Tuesday, March 6, 2012

5 Words, 5 Stories

Sebenarnya memang tak de idea langsung nak update sebarang entry. Tapi macam gatal jari betul nak menaip. Tak tau lah addict menulis ke atau membebel sebenarnya. But then of course I can update an entry about The 14 Day Song Challenge yang still berbaki lagi 2 hari. But you know what? Lets just not do that for this time. Lets do something that are completely different. And why I'm doing this? That is because..... suka hati aku lah kan. LOL.

Mula-mula akan dapatkan 5 perkataan (random) daripada sini dan berdasarkan 5 perkataan tu aku akan cuba buat satu cerita. Tak kisah lah cerita pasal apa pun janji ia berkaitan. So here we goes! 

#1 Fashionable

Kah kah kah! Aku harap-harap sangat lah keluar 'Food' ke hapa. Ni pulak keluar. Jauh benooo perginya.  = =". So basically what can I relate with this word toward myself is, to be honest lah I'm not really into this kind of things. I mean yes of course kadang-kadang I do tend to buy something that quite following up to the trend. Tapi tak lah selalu. Lebih senang cerita jarang-jarang lah. Sebab apa? Sebab saya lebihkan duit poket saya kepada bahagian makanan. Kah kah kah. (Motif penggunaan kata ganti diri saya?)

I do more like simple stuff. Macam kalau baju tu kalau boleh kosong je. Tak mo ada apa-apa corak or label jenama. Atapun jenis baju Polo T-shirt pun ok. But basically I love wearing something out of order. Konon kalau baju tu merah then kasut tu kalau boleh hijau ke, atau stokin tu belang-belang biru ke. LOL! I don't really like macam stick to satu warna je. Tapi sekarang macam dah malas nak pikir-pikir dah benda cenggini. So sarung je apa yang patut.

Sebab sekarang lebih pikir nak beli menu apa untuk makan malam karang? Kbai.

#2 Listener

I do think I am a good listener. Like listening to MP3? Kah kah kah. But well, being a good listener makes you(me) bad in starting out a conversation I guess. More like antisosial. = ="


#3 Phenomena

That is sooo random. LOL! But well there is one phenomena beside experiencing a snow fall sambil pakai baju sejuk 4 lapis dengan topi wool atas kepala sambil melompat-melompat keriangan macam budak kecik dapat cekedis. I love to watch Aurora live dengan bijik mata sendiri. Yes this kind of Aurora.

Source: Wikipedia

But unfortunatley, benda ni selalu terjadi dekat Artic, Antartica and some of the places in the world. But hey tak semestinya mustahil kan? 

#4 Packing

I hate packing. Memang satu pekerjaan yang memerlukan daya pemikiran yang kreatif selain memrlukan kudrat yang banyak. I mean bila beg dah penuh sampai zip pun payah. Then suddenly ko tengok tepi rupa-rupanya tertinggal botol shampoo dengan selipar. CELAH MANA KO NAK LETAK??   

#5 Skeleton

I never once touch a real skeleton. Maksudnya tulang originally datang dari manusia. Kalau tulang ayam dengan ikan tu selalu lah. Boleh main lambung-lambung lagi tanpa perasan belas kasihan sekalipun. Tapi kalau tulang betul macam, eh berani ke ko nak peganag? kalau tetiba dia bergerak atau nanti tetiba kena rasuk dengan roh tulang tu ke hapa macam mana? Lol ( There's go WZ's Wild imagination)

Tapi kan dekat sekolah dulu especially dalam lab biology ada lah set skeleton ni. Tapi bahagian tengkorak je not fully set. Maybe tak cukup peruntukan kut nak beli yang set lengkap punya. Sedihnya. So as a result  sampai sekarang satu hapa nama tulang pun dah tak ingat kecuali femur. Ok femur letak kat mana eh?

Swag! Source:DevianArt


5 comments:

star said...

mengarut je kamu malam2 nih!hahaha aku pun good listener gk!-->mp3 part

Fay said...

1. aku pernah try nak beli baju2 yg fashionable tapi end up aku x pakai aktau aku bg adik aku. -.-" rasanya benda2 yg berkaitan trend ni x sesuai untuk aku so aku skrg sebelum beli aku kena fikir beribu kali dulu sama ada bau tu aku pakai ke tak.

2.aku pun good listener jugak. to mp3? ;P

3. Aurora memang cantik. but for me, aku nak tengok cherry blossom. hahaha!

4. Dulu aku x pandai packing2 ni. tp memandangkan aku banyak travel sekarang serius aku dah master sikit packing2 ni. aku boleh sumbat banyk barang dgn hanya 1 beg kecik je. *flips hair*

5. femur tu kat kaki la.

Yui Light said...

Typical WZ....makanan je...kahkahkah

zatyy said...

okayyy nnt ak nak update blog tatahu nak tulis apa. aku akan buat camni. :)

ayumiyoshida said...

okay ini adalah baru dan aku akan kebas ini untuk update bog haha.

1) aku suka tengok fashionista tapi aku fashion failure. thats it. sobbs

2) idk hmm i dont think i am a good listener..........maybe? or mungkin aku mmg tak pandai nak bergaul kahkah.

3) Aurora? oh selalu baca dlm comic penjelajahan je. anyway snow boleh di kira phenomena kah?

4) i am not good with packing things. yes, a failure future housewife. but packing is much better than unpacking haha -.-

5) skeleton? i ance dreaming to be a forensic expert and deals with tulang2 mayat cap jari penjenayah tetapi dasar penakut berangan je mampu haha