LUAS TAK!

Takat tu je lah sempat pergi. Lepas tu technician dah suruh datang balik lab. Tapi terkilan lah sebab tak dapat pergi dewan dia sebab time tu ada event PC fair. Celah 'Dewan Terbuka' mana aku pun tak cari tak jumpa-jumpa. =(

7 comments:

fay said...

MODEN NYA DESIGN LIBRARY DIA! LUASNYA!!! kalau compare dgn aku punya library memang bagai langit dengan bumi la. tskk.

-Incek Fik- said...

woww!

cantik senibina masjid tu. Subhanallah!

yang library tu serius superb, siap ada taman babylon ekk hehee..


*tipu la kalau aku baca entry ni tak usha waffle cekelat kau yang menggiurkan tu :)

zatyy said...

Masa aku belajar civil dulu ada bab ceiling.. pastu satu type ceiling adalah waffle ceiling.. terus lepas tu aku mengidam A&W waffle. HAHAHA. Tak da kena mengena,,

Yui Light said...

Library lkw kecik jaaaa...wuwuuwuu

cEro said...

nak banding dgn U aku, ini jauh berganda lg cool..
waffle nmpak sedap..hehehe

WZ said...

Tu lah ak dh kabo dkat korang. besooo gila library dia. ada 4-5 tingkat tahu! satu tingkat pun dh luas gila.

ayumiyoshida said...

masjid dia macam masjid usm sekali tengok sebab color. wahlao dia punya library. tersergam indah gitu. semat! boleh ah amek buat tempat penggambaran. asek2 lim kok wing aje.