Friday, July 8, 2011

5 Perkara Yang Perlu Dibuat

Ini adalah entry jawapan kepada entry Separuh Tahun Berlalu Separuh Azam Tertunai? daripada blog Cero

So this are my list. Sebenarnya ada banyak tapi sedar2 lah ko tu ada 2 bulan aje tinggal cuti. Maka sila lah berpijak pada bumi yang nyata.


Malam semalam Kihee (bukan nama sebenar) ada tweet gambar macarons ! Uwaaaa!! Aku jeles. Bertuah punya budak! Aku mengidam ko dapat dulu. Ok fine inilah orang namakan takdir. Redho aje lah. Hahaha

Memanis gegila katanya. Tapi nak try rasa jugak. *degil*

23 comments:

cEro said...

woah! kuasai penggunaan chopstick!
itu baru!!
boleh masuk list 50 perkara baru aku buat.. (46 to go..huh!)

ayumiyoshida said...

macaron tu apasal aku tengok macam Choco Pie je!! choco pie yang dalam dia ada marshmallow tu. sedap! aku suka choco pie tu. kehkeh

YOUsoF said...

Aku asih agak terkial-kial lagi nak guna chopstick tu.. guna garfu sudah..

Kurangkan manis dalam makanan, tambahkan manis dalam senyuman... rang kata la.. ;D

Bella Bell said...

chopstik? sampai sekarang tak pandai guna.. heheheheh!!~


errrr.. lapar terus T.T




^^

napeace™ said...

Eh?! Sama lah dengan aku kecuali yang tanam pokok tu. Okay nampak sangat aku tak ada kesedaran T____T

Amirah Rashid said...

macaroon tu takde la manis sgt. cuma mahal gila! seketul tu rm3 -..-"

'Izzati said...

ahahaha aku lagi mahal la weii.. RM4 dapat 1... kahkahkah.. ko memang degil.. haha.

tapi kan apa yang aku nak makan, kat sini susah nak dapat.. mcm taufufa.. apam balik.. hahah ko dapat senang je.. jeles..

aleen aiden said...

bab copstik tu alin terasa.aritu lepas fail masa kali pertama pegang,ingat nak blajar.sampai la ni hah lupe.hi3 :P

cik ina said...

xpernah nak cuba pun maccaron tu sebab memang dah tau manis giler... :)))

Faraa Eiman's said...

yg last tu tak menahan , haha ;p

fay said...

macaroons tu agak2 besar tak? ke cinonet jek?

kawan aku pernah ajar aku cara pegang chopstick, tapi sebab dah lama tak pegang aku dah terkial-kial nak guna sekarang

sekarang pulak aku rasa nak guna chopstick buat cucuk orang *nada kejam disitu*

WZulhilmi said...

@cEro
Lagi 46 wooo! mana nk cari. lol

@ ayumiyoshida
owh coco pie! yg apollo punya tu ke? aku pernah rasa. dia mcm kenyal2 sikit. tapi taste not bad lah.

@YOUsoF
sebenarnya boleh aje klu nk guna garpu. tapi kan x salaj klu kita da kemahiran baru? nanti mkn kat restoran Cina tak lah terkial2. =)

@ Bella Bell
how about take a first step and try to learn it =)

@napeace™
hahaha. bukan apa teringin nk berbudi dekat tanah. cewah statement tak boleh blah.

@ Amirah Rashid
eh bukan 4 hinggit seketul ke?

@'Izzati
apam balik, taufufa berlambak kat sini. mcm dh tak pandang dh hahaha. tp x de macaron, starbucks, semua. =(

@ aleen aiden
boleh try belajar lagi. =)

@ cik ina
belum cuba belum tau mana rasanya. baka kata org tak kenal maka tak cinta. maka wajiblah rasanya dulu. walupun terang2 org kata manis. = ="

@ Faraa Eiman's
hahaha

@fay
kes budak jambu dekat dapur tu kan? hahaah

[sutera kasih] said...

kenapa nak tanam pokok?murni hasrat mu hehe


*hmm..kempunan la xdpt nk merasa macaron :(

maCy said...

erk. menanak nasi?? err chopstik tu nak gak. tehee

d_LA said...

bab chopstick tu mmg dla fail..hehe..

WZulhilmi said...

@ [sutera kasih]
macaron is a must try okeh! hahaha

@ maCy
yup menanak nasi. =)

@ d_LA
boleh try blaja. sama mcm aku mmg zero tak tau apa2. =)

Umie Nadhirah said...

kau ngidam kawan yang dapat?..

cube kau ngidam bubur durian, mane tau aku yang dapat :P haha

Lisa N.Yusof said...

over gila tanak nasi pon xreti.gi belajarrr now!

Aujinz said...

manis gilak.. boleh putus kaki ooo..

Aujinz said...

Chopstick?..

no hal punyee... koh koh koh..
chopstick besi jer aku fail (T____T)

-Incek Fik- said...

Aku masih tidak mampu menangkap lalat menggunakan chopstick.. Owhh.. demn!

WZulhilmi said...

@ Umie Nadhirah
Ko ngidam bubur durian ke? Kesiannya. =P

@ Lisa N.Yusof
muahahaha. =P

@ Aujinz
hahaha. klu yg kencing manis confem esok potong kaki,

@ -Incek Fik-
berlagak! =P

ayumiyoshida said...

haha, aku nak balas ni dah lama tak terbalas2 sebab bukak laptop je tertido dulu. ekeke.

bukan, bukan apollo punya. mum's baker ke apa tah. gitu ah. dalam dia ada marshmellow. plastic ada color biru, coklat, itam. yang apollo punya aku x penah try. mungkin lebih sedap. haha