Monday, July 11, 2011

Day 4 - A Song That You Know All The Words To

Well, well, well hello esaimen keempat! Please forgive me sebab pura2 tak nampak yang sepatutnya aku ada challenge yang perlu disiapkan. Al-maklumlah challenge sebegini selalu di anak tirikan sebab hanya digunakan bila ko tak de idea atau malas nak buat entry. In my case aku sangat malas sebab entry yang patut di'publish' ada gambar yang perlu diedit2 sikit. And I haven't got any mood to do so. Selain makan dan tido diselubungi toto empuk. 

So tajuk kali ni adalah nyatakan lagu yang ko hafal seratus peratus lirik dia tanpa mengalami kegagapan sedikit pun walaupun ko disergah dari belakang tapi still mantain tak lupa lirik. Seperti biasa memang banyak gila lah lagu dah dok hafal dalam kepala ni. Tapi macam biasa dia nak SATU aje. So jangan buang masa letak banyak2. 

AFGHAN - TERIMA KASIH CINTA



Lagu ni sebenarnya preparation untuk audition masuk koir dolu2. Disebabkan vocal range aku ni sangat lah terhad dan hanya sedap didengar dalam lagu Twinkle Twinkle Little Star aje. Maka kena lah cari lagu yang tak de jerit2 sampai nampak urat dekat leher. Jadi lagu yang paling hampir sekali adalah lagu ni. Itupun ada certain part yang kena rendahkan lagi. Uwaaa!

Bila dah confirm lagu ni, mestilah print lirik *semangat* lepas tu hafal sepenuh jiwa. Siang malam tak mengenal erti penat. Berusaha nak bagi perfect. At the end audition tu just uji suara guna piano sahaja. Tak payah nyanyi2 apa bagai. T__T

14 comments:

zie_ira said...

kekeke,,beria2 erk menghafal,,hehe.

tapi lagu afghan itu beshh..

Amirah Rashid said...

nak lagu jiwang jee. hah :D

ain revival said...

huhu..aku suka lagu nie.masa klua dulu tiap2 malam ak dgr..koir ke dulu..ak koir lagu warisan jep~

wanie said...

*kesat kesat air mata*

haha over aku ni.

YOUsoF said...

HEHEHE.. Sekali dia test guna suare piano da..

Takpe la kan at least ko dah try sehabis baik dan rajin.. ;DD

ABU said...

hahahaha gelak aku lagu twinkle2 little star hahahaha

cik ina said...

hehe..kesian dh hafal hbais-habisan..xpe.lagu tu sweet doee...

WZulhilmi said...

@zie_ira
kena lah hapal. nanti takut lupa. hahah

@Amirah Rashid
lagu basicall 70% lagu jiwang. *statistik sendiri*

@ ain revival
ak bekas koir biasa2 aje. ko lagi terrer.

@ wanie
kenapa ko kesat air mata ni? ni bukan cerita sedih wooo.

@ YOUsoF
menganga ak tgk piano tuh! lol

@ABU
T___T

@ cik ina
so klu nyanyi depan org ramai semua tersentuh tak? muahahaha.

Lisa N.Yusof said...

ini lagu jiwang ni. :P

Anonymous said...

Calling from STAR...

HAAA???terkojut aku tengok lagu nih ko letak..ingt kt bwh tu nk ckp tipu je..huhu tgk tajuk aku konfiden ingt ko jwb lagu britney hahahaha

Yui_Wani said...

Hahahaaa..... XDDDDDDD





Tu je... xD
Thanks sbb ingat dgn Yui lg....lama jugak tak dtg jenguk blog ni. Huhu

YOUsoF said...

hahha

WZulhilmi said...

@ Lisa N.Yusof
bukan lah ni lagu pop rock. ekekek

@ STAR
ehem yg tu ak dh hapal semua dh. yg ni lagu yg ada kenangan lah ak criter. =P

@ Yui_Wani
hello Yui! =)

@ YOUsoF
gelak pulak dia. hahaha

YOUsoF said...

Pengalaman tu.. simpan leklok, boleh cerita kat anak² nantiii.. ;D