Sunday, July 3, 2011

Sugar Glider! The New Cutest Pet

So last night tengok Majalah 3 sebab ada banyak tajuk menarik which is pasal Trans TV (cerita pasal theme park indoor terbesar didunia), serai (erk?) dan Sugar Glider! Haaa! Pasal Sugar Glider ni lah aku pernah sembang2 dekat twitter dengan ermmm is it ayumiyoshida? Yang dia kata kawan dia ada bela sekor siap boleh letak2 dalam beg. Tapi time tu kitaorang memang tak tau nama binatang ni. Al maklum lah binatang ni macam baru dekat Malaysia. So pengetahuan pun cetek.

Those eyes! Raca nak cucuk2! lol. Pic credit to Google.

Tau tak this creature ada poket macam kangaroo. Tapi versi mini saiz lah. Yang ada poket ni betina. Kalau jantan idak ada lah ye. Lagi satu binatang ni nokturnal. Maksudnya aktif diwaktu malam. So sangat mudah lah kalau nak buat kerja2 di siang hari. Letak aje dalam beg pooch lepas tu buat lah ASSignments ke hapa. Tapi jangan lah sampai leka terlupa lepas tu check2 sugar glider tu dah beku kejang dalam beg. lol. (reminder to myself actually)

This is baby sugar glider I guess. Cute isn't it? Pic credit to Google.
Well, well I loved to have one. Tapi memandangkan aku ada 2 ekor kucing dirumah. So it is a big NO NO> Kang esok hari ko tengok tinggal sangkar je ada lepas tu tengok kucing tengah tidur kekenyangan. Haa! Paham2 lah.

Owh ya. Nak tau lebih lanjut pasal binatang ni? Nak jaga macam mana, nak bagi makan apa, etc go check out this blog Under Glittle’s Hut. This owner, Zafirah got 5 sugar gliders! Zafirah ni lah yang kena featured dekat Majalah 3. Tapi satu link blog hapa pun tak kasi. But thanks to my stalking ability. ehem! Jumpa jugak.

This one aku curi dekat blog Under Glittle's Hut tuh. Harap ampun amik gambar tak bagi tau. Ekekekek.

15 comments:

Raji and Yeen said...

woahhh comelnya.. natang ni ad dlm cter Madagascar kan?
hohoho kt Malaysia pun ad gak eh?
tak sngka lak

khairunnisa ♥ said...

comel comel ^_^

ayumiyoshida said...

haha, masa aku baca tajuk kuar dekat side bar blog aku teringat pulak "eh penah borak la dgn kau pasal menatang ni. nak bela pulak ke?" haha.

eh, kau nak bela ke? tak yah ah, nanti terpijak/terduduk mati (macam ko kata dulu) haha.

muka menatang ni kejap macam comel, kejap macam yekk serupa khnizir. haha

WZulhilmi said...

@ Raji and Yeen
ni diimport ke Malaysia. binatang mmg tak wujud kat sini. =)

@ khairunnisa ♥
beli beli beli *pyscho*

@ ayumiyoshida
Hahaha tu lah. bela binatang ni kena peka. klu idak arwah ler jawabnya. tapi ak berminat nk satu!!! T___T

cEro said...

kawan aku buat bisnes jual binatang ni...
kaya dia skang..
hahaha

WZulhilmi said...

@ cEro
benda ni still baru. so permintaan mesti tinggi. so apalagi cero berniaga ler. ak nak beli satu!

Nesa Wazir said...

aiyohhhhhh..comelnyee XD

dayah aziz said...

nebes ar binatang2 nih...takut mati..;p

cik myrha said...

wahhhhh..comel lah :)'
si comel ni ade kuar kat majalah 3 kan :)

myra yusreena said...

fuhh..ney la rupenye binatang dorg duk sebot2 tu..bru ku tahuu..comelnye!nak bela jugak!! huhu

Lisa N.Yusof said...

kawan aku ade bela ni gak,
die ada je kucing.
tp mmg berperang lah xnak bg kucing ngap sugerglide ni.

alif ismail said...

alif singgah cni..

comey2...

[sutera kasih] said...

kenapa dia comel sangat!!!!geram2 hehe keciknya...

WZulhilmi said...

@ Nesa Wazir
yes they are!^^

@ dayah aziz
takut terpenyek ek klu letak dlm beg? lol

@ cik myrha
yup!

@ Lisa N.Yusof
ha! tu lah yg aku takut bela bend anih klu ada kucing.

@alif ismail
Thanks for coming. lain kali bawak kuih. LOL!

@[sutera kasih]
Apa kata bela satu lepas tu lepaskan geram kecomelannya dgn picit secara dasyat. ok not good idea. = ="

d_LA said...

Ya Allah...comel betul beliau ni..eeee,geram lak tgk