Wednesday, July 13, 2011

Segmen Apa Ada Dalam Beg Plastik/Kertas? (Edisi 'Reveal It All')

Setelah menagih simpati beberapa kali dekat family suruh bawak pegi McD. Akhirnya dapat juga pergi. Ni adalah berkat usaha tak mengenal putus asa ya kawan2. Bak kata seorang sasterawan yang tak dikenali "Kalau mintak hari ni tak dapat. Esok belum tentu lagi". = ="

So kali ni mekdi tu aku tapau lagi sekali sebab nak elak cukai tambahan ekekek malas nak makan dekat situ. Bukan apa tak selesa weh! So this is what I bought!

This is what i like about mekdi. Guna beg kertas. Save our environment yo!

Gambarajah 1:  Antara Makanan-Makanan Segera Restoran Mcdonalds

1. Fries sedap.
2. Perencah McShaker*
3. Kertas putih McShaker*.
4. Sos BBQ Nugget. (Nugget mana? Idak ler aku tau. =P)
5. GCB. (Berger yang aku suka gila. Walaupun ramai kata tak sedap. Like who cares?? lol)

*McShaker = Gabungan #1, #2 dan #3. Pastikan makan McShaker masa #1 tengah lagi hangat! Kalau sejuk baik lempor aje kat luar. Memang tak sedap.

** Tiada Dalam Gambar : 1) Nugget, 2) Soft Drinks

GCB sudah 2 kali makan dan secara tak langsung sudah memenuhi permintaan dalam List  Makanan & Minuman Yang Perlu Dirasa Oleh Tuntas Lidah (Edisi Julai) . Hooray!

Ehem! The day is not over yet guys!!! Aku sempat lagi membeli  SEDIKIT makanan dekat Kedai...


Roti Boy!


Tak lah segembira macam tu lepas beli.
And this is what I bought!

Gambarajah 2 : Antara Produk-Produk Roti Boy.

1. Roti Boy. Which is awesome gila. Aku suka betul tang tengah2 dia. Sebab ada mentega punya flavour. *drooling*.
2. Cheese cake. *gigit jari* Another option kalau tiada kek Resepi Rahsia dekat kawasan anda.
3. Roti Bijirin. Hurmmm.
?. Kertas apa entah.

*Tiada Dalam Gambar = 1) Teh Tarik (satu set combo dengan Roti Boy) 2) Each A Cup** (Mango Smoothie flavor)

**Each A Cup ni adalah satu brand yang sama macam CoolBlog. Jual Ice Blended. Produk ini bukan daripada Roti Boy.


Ok itu aja segmen kita pada kali ini. Tak lah banyak sangat ye dak?

16 comments:

cik ina said...

aku suka roti. :)))) aku xsuka mekdi..haha

wanie said...

alaaa knapa takde gmbr Each A Cup? aku pnh dgr org sebut2. mmg ala ala cool blog. nnt tepek gmbr! (walaupun ko kata malas nk edit gambo :P)

YOUsoF said...

Tengok Mcd tiba² aku rasa berbaloi pulak guna kupon tu beli 1 percuma 1.. ;D


Roti Boy selalu tersenyum lebar tanpa fikir perasaan pembeli hahha

-Incek Fik- said...

Hahaa.. aku memang rindu nak baca entry review pasai makanan ni.

Tengok gambar saja sudah cukup membuatkan aku tertanya-tanya adakah bulan Ramadhan yang menjelang nanti, si empunya blog Starstruck akan meneruskan agenda dan misi meng-review makanan di siang hari tatkala perasaan lapar dan nafsu syahwat bergelora ketika itu?

Sila lontarkan respons anda secepat yang mungkin sebagai langkah berjaga-jaga untuk membuka blog hang di bulan puasa yang mulia ini..

*Amboi.. McShaker jadik sejok ko suruh lempor aja ekk.. membazir sungguh~

ABU said...

satu minggu dah tak makan mcd..mauuuu...hahaha

'Izzati said...

hahaha tudia dah dapat dia.. hahaha xsempat ak nak pos weii.. ahaha famous amos da dapat? ahaha

fay said...

tudia, dah kembali dengan entri makanan dia dahhhh. ;p

eh GCB tu mmg sedap, makan sekali rasa nak makan berkali-kali. ;p

Anonymous said...

I am no. STAR
(><) !!!

Aku...
tak pernah
rasa sume2 tu...

(= =")

WZulhilmi said...

@cik ina
aku suka kedua2nya sekali. hahaha

@ wanie
each a cup mcm lagi sedap. sbb lebih byk pilihan ko boleh buat dgn air ko tu. coolblog tak boleh. ak lupa nk amik gambo.

@ YOUsoF
yg berger apa ntah tu kan. aku lupa nk print! haha

@ -Incek Fik-
waktu puasa lagi lah berleluasa aku buat review makanan! bazar ramadhan berlambak2 woooo. hahaha

@ ABU
weh! ko satu bulan mkn mekdi berapa kali!??? Hahahaha

@ 'Izzati
sini tak de famos amous. wuuuuu T_T

@ fay
ya setuju dgn kata2 anda.

@STAR
mekdi pun ko pernah mkn lagi?? biar betik!

Yui_Wani said...

Seyes, lama dah tak makan McD. T___T Rindu double cheese burger >.<

man yusoef said...

sedap ke gcb tu?? tak try lagi...huhu

YOUsoF said...

Agak kerugian jugak la ko... (aku pun baru sekali tu je pun) ;DD

cEro said...

pasal McShaker tu, aku beli dan konon sedap melampau smpai nk simpan makan depan laptop smbil tgk x-men, sekali sejuk sgt tak sedap dan aku menyesal tak habiskan masa panas dan keras dan aku komen tanpa titik wahahahaha

WZulhilmi said...

@ Yui_Wani
tak pernah makan double cheese beger. =(

@ man yusoef
sedap lah. ssb tu ak dh baham 2 ketul. haha

@ YOUsoF
dia punya timer sekejap sgt weh. lepas tu tak promote pun. mmg tak bg org dtg ramai2 lah tu. =(

@ cEro
kan? kan? tak sedap langsung!

ayumiyoshida said...

double cheese lagi best! tp gcb pun best jugak.

each a cup lebih awesome dari coolblog, setuju? aku suka each a cup lagi, haha

Aujinz said...

GCB memang bestt.. terbaekkk...
nak lagi nak lagi.. wooo..

ade Dabel GCB woo...